Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nienia z przypadku

ile za opieke nad dzieckiem??

Polecane posty

Gość nienia z przypadku

opiekowalam sie dzieckiem przez dwa tygodnie od 8 do 17. Na same bilety autobusowe wydałam 40zł. Nie byla ustalona stawka, ale wiem, ze mi zaplaca tylko nie wiem ile powiedziec. Robilam to ze tak powiem troszke po znajomosci wiec nie chce za duzo powiedziec jak typowa niania, ale tez nie chce zostac z niczym i jeszcze stracic za te bilety bo 40 zl wydalam musialam jakos tam dojechac. Jutro ostatni dzien pilnowania dziecka i ile powiedziec rodzicom? to sa moi moze nie bliscy, ale jednak znajomi.

Gość Gosiaczkowo
takie rzeczy ustala się przed podjęciem pracy. Wszystko zależy od miejscowości w jakiej mieszkasz. Moja siostra mieszka w mieście 80tys. mieszkańców i tam stawka niani to około 5zł/godz, bo zarobki są niskie, większość dostaje minimalną krajową. Ja mieszkam we Wrocławiu i tu niania od 10zł do nawet 20zł.

Gość nienia z przypadku
takie rzeczy ustala sie przed praca, ale to nie jest normalna praca robie im przysluge wiem ze chca mi zaplacic mam powiedziec ile. Nie chce liczyc sobie stawki za godzine. Nie chce tez ich zdzierac, ale jakies wynagrodzenie male za poswiecony czas chociaz. I zeby za te bilety sie zwrocilo no i moze zebym miala male kieszonkowe na reszte wakacji. Ale nie chce wyjsc na zachlanna.

Gość nienia z przypadku
i z tego co wiem to u mnie w miescie tez zarobki sa kiepskie, ale gdybym wyliczyla za godzine 5 zl to bym musiala powiedziec 400 zl a to wydaje mi sie za duzo za dwa tygodnie i to jeszcze u znajomych. Tak pomyslalam, ze moze 200zl powiedziec? albo olac sprawe i powiedziec ze tylko za koszty dojazdu? juz sama nie wiem jak sie zachowac. Jeden dwa dni to bym bez niczego zajela sie za darmo dzieckiem, ale tu jednak posiwecilam dwa tygodnie. I sami powiedzieli, ze sie odzwdziecza i ze o tym porozmawiamy jutro boje sie ze sam izapytaja ile chce, a co ja im powiem

Gość wredna małpa27
myślę że 600zł powinnaś wziąć :) nawet jeżeli są to znajomi

Gość #$%^&*()#_+)Q+_@(
1000 zł musisz dostać, bo robiłaś 9godz./dzień, a 1godz.=8zł, a pracowałaś dni 14. 9*8*14=1008

Gość wredna małpa27
no ok odwdzięczą się ale nie powiedzieli jak czy finansowo czy inaczej. może dadzą ci jakąś rzecz a nie kasę ?

Gość WilkSyty
Myślę, że uczciwie będzie 300zł

Gość wredna małpa27
w życiu bym nie poszła za 300zł siedzieć z dzieckiem 9h dziennie przez 2 tygodnie i jeszcze bilet 40zł...nawet u znajomych

Gość nienia z przypadku
Jestem pewna, że kasa, bo pytajac sie czy w ogole podejme sie opieki powiedzieli, ze sobie dorobie. Ale nieu stalilismy ile. Mnie glupio powiedziec 400 zl, a co dopiero 100 :o no weźcie to znajomi dlatego mnie wzieli, bo nie chcieli brac nani ktorej wlasnie takie sumy musieliby placic

Gość nienia z przypadku
* a co dopiero 1000 nie patrzecie na te sytuacje jak na normalna opieke pomyslcie, ze zajmowaliscie sie dzieckiem siostry, przyajciolki, kolezanki cos w tym stylu, a nie jak w normalnej pracy

Gość WilkSyty
Jeśli powiesz za mało, to będą Ciebie częściej zatrudniać za kiepskie pieniądze, a jeśli powiesz więcej, to następnym razem już Cię nie wezmą. Wszystko zależy od tego, czy masz ochotę w przyszłości jeszcze zajmować się tym dzieckiem.

Gość Gosiaczkowo
ja myślę odwrotnie, dla mnie opiekunka z polecenia czy znajoma, do której mam zaufanie powinna dostać więcej niż jakaś obca.

Gość fbbg vfvrv
300 zł maxymalnie, bo zapewne nie masz kwalifikacji? No i poza tym jestes znajomą, ile masz lat? Ja mysle, ze to w miare dla mlodej osoby