Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poczatkująca kuchareczka!!!!

Jak zrobić zasmażke, do sosu

Polecane posty

Gość poczatkująca kuchareczka!!!!

Chodzi mi o taką co się mąke smaży na tłuszczu. proszę o prosty przepis. dziekować

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość poczatkująca kuchareczka!!!!
spadaj, na serio się pytam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość etyhetyhrtye
poszukaj w google, tutejsze kobiety nawet jajecznice potrafią spartolić :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Moniczkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
no rozpuszczasz tłuszcz i wsypujesz mąke, mieszaj i smaz tak długo az sie zarumieni :) taka zasmazke to ja daje do sup, do sosów mieszam tylko mąke z woda i wlewam do sosu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Moniczkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
miało byc zup nie sup ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mnie wszystko
najpierw dajesz na patelnie troche mąki i lekko ja rumienisz,potem masło,albo olej tak zeby zgęstniało,ale nie za bardzo,zrobi Ci sie taka papka,potem albo wlewasz to do sosu i szybko mieszasz żeby sie grudki nie porobiły,albo ewentualnie troche tego wywary na patelnie a potem wszystko do garnka z sosem,jak zrobią ci sie grudki to przez sitko to przecedż.oczywiscie całość zagotowac.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość poczatkująca kuchareczka!!!!
dziękuje bardzo, ja też zawsze mąke z wodą wlewam do sosu, ale pózniej sos ma taki mączny smak.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mnie wszystko
dlatego najpierw się makę rumieni na patelni;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja robie tak zasmazke
że make rumienię na patelni, potem tę mąke mieszkam w garnuszku z wodą i dopiero potem do sosu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×