Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość margarita rowna sie malgorzata

Dlaczego rodzice chca zeby ich dzieci studiowaly?

Polecane posty

A czasem jest tak ze nie maja pieniedzy zeby dzieci wyslac na studia a sla ich tam na sile wiedzac ze dzieci nie maja glowy do nauki. Np. syn mojej znajomej powiedzial jej tak ze jego kolega dostaje 1800 miesiecznie na studia a skoro jej na to nie stac to on nie bedzie studiowal. Niektorzy rodzice boleja nad tym ze ich dzieci ida do zawodowek, czy wybieraja technikum lub po liceum szkoly policealne.

Gość i dobrze robisz :) :)
bo każdy rodzic chcę się chwalić przed wszystkimi ciotkami i wujkami że ich dziecko studiuje. Dlatego w tych sprawach nie warto słuchać rodziców ;)

Gość bo chcą żeby dziecko było
cały czas dzieckiem i przedłużyło swoje dzieciństwo. Np. o córkę boją się że jeśli nie pójdzie za mąż to szybko zajdzie w ciąże o syna że będzie zapierdalał za marne groszę na budowie.

Dla mnie to bez sensu. Wazne zeby dziecko bylo szczesliwie. Studia to nie jest dobry pomysl:D by uchronic corke przed pieluchami bo rownie dobrze moze zajsc na studiach:D a syn rowniez po studiach moze wyladowac na budowie.

Gość aaaaaaanaaaa
Wiesz po co? bo wielu rodziców ma podejście: patrzcie, jakie mam dzieci ;) Przez to, że pójdą na studia czują się wyżej sytuowani niż są :D :)

Dla mnie to bez sensu. Ja postanowilam ze nigdy nie bede zmuszala swoich dzieci do studiowania czy nawet pojscia do liceum:D jak syn czy corka powie mi ze idzie do zawodowki to powiem prosze bardzo. Dla mnie wazne byloby by wychowac dziecko na porzadnego czlowieka ktory nie krzywdzi innych i zeby bylo jeszcze zaradne.

Gość rodzice chca byc dumni ze swoi
ch dzieci a tylko studia w tych czasach daja mozliwosc zdobycia dobrej pracy.