Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dermota

Wkurzaja mnie baby,ktore biora srodki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość Dermota

Nie dosc, ze powoduje to zaburzenia organizmu (czego skutkiem jest tycie), to jeszcze jezt niezgodne z wiara.

Gość a co ciebie to
obchodzi?

Gość Dermota
Z nasza wiara - jesli jestes Polka. Pewnie chodzisz do kosciola co tydzien, bralas chrzest, komunie slub itd. Ale z ciebie dewotka

Gość tycie to powoduje żarcie a nie
tabletki anty. Biorę od 10 lat i ważę 45 kg. To ile według ciebie powinnam ważyć gdybym ich nie brała? Według ciebie lepiej nie zabezpieczać się przed niechcianą ciążą i mnożyć jak króliki?

a co ma do tego wiara? Ja jestem ateistką. I to nie ksiądz będzie zajmował się moimi dziećmi, które będę miała z wpadki. On interesuje się tylko ciążą a jak się urodzi to co najwyżej kwestią ile zapłacę za chrzest, komunię i inne pierdoły. Kwestia środków na wychowanie go nie interesuje. W przeciwieństwie do mnie, mnie to interesuje bardzo

Gość Dermota
Mnie tez nie interesuje ksiadz, ale wiara. I zgodnie z nia zabijanie (a tym jest antykoncepcja) jest zlem.Po prostu mysle, ze ludzie powinni kieroweac sie jakimis zasadami

Gość dfdfdfdfdfdfdff
ja nie biore i nie zamierzam bo to powoduje raka i ogolnie wyniszcza cialo :O są inne srodki, np. wkladka domaciczka, prezerwatywa, nie widze sensu trucia sie tabletkami, ktore powodują nowotwory

do autorki - jednak z twoim myśleniem coś nie tak, co zabijasz skoro tabletki anty powodują iż śluz jest na tyle gęsty że nie dopuszcza do połączenia jajeczka z plemnikiem? To jajeczko zabijasz, czy plemnik? Czas chyba zacząć mysleć, a nie słuchać ojca dyrektora bo skoro on nie używa tabletek, to chyba nie bardzo się na tym zna

Gość tez uważam że autorka
jest cienka w logice. Człowiek po to ma rozum aby nie mnożyć się jak króliki

Gość Monisiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tabletki powoduja ze nie dochodzi do jajeczkowania wiec nie ma zapłodnienia :) ja po tabletkach nie prztyłam ani grama i mam gdzies co komu pasuje, to moje zycie :)

Gość jak ja to lubię
jeden naród, jedna wiara :D , kiedyś była jedna partia :D

Gość fdghjkl
a co niby ta antykoncepcja zabija? ty wiesz jak wogole działaja talbetki? zabijanie to aborcja a nie antykoncepcja bo stosujac ja nie ma wogole owulacji-jajeczkowania a tym samem nawet nie dochodzi do zapłodnienia wez poczytaj najpeirw a ptoem sie wypowaidaj

Gość fdghjkl
aaaaaaaa i jeszcze jedno odnosnie tego tycia ja biora i waże 48kg wiec tak samo jak wypowiedz wyzej- uwazasz ze przytylam przez to? to ile bym wazywal nie tyjąc po niej? ???

Gość lula24
Ja jakoś nie tyję... a to jak to ma się do mojej wiary, to już moja sprawa a nie Twoja... Kościół nie pomoże wychować i utrzymać dzieci, które w dużej ilości Bóg dał...

'Z nasza wiara - jesli jestes Polka" - rozjebało mnie to na łopatki hehe... To pewnia jedna z tych nawiedzonych dewot, które uwazaja,ze matka boska to polka ;p hehe Chyba musze cie uswiadomic autorko, bo to Żydówa , i co teraz zrobisz z tym faktem? ;p A jesli bym nie była polka, to znaczy,ze nie jestem prawdziwa katoliczka i nie pójde do nieba? weź mnie nie dołuj... chyba sie pochlastam. mam nadzieje,ze to prowokacja... ale jesli nie, to... współczuje autorce wirusa umysłowego... AMEN.

Gość antykatoliczkaaaaaaaaaaaaaaaaa
NIE KAZDY JEST WIERZACY GODNA POZALOWANIA KATOLICZKO

Gość pilnuj swojej dupy koorwo
a o innych się martw

Gość pilnuj swojej dupy koorwo
a o innych się nie martw

Gość nawiasem mówiąc
wcale nie tyje się od tabletek antykoncepcyjnych,jeśli są dobrze dobrane a wiara nic nie mówi o zakazie ich stosowania,to wymysł tylko i wyłącznie księzy a poza tym,chyba każdy ma swoje sumienie i nie ma co narzucać innym swoich poglądów\ to swiadczy tylko i wyłącznie o Twoim zacofaniu

Nie kumem w ogole tego klimatu jak mozna łazic do koscioła i sie spowiadac jakiemus obcemu facetowi w sukience, całowac go w jakas szmate obsliniona pozniej? Hee? Opowiadanie jakiemus facetowi w drewnianej budce o swoich naintymniejszych sprawach to dla mnie maksymalnie upokarzajace i uwłaczajace ludzkiej godnosci a ktos kto tam chodzi bo ma taka potrzebe zwykle wpojona przez lata prania mózgu jest dla mnie zboczencem. Spowiadanie sie jest dla mnie ZBOCZENSTWEM UMYSŁOWYM!

wlasnie , nie rozumiem skad sie bierze przekonanie ,ze od pigulek sie tyje. Totalna bzdura i wymowka dla tych , ktore jadly zbyt wiele. Bralam tabletki kilkanascie lat i nigdy nie przytylam, jedynie na poczatku urosly mi piersi . A co do wiary , mozna by wiele dyskutowac i nic to nie zmieni. Dobrze dobrane pigulki uzupelniaja hormony i jest ok. Zadnego tycia. A do tych co lacza wiare z antykoncepcja , moge tylko jedno powiedziec...Jesli jestescie taki przykladni, to badzcie w 100 porzadnymi katolikami we wszystkim a nie tylko w tematach na forum.

Gość zdssdggg
No i co z tego Dermotka, wiara, chsześcijanizm do jeden wielki blef. Zabraniają zabijania a wyprawy krzyżowe to co było, kościół to kupa kurw, które tylko żetrują na naiwnym społeczeństwie. Nie mam nic do Boga i wierzę w niego ale nie w kościół. Np biskupi, napychają się i żyją w luksusach a biednych mają głęboko w dupsku. Nienawidze tego i nie obchodzi nas że nie podoba ci się, że ludzie biorą tabletki antykoncepcyjne, lepsza aborcja??, a może biedniejsze kobiety, które nie mają stałej sytuacji życiowej i materialnej mają rodzić dzieci aby póxniej wychowywać je w biedzie?? Dziecko a raczej plemnik nic nie czuje, więc nie wiem dlaczego jesteś taka oburzona, ja myślę że nikt cie nie chce ruchnąc dlatego nie lubisz tych którzy to robią

Rozumiem że jak będziesz (zakładam że nie masz) żonę to urodzi Ci 6-10 dzieci i wszystkie je utrzymacie (rewelacyjne zarobki) i będziesz pomagał je przewijać, karmić, wychowywać ? Jesteś już na to gotowy ?

Gość zdssdggg
JacekJ - dokładnie o tym samym myślałam... Dlaczego dziecko ma na tym cierpieć, dokładnie cierpieć, nie będzie miało przyszłości i co mu z tego będzie że narodziło się - tak jak bóg chciał

Gość lilililil
O co chodzi? tabletki sa spoko, bez żadnych efektówubocznych

Gość viperrila
dobre