Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AlNobel

Kręgosłup- ciągły ból utrudniający życie

Polecane posty

Gość AlNobel
Wow a to mnie twój post zintrygował! Kto czeka ! Kto zwleka ! Nie ja Podjąłem sie leczenie od momntu mojego przykregi wypadku przy treningu i i od tego czasu: - bylem u 3 neurologów - 5 neurochirurgów -Byłem miesciąc w szpitalu na oddziale reha ( tu z NFZ) - 2 tygodnie w CRK w Konstancinie ( prywatnie) - terapia w sopocie w Tomedzie ( tez prywatnie) oprócz tego terapeuta manualnu na miescu dodatkowo basen i ćwiczzenie od terapauty i ty mi tu piszesz ze lepiej leczyc od razu. Chłowieka toc ja sie lecze non-stop.

Gość AlNobel
Kurcze myślałem że ktoś na forum zmagał się z czyms takim co ja przchodzę i jakos doradzi. Macie jakieś pomysły? Czy lekka dyskopatia moze mi tak niszczyć życie?

Czyli zabieg? Czy ten prof. powiedział Tobie że trzeba operować czy sama chciałas? Jakie miałas objawy? Mogę zapytać jaką metodą byłaś operowana? Klasycznie czy moze coś nowatorskiego? Endoskop?

kochany prof Chmielewski jest juz emerytem, jest to b znany neurochirurg, ale co w tym czlowieku jest najcudowniejsze, ze chyba jako jeden z niewielu (na swiecie!!-serio) poprostu pomaga! nie pcha na stol od razu! tylko w skrajnych przypadkach, on nastawia kregoslup, jest jedynym takiej klasy specjalistą w Polsce (nie daj się oszukać ze jeszcze ktos ma takie ręce)..jest juz nieststy sędziwy ma 76 lat, ale wciąż przyjmuje ludzi z całej Polski, bo bez niego będzie duża bieda..on łamie człowieka na obu bokach (to nie boli), robi to nawet kiedy jest już wskazanie do operacji (tak było ze mną, i moją mamą i moją prabacią 40 lat temu!!), potrzebne są takie min dwie sesje ktore trwają wraz z wizytą 3-5 min, jest to człowiek lekko opryskliwy, ale doszłam do wniosku, ze mu się nie dziwię, nie są jego koledzy po fachu zadowoleni, z takiego obrotu sprawy, ze on przy pomocy 2, 3 wizyt ulecza czlowieka na lata, albo i cale zycie (pod warunkiem, ze sie potem nie podnosi jakis mega ciezarow itp)..bo tracą pacjentow, ja z rwa kulszowa nie moglam nigdzie skutecznej pomocy uzyskac, az bylam w stanie operacyjnym..nie mogłam chodzić tylko się czołgałam

Gość nie neurochirurg
tylko neurolog

Gość AlNobel
Czemu neurolog? Miałem już kontakt z 3 neurologami, wszyscy okazali się przyadtni jedynie do popukania młoteczkiem, aby zbadać odruchy nerwowe, które są w porządku i do wystawienia skierowania. Żaden z nich nie potrafił mi pomóc, a za wizytę skasowali. Dlatego pytam, czemu neurolog? co myslisz że wniesie do procesu leczenia?

Gość ZbigniewLodz
bardzo miło wspominam mój pobyt w klinice w Nowym Dworze. klinika istnie na europejskim poziomie. Polecam!

Gość Mirek Majewski
Argonaut z Basenu Politechniki Gdańskiej to dobre i skuteczne podejście do... Cenie podejście Pani Ywetty i Pana Tomka Dobroczek,dzięki nim wiem , iż nauczyłem się pływać i nurkować.To naprawdę Szkółka z klasą,osoby pracujące tam mają pojęcie o pływaniu,nie mówiąc już o postępach dzieci które są widoczne gołym okiem...!Wspaniali ludzie,miła atmosfera a przede wszystkim zero problemów. To już by wystarczyło, ale widać, że to naprawdę fachowcy i w dodatku przykładają się.Po prostu Bardzo Dobra Kadra Instruktorska i Trenerska- miła, wymagająca, dobrze wyszkolona, skutecznie szkoląca, mająca postępy w nauce dzieci , młodzieży oraz dorosłych takich jak ja. Ps. Moja żona zapisała się na AQUA AEROBIK do Pani Yvety, no zobaczymy ile wytrzyma.....na pewno schudnie he,he,he..... Więcej znajdziecie na : http://www.argonaut.gda.pl

Gość Olekk
Zgodzisz się ze mną, że jest rzesza ludzi, którzy czekają z leczeniem aż do momentu w którym dolegliwość jest już nie do zniesienia. Wcześniej to nawet na badania nie pójdą, bo "jeszcze im coś wynajdą".

