Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezsensso

Co to wgl znaczy wierzyć w Boga?

Polecane posty

Gość bezsensso

To znaczy, powiedziec sobie, ze Bog jest, tak?

Gość fdsfds
nie wiem, ja nie wierze

Gość bezsensso
no prosze, niech ktos mnie nawroci

Gość bezsensso
:D :O

Gość bumcyktrala
To znaczy, powiedziec sobie, ze Bog jest, tak? niestety nie

Gość twoja maleńka
- Ateista: Dam mi 10 zł jak powiesz mi gdzie jest Bóg. - Wierzący :Ja dam Tobie 50zł jak powiesz gdzie Boga nie ma

Gość twoja maleńka
* Dam Ci

Gość NiegrzecznąByć
twoja malenka - dobre, naprawde. Nie chce 50zl.

Gość l12345
Oprócz stwierdzenia, ze jest, trzeba Bogu osobiście odpowiedzieć.

twoja maleńka : hmm ciekawe gdzie jest bóg gdy tylu ludzi tracimajątki w wyniku kataklizmu itp ?? boga nie ma we mnie GDZIE TE 50ZŁ :P

bóg jest obok was http://www.misjaswinoujscie.pl/html/swiadectwa/swiadectwo_jarekturton.html Bóg nie da z siebie żartować: Co siejemy, to będziemy żąć. napisy na Titanicu "Nawet sam Bóg nie zdoła go zatopić"- Titanic, Na spodniej części statku był napis: „Ani Boga, ani Pana Na jednej z burt Titanica był następny napis :„Ani sam Chrystus nie zatopi tego okrętu Skąd wzięła się śmiałość kolejnego napisu na burcie który brzmiał: „Nie ma Boga któryby zdołał ten okręt w odmętach morskich pogrążyć NOWY ORLEAN- 2 DNI PO POWODZI MIAL SIE ODBYC NAJWIEKSZY. MARSZ GEJOW TO SWIATOWA STOLICA HOMOSEKSUALISTOW. ... TO KARA BOZA ALE KTO MADRY POJMIE W LOT GLUPIEMU CZASEM NIEWYSTARCZY MLOT. ...zniszczonych zostało między innymi pięć klinik, gdzie przeprowadzano aborcje, oraz domy publiczne". orlean był też słynny z voodoo 2.SRI LANKA TSUNAMI - MALO KTO WIE CZYM TAK NAPRAWDE JEST TO MIEJSCE TO SWIATOWA STOLICA NIERZADU WSZYSCY Z CALEGO SWIATA TAM JEZDZA TYLKO W JEDNYM CELU TO DUZO BARDZIEJ POPULARNE MIEJSCE NIZ IBIZA ITP. Haiti Prawie w każdej świątyni na Haiti znajdzie pan podobiznę Czarnej Madonny z charakterystycznymi szramami. Tylko że zamiast dwóch ma trzy. - Oni nie wiedzą, że to ślady po husytach. Szramy tłumaczą na dwa sposoby: albo została podrapana przez rywalkę Ezili Frda. Albo - jak opowiadał mi największy na Haiti kapłan wodu Max Beauvoir - rzuciła się na nią pantera. Ten wizerunek przeszedł ewolucję. Korona, którą ona nosi jako Królowa Polski, zamieniła się w pióropusz z ananasa. A Dzieciątko Jezus - w jej córeczkę Anais. Ale nie wszystko się zmieniło. Ezili Danto ma otwarte, przebite mieczem serce. Nosi w sobie niegojącą się ranę i ból całego świata. Tu jakoś się zgadza z archetypem Matki Boskiej. Kraj, który jako pierwszy z byłych kolonii uzyskał niepodległość, ma strasznego pecha. Rząd albo jest reżimem, albo sobie nie radzi. Do tego śmiercionośne huragany, a teraz trzęsienie ziemi. Jak wyglądało Haiti rok temu, gdy pan tam był? - Bardzo biednie. Trzeba było uważać, bo czasami porywano białych dla okupu. Niedawno wyszło na jaw, że robili to nawet... żołnierze ONZ. Turyści z Dominikany, która jest przecież na tej samej wyspie, przyjeżdżają w specjalnych konwojach i oglądają sobie nędzę przez szyby. Ale medialny obraz Haiti jest dużo gorszy niż rzeczywistość. Ostatnio ktoś z radia pytał mnie o trzęsienie ziemi. Pytanie zaskoczyło mnie i zasmuciło mnie - na wyspie zaczęły się bandyckie napaści na konwoje. Co pan na to? Zła legenda Haiti ożywa natychmiast. Odpowiedziałem, że w czasie takich kataklizmów rodzi się przede wszystkim solidarność, i mamy na to wiele przykładów. Ludzie gołymi rękami próbują wydobywać ofiary. Napaści? Na pewno nie na większą skalę, niż było w czasie powodzi w Nowym Orleanie.