Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale siara siara świata ratunku

RATUJCIE CZY NA FORUM WIDAĆ IP!!

Polecane posty

Błagam ratujcie na pewnym forum z pewnych powodów założyłam ostatnio drugi nick ale to dlatego bo niby wyjechałam i nie mam dostępu do internetu a chcialam sprawdzac posty zeby nie bylo widac ze sie logowalam. no i dzis chcialam udawac ze zalogowalam sie w kafejce i skomentowac jeden topik niestety przypadkowo zalogowalam sie na nowy nick i skomentowlaam nowym!! Teraz pytanie czy moje IP jest widoczne (dla moderatorow bo normalni ludzi go nie widza) tylko na chatbox czy tez w tematach i gdzie, czy rzuci sie w oczy mocno? bo dodam ze 2 osoby wyzej jest moj komentarz spod poprzedniego nicku :/ A jak się wyda cala sprawa ze to ja to co mam powiedziec, czmeu mam 2 nicki? jezu jak mi glupio, to wyglada dziwnie a ja z ludzmi z tamtego forum sie dobrze znam i sie regularnie kontaktujemy :/

Gość Ty,laska weź się ogarnij
co?A kogo to obchodzi,że masz dwa nicki?Tu na forum pełno takich co maja po dwa i więcej i też się nikt tym nie przejmuje.Chyba młoda jesteś,że tak panikujesz:-P

jasne że obchodzi, na tym forum jestem prawie codziennie z ludźmi się znamy dobrze i każdy ma po jednym nicku, jak zakładam drugi tzn że chcę coś ukryć i to jest dziwne

a kafeteria to zupełnie co innego to jest inne forum tu ludzie często piszą pod pomarańczą albo drugim nickiem, nie są ze sobą szczerzy, tamto forum jest inne

Gość Tylko ludzie z indorem
zakładają kilka nicków :P

Gość nie możeeee być
hahaha,podaj nazwe forum to proszek tam pojdzie i nas zostawi:D

ACHTUNG! Nołlajf! - to do mnie bo nie rozumiem?

Gość tenitamten
Zawsze możesz powiedzieć, że z tego samego komputera korzysta Twoja siostra/kuzynka/mama/ tata/ dziadek. :)

Gość zalezy od forum
jezeli to 'normalne' forum, prywatne (i nie wazne czy tematyczne czy o dupie maryni) to dla moderatorow widac IP z ktorego pisze dany nick, jezeli zobacza ze dwa rozne nicki pisza z tego samego IP to pewnie cie zbanuja jezeli taka maja polityke forum. jezeli piszesz o kafe to nikogo nie obchodzi ile masz nickow i czy w ogole je masz, ani modkow ani reszty

ale że moja mama się azją interesuje? siostry nie mam... nie bardzo mi to pasuje

" jezeli to 'normalne' forum, prywatne (i nie wazne czy tematyczne czy o dupie maryni) to dla moderatorow widac IP z ktorego pisze dany nick" czyli w tematach czy na chatbox tez? a to bardzo widoczne jest tzn duza czcionka czy mala i gdzies tam z boku? zawsze to widac w tematach?

Gość microsoft ID
:D 🖐️

Gość idimat
pewnie na pomocnych emamach pisalas! kolejna oszustka gdyby to bylo zwykle forum to bys takiej akcji nie robila a tam zawsze wykrywaja wszystko jak ktos mataczy

a co to są pomocne emamy? Carrie- i kto to mówi, sama pół dnia spędzasz na kafeterii, może nawet cały dzień, ja mam powody żeby udawać że mnie nie ma

zarzucasz mi ze koczuje a sama koczujesz wiec zauwaz ze to nie jest na miejscu

Tepa zdziro, ale ja nie udaje ze mnie nie ma, żeby zaimponowac jakims pajacom, ktorych nie znam w zyciu realnym, wiec zamknij pysk przegrancu. 😴🖐️

Gość donpedrooooo
Na małym forum które moderuję mam zakładkę IP przy każdym poście i mogę zobaczyć nie tylko obecne ip ale i wszystkie ip z których pisała ta osoba, ile razy pisała z danego ip, a także wszystkie osoby piszące z danego ip. Kafeteria to duże forum, więc myślę że narzędzia moderatorów są nawet większe.

Gość zalezy od forum
widac przy kazdym poscie IP, jak i przy osobie (jak modek kliknie sobie w osobe by ja sprawdzic: widzi nie tylko ile ma postow, ktory jest osttani i linka do wszystkich postwo jej, ale tez IP skad te posty byly pisane). i jeszcze raz, jezeli na tamtym forum tworzycie sobie jakas wspolnote, to inni beda wiedziec czy masz siostre/matke/ciotke czy babke, ktora pisze tez na forum, zazwyczaj udostepnianie swojego konta osobom innym jest zabronione (ze wzgledu na prywatnosc z jaka dziela sie inni, nie chca by osoby 'dorywcze' sobie podczytywaly jak serial wenezuelski ;) )

Nie sądzę by było to do wykrycia, ale sama mowisz, ze jestes z tymi ludźmi blisko to na chvj oszukiwać. Zreszta nawet jakby wyswietlal sie numer IP to myslisz, ze ktos by to analizowal daj spokoj

nie wyzywaj mnie, tym bardziej od zdzir bo mnie nie jeśli wiesz co to znaczy to mnie nie znasz aby móc określić czy się puszczam i to czy udaje że jestem czy że mnie nie ma nie ma nic do faktu że jesteś takim samym nołlajfem jak ja

Gość Ale Carrie niczego
nie udaje, siedzi to siedzi i chuj, a ty panikę siejesz. Nie masz powodu, żeby przed kimś coś udawać to po co to robisz? Sama sobie zaprzeczasz, co za matoł 🖐️

Gość tak sobie myślę żeee
jak moderzy popatrzą na te ipy i chwilę pomyślą, to muszą mieć nas za niezłych popaprańców :D

Generalnie uratuje Cie ze jesli ktos ma radiówke to: ISP ma adres ip publiczny : 80.100.80.110 I podzielił ten adres na adresy wewnętrzne