Zawsze uważałam że najważniejsza jest wizyta u lekarza. Bo leczyć sami to możemy sobie ból głowy :/

Gość Olekk
to jest chyba sprawa oczywista. jednak po pierwsze- lekarz lekarzowi nierówny. po drugie- rozmawiamy tutaj o klinikach rehabilitacyjnych, które również odbiegają od siebie pod względem standardów. Słyszałem o przypadkach gdzie człowiek wyjeżdża na turnus rehabilitacyjny i ani razu nie udaje mu się dostać do sprzętu rehabilitacyjnego bo ośrodek nie przewidział, że będzie tylu chętnych. Trzeba więc najpierw sprawdzić który ośrodek ma dobrą renomę.

Gość bbbbbbbbbbbb
z doświadczenia w mojej rodzinie mogę Ci polecic lampę na podczerwień.Spróbuj naświetlać te bolące miejsca, moim bliskim ból minął na wiele miesięcy, a też nie pomagały sile leki

Gość Olekk
ZbigniewLodz: czy mógłbyś napisać więcej o Twoich doświadczeniach w klinice w Nowym Dworze? Jak wygląda sprawa z dostępem do sprzętu rehabilitacyjnego? czy pobyt był przyjemny? czy pracowali nad Tobą profesjonaliści?

Gość Anna1965
Mumio - Pradawny tajemniczy środek leczniczy na wiele chorób Ta zagadkowa substancja jest uważana i ceniona od wieków, za swoje wspaniałe właściwości lecznicze. Posiada unikalny skład chemiczny; witaminy z grupy B, olejki eteryczne, sterydy, kwas hipurowy i benzoesowy, oraz ponad 50 mikroelementów; chrom, krzem, glin, żelazo, magnez, sód, fosfor, bar, wapń, potas, srebro, miedź, cynk, tytan, ołów, nikiel, bizmut, cynę, siarkę, wanad, beryl, mangan. .etc Tubylcy nazywa mumio "Krwią Gór" lub "Łzami Gór". Ponieważ występuje tylko w kilku miejscach, jest bardzo trudno ją zlokalizować, od wieków miejsca jej zbiorów są ściśle strzeżoną tajemnicą. Przez wiele lat, eksport mumio z Rosji był zabroniony, mumio było i jest uważane za narodowy skarb. Ta rosyjska bro przeciw chorobom, nie ma sobie równej. Mumio w Rosji zostało dokładnie przebadane i oficjalnie licencjonowane do użycia medycznego. Jest ono tam bardzo znanym i szeroko stosowanym środkiem leczniczym wielu schorzeń. My oferujemy naturalne oczyszczone oryginalne Mumio z Kirgizji, dokładnie takie samo, które używane jest na dalekim wschodzie od wieków. Przy: chorobach nowotworowych, w tym także: białaczka, rak kości, kręgosłupa, osteoporoza, rak macicy, rak prostaty, rak przewodu pokarmowego, rak płuc i piersi, rak węzłów chłonnych (limfatycznych) i tarczycy. Inne zastosowania : wrzodach przewodu pokarmowego, -wrzody żołądka i dwunastnicy, chorobach wątroby , nerek i trzustki. chorobach serca, nadciśnieniu i niedociśnieniu, żył i tętnic. różnych odmianach gruźlicy, procesach zapalnych, anginie, katarze, przewlekłych stanach zapalnych dróg oddechowych, ostre i przewlekłe bronchity, , zapalenia płuc. nadkwasocie i niedokwasocie żołądka, zapaleniu ucha środkowego i przytępionym słuchu, żylakach, cukrzycy, bólach głowy, migrenach, padaczce, półpaścu i trądziku, astmie, reumatyzmie, złamaniach kości, stanach pourazowych, dyskopatia, (przyspiesza regenerację tkanki). egzemie i łuszczycy, bezpłodności mężczyzn i kobiet, procesach zapalnych u kobiet, nadżerkach szyjki macicy i pochwy, hemoroidach, ropiejących ranach, poparzeniach, zainfekowanych ranach, uszkodzeniach skóry, poparzeniach, odleżyny, łojotokowe zapalenie skóry. do kuracji odmładzających, Badania kliniczne i analityczne potwierdziły, że przyspiesza regenerację skóry, likwiduje podrażnienia, odbudowuje jędrność skóry oraz chroni ją przed przedwczesnym starzeniem się, wzmacnia włosy, działa korzystnie przy swędzeniu skóry głowy, pomaga w zwalczaniu łupieżu, niszczy gronkowca złocistego. Sekret Mumio tel: 790 743 363 sekretmumio@gazeta.pl http://kobiecawiedza.blogspot.com

W sanatorium Nowy Dwór byłem i jestem bardzo usatysfakcjonowany. Bardzo przyjemne zabiegi, profesjonalne leczenie. Zabiegi w atmosferze, którą współtworzą zapachy olejków eterycznych. Naprawdę dobra klinika.

