Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaraz 7 miesiecy

zaraz 7 miesiecy

Polecane posty

Gość zaraz 7 miesiecy

moja corka za 2 tyg skonczy 7 m nie siedzi sama potparta jescze sie chwieje na boki i jak cos siega to leci do przodu, a jak siedzi wyprostowana i ja puszcze to chwilke tak sie utrzyma ogolnie nie chce siedziec woli sie turlac po podlodze, gdy ja podciagam za raczki do siadania to wstaje na nogi tak na palcach nogi sztywne usiasc nie chce:( jak jest u waszych dzieci? ktores robi podobnie?

Moja ma 6 miesięcy i 10 dni i nie sadzam Jej podpartej. Za rączki trochę Ją wezmę, ale żadnego siadania z podparciem. Przyjdzie na Nią czas to będzie siedzieć.

Gość gdff
moja ma 7,7 m-ca i mam tak samo. woli sie przekrecac z boku na bok niz usiasc. ja nie sadzam jej na przymus bo to zle dla kregoslupa. nie stresuj sie na wszystko przyjdzie pora. nie czytaj ze innych siedzialy juz w wieku 5-6m-cy bo po co? kazde dziecko rozwija sie wedlug wlasnego rytmu :) a tak nawiasem mowiac to zazwyczaj dzieci siadaja miedzy 7-9m-cem .

Gość gdff
sorki 7,5m-ca

Gość zaraz 7 miesiecy
tak tak na sile nie sadzam czasem tylko posadze jak widze ze, nie chce klade ja bo, lubi sie turlac w tej pozycji najwiecej czasu spedza, ale dziwi mnie ze, gdy podciagam to zamiast na pupke to na nogi :(

Ale nie rozumiem czym się martwisz? Tak ma i już. Przyjdzie czas to usiądzie. Przecież nawet 7 miesięcy nie ma.

Autorko niektore maluchy pomijaja etap siedzenia i od razu wstają:) Serio. Moj brat nie potrafil sam usiaść np w łózeczku a pewnego dnia zastalismy go stojącego;) Miał wtedy 7m-cy.. Chodził w wieku 9:) Mój synek ma teraz 5,5 miesiąca i nawet z podparciem leci na boki...a podciagany za raczki tez prostuje nogi i chce wstawać...ale to jeszcze duuuzo za wczesnie u nas na takie zabawy.. Jedno jest pewne..nie nalezy prównywać..a w wieku 7 m-cy mnóstwo maluszków nie potrafi siedzieć wiec nie martw sie..

Gość zaraz 7 miesiecy
ze nie umie siedziec a, na nogi wstaje nie za szybko oto mi chodzi, myslalam ze pierw dziecko siada potem raczkuje wstaje i chodzi :)