Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AlNobel

Kręgosłup- ciągły ból utrudniający życie

Polecane posty

Ja polecam Andrzeja Topczewskiego, super osteopata, nikt nie potrafił mi naprawic kregoslupa ale tylko on zrobiłmega wywiad ze mną i zaczął teraipe brzucha gdzie okazało sie ze mam niesamowita nietolerancje na wiele pokarmów i po terapi manualnej brzucha i kregoslupa +plus dieta wszystkie bóle zniknęły !!!!! przyjmuje na grochowie ale nie znam adresu bo byłem u niego w tej firmie bo mialem blizej https://bodymove.pl/rehabilitacja-kregoslupa/osteopata-warszawa/

Gość gość  G
Bardzo prosze wpisujcie sie na temat operacji na kregoslupie bo ja mam wskazania ale nie chce poprostu sie boje to co czytam to jest gorzej po i dodatkowe bole

Gość gość
W takim wypadku najlepszym pomysłem byłoby skierowanie na odpowiednie leczenie. Jak na mój gust to nie ma lepszego pomysłu na wyleczenie bólu kręgosłupa jak właśnie specjalistyczna terapia. Mnie na nogi postawili http://kolmed-swidnica.pl/ . :)

Gość gość
W bólach kręgosłupa najlepsza będzie rehabilitacja. Ja mam pracę siedzącą i też kiedyś doznałam takiego urazu, że regularnie odwiedzałam specjalistów z Rehaorthopedica. Wtedy ich działania bardzo mi pomogły, ale od tamtego czasu regularnie chodzę na masaże i inne zabiegi.

Gość gość
Ja również ciągle uczęszczam na masaże, ponieważ praca przy komputerze zbytnio obciąża mój kręgosłup. Korzystam z krakowskiej Rehaorthopedici i jestem bardzo zadowolona.

Gość Ryśka21
Ja już długi czas mam problemy z kręgosłupem i od czasu do czasu chodzę na rehabilitacje i na masaże. Żeby nie czekać w kolejkach zarejestrowałam się na tej stronie http://www.rehabilitacje.org/ i wszystko poszło sprawnie. Jest ze mną coraz lepiej

Gość gość
Przy takim bólu to polecam udać się do Rehaorthopedici w Krakowie :)

Gość gość
Jeśli ortopedzi to w Enel Sporcie. Tam pracują najlepsi, więc jak ci niedaleko do warszawy albo łodzi, to dzwoń, umawiaj się i na pewno ci pomogą.

Gość gość
A próbowałaś udać się do osteopaty? Czasem leczymy problem w miejscu bólu, a tak naprawdę jego źródło może być gdzieś indziej. Ja polecam Rehaorthopedica. Też miałam problem z kręgosłupem i nic nie pomagało, dopiero wizyty u osteopaty pokazały gdzie leży tak naprawdę źródło mojego bólu i teraz skupiam się na jego leczeniu.

Gość gość
Rehaorthopedica jest idealnym miejscem. Z pewnością pomogą Ci w takim bólu pleców.

Gość gość
Trzeba wzmocnić mięśnie kręgosłupa i to pomoże.

Gość gość
Nie chcę powiedzieć, że Marcin Rosadziński jest magikiem ale dla mnie to magia co ze mną zrobił. Po prawie trzech latach brania przeciwbólowych w końcu mogę normalnie funkcjonować, w końcu ktoś mi z bólem plecow pomogł...Polecam, warto do niego przedzwonić i się umówić na wizytę.

Gość gość
Dobre metody ma Rosadziński w sumie pierwszy raz się z takim leczeniem spotkałam a niestety już dużo różnych fizjo i rehabilitantów w życiu odwiedziłam. Mogę go polecić, przyjmuje prywatnie ale tak naprawdę nie trzeba nastawiać się na jakieś wieloletnie leczenie i przez to wysokie koszty, ja to już po jednej wizycie czułam efekt

Gość MiaPia
Bardzo dobra jest terapia bólowa kręgosłupa , która oferuje np RehaExpert ;) Sa tutaj świetni specjaliści. Jest tez możliwość terapii z dojazdem do domu

Gość Bećka

Z osteopenii nie korzystałam. Na razie nie mam takiej potrzeby. Choć jestem ciekawa, jak wpłynęłaby i na mnie. Sama cierpiałam na uraz kręgosłupa lędźwiowego. Po próbach leczenia się u mnie w miescie, zapisałam się na 21 dniowa terapię. Mnie prowadził ośrodek Lesny Dom Seniora. Jeśli potrzebujesz konsultacji, to po prostu skontaktuj się z nimi, nie chce doradzać na ślepo. A oni znajda rozwiązanie. Zajmuja się kinezyterapią, fizykoterapią, hydroterapią i nawet  światłolecznictwem.

Szczerze mówiąc nie sądziłam ze rehabilitacja tak mi pomoże. Ale zdecydowałam się na pomoc z Rehaexpert i dzięki temu mogę w pełni dobrze ruszać  ręką, bez bólu i w sumie nawet już ćwiczę. Serio, jak dla mnie to pracują tam sami profesjonaliści. 

Gość Monika

Rehabilitacja bardzo pomaga na kręgosłup . Ja mam wade dyskopatię i co jakiś czas ból powraca. wtedy chodze na zabiegi ,masaże gimnastykę. Chodze do centrum medycznego Kriosonik . Mnie bardzo pomaga laser wysokoenergetyczny. Mam po takiej serii zabiegów przez kilka miesięcy spokój.

Gość Kardio

Marcin Ciosek z Enel Sportu na Mysliwieckiej w Warszawie. Pomógł mi przy dyskopati jak nikt inny a juz kilku przerabiałem wczesniej

Gość JuliaMalinchak

Potwierdzam to, co ktoś tutaj napisał. Chodziłam również do RehaExpert w Krakowie na terapię bólową kręgosłupa. Bardzo dobre efekty. Poza tym fajną rzeczą jest to, ze fizjoterapeuci dojeżdżaja do domu pacjenta. 

Gość Glinka

Na bóle kręgosłupa fizjoterapia i akupunktura. To zabiegi nieinwazyjne i przede wszystkim skuteczne.

www.trea.pl - tu w Warszawie znajdziecie prawdziwych magików jeśli chodzi o akupunkturę i masaże.

Z przewlekłym bólem trzeba koniecznie zgłosić się do lekarza ortopedy. Ja byłam u lekarza w Centrum Rehabilitacji Activ i skierowal mnie tam na rehabilitacje dobrana pod moja przypadlosc kregoslupa po ciąży. Dziś czuję się świetnie 🙂 

Gość Maris

W Krakowie to polecam Reha Expert. Dobra rehabilitacja, spoko ludzie…mają podejście do pacjenta i cieprpliwość. Jest to naprawdę bardzo dobre miejsce do leczenia różnych schorzeń.