Gość ZbigniewLodz
Olku, chyba nie muszę wspominać o tym, że jeżeli chodzi o warunki panujące w większości Polskich sanatoriów, to jest wiele miejsca do poprawy. W wielu przypadkach jakość leczenia jest wręcz tragiczna. Zazwyczaj są to duże ośrodki, którym nie zależy na dobrym traktowaniu pacjentów, bo są na tyle znane, że zawsze będą miały klientów. Takie sanatoria jak Nowy Dwór mają wysoką jakość obsługi, bo głównie zdobywają klientów dzięki poczcie pantoflowej. Innymi słowy- Ty powiesz swoim znajomym, oni swoim itd. Bez profesjonalnej obsługi i niskiej ceny, klinika miałaby problemy. Uważam, że należy mówić o dobrych ośrodkach jak najgłośniej, bo dzięki temu najbardziej korzystają pacjenci.

Zgadzam się z Tobą. Często jednak ludzie decydują się na wyjazd do szemranego sanatorium bo jest tanio albo albo blisko. Ja jestem jednak przekonania, że 1. Tanie jest drogie. 2. Nowy Dwór respektuje refundacje z NFZ 3. mam zniżkę na kolej.

Nie wiedziałam, że w Nowym Dworze uznają refundację NFZtu... kurcze, miałam wraże, że prywatne sanatoria nie są refundowane z kasy społecznej. Bardzo urosła w moich oczach ta klinika. Jeszcze w niej nie byłam, ale teraz staje się bardzo prawdopodobne, że będę.

Cześć, mówisz, że odbyłeś rehabilitację w ośrodku Nowy Dwór. Czy mógłbyś coś więcej powiedzieć na ten temat? Słyszałem, że ośrodek jest bardzo profesjonalny i nowatorski. Jak wyglądały badania, procedura zapisywania się, czy miałeś jakieś refundacje? Chciałem dopytać się jak to wygląda z pierwszej ręki.

Gość barbarak
Szukam miłego i profesjonalnego miejsca dla mojego taty. Ma on problemy ze zwyrodnieniami kręgosłupa lędźwiowego oraz szyjnego. Porusza się samodzielnie i właściwie normalnie funkcjonuje, problem stanowią dolegliwości bólowe. Jakieś propozycje? Najlepiej w centralnej Polsce, a jeżeli jest to naprawdę dobre miejsce to może być gdziekolwiek.

Gość barbarak
Czy w tym Nowym Dworze przyjęci by mojego tatę?

Gość Krok po kroku............
pozbądź się wreszcie tego paskudnego bólu kręgosłupa: http://www.stawy-kregoslup.pl/p/553/strona kuzynka poleciła mojej Mamie...jest wyraźna różnica na korzyść po dwóch tygodniach..............

Gość Madziolas
Najważniejsze jest aby znaleźć sposób na ból, ważne by unikać długotrwałego przebywania w jednej pozycji, prostować plecy bez względu na to, czy stoisz, czy siedzisz. Możesz się gimnastykować. Aktywność fizyczna jest twoim sprzymierzeńce. Równo obciążaj obie ręce. Śpij na dość twardym materacu, a pod głowę podłóż małą poduszkę. Wprowadź to do swojego codziennego życia. Warto się wybrać na jakiś dłuższy turnus do sanatorium lub prywatnego ośrodka, gdzie codziennie będą cie czekać intensywne ćwiczenia, zabiegi, które poprawia stan twojego kręgosłupa.

Gość rebeka1983
Najlepszy znany mi ośrodek rehabilitacyjny, to Nowy Dwór. Ośrodek znajduje się po drodze z Łodzi do Warszawy, niedaleko Skierniewic. Można wykupić tam pobyt, wszystko ulokowane w odnowionym zabytkowym dworku. Profesjonaliści pomogą wrócić twojemu tacie do funkcjonowania bez bólu. Pozdrawiam