Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ten ostatni niedziel

Dziś znalazłem lampę naftową...

Polecane posty

Gość halo proszku
potrzyj to moze wyjdzie z niej alladyn...:D:D:D

Gość nie wierzę ci
rozwaliłam swoją nokię i nie było w niej żadnej lampy...

Chociaż nie... to polska katolicka lampa naftowa, a nie jakieś gówno z łuni ełuropejskiej... jeśli siedzi w niej Alladyn to na pewno Polak Katolik więc nie ma się czego bać.

wczoraj? byłem na kafe chyba... zresztą nie wiem, ale chyba byłem, vodka 🖐️ no a dzisiaj... no nic jak to zwykle u mnie... wstałem, zjadłem obiad, pokręciłem się trochę po podwórzu, wszedłem na kafe... i siedzę :O

Gość
lampy naftowe sa klimaytczne ;)

jak zes mogl nie zalozyc wczoraj tematu, niedziel ? Rozpaczliwie szukałam jakiegokolwiek śladu świadczącego o Twojej obecności na kafe. W dodatku byłam trzeźwa. Nie piłam nic a nic ,aż dwa dni, ale wczoraj już zaczęłam świrować i stwierdziłam, ze dalej tak nie mogę, nie potrafię!! Kupiłam zatem żywca portera, a teraz nie mogę znaleźć otwieracza 😭 niedziel, pijesz?

a ja jak byłam mała znalazłam przy śmietnisku cmentarnym pusty lampion. tez go sobie postawiłam w pokoju :)

E... z jeden temat to założyłem. bazienka 🖐️ oooo.. coś takiego ta moja lampa http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.zal-met.waw.pl/lampa-galicja.jpg&imgrefurl=http://www.cyberfoto.pl/hyde-park/102277_15-jaka-lampe-do-zdjec-z-ksiezyca.htm&h=405&w=223&sz=8&tbnid=ZtiLW2l5XWrYkM:&tbnh=90&tbnw=50&prev=/search%3Fq%3Dlampa%2Bnaftowa%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=lampa+naftowa&docid=CswZbBUdLegqVM&hl=pl&sa=X&ei=bX8wTvPtDI7XsgbM5KAc&ved=0CDMQ9QEwAw&dur=2072 tylko trochę podrdzewiały te elementy metalowe, ale nie tak strasznie

u mnie chyba też się taka gdzieś poniewiera, a to całkiem fajny pomysł mieć taką w pokoju

wypas, niedziel ja jutro wygrzebe moją i też zaprezentuje, chyba nawet na dole jest w spiżarce

Hello mam taka u mamy . taka samiusieńką. tylko uzywana była ,i trochę ten srebrny metal podrdzewiały . ale świetne klimaty przy takiej:P;D

Gość kolejnydzienzrujnowany
miło was czytac po takim czasie 🖐️

A u mnie są dwa klosze to takiej lampy naftowej, bo jeszcze do 1975 r świeciła u nas w domu, bo nie było jeszcze prądu.

Gość mały odkrywca
a jakie światło daje taka lampa? nigdy nie widziałam:O

No ta moja też trochę pordzewiała, ale tragedii nie ma. Druga którą znalazłem też taka tylko ten zbiornik ma z bezbarwnego szkła (nie fioletowy) to niestety całkiem ten srebrny metal zardzewiały ma. Jeszcze knot nawet jest w tej mojej. Muszę ją kiedyś zatankować i zobaczyć jak świeci.

Gość gargonio
No to na prawdę Ci się udało, bo takie lampy są wyceniane dosyć solidnie, sami zobaczcie to - http://www.conrad.pl/Lampa-naftowa-Petromax-HK500,-829%2f500CP,-srebrna.htm?websale8=conradπ=672408&ci=SHOP_AREA_14748_0611042 Jeśli to jest taki model to można jeszcze za niego zgarnąć kilka stówek ;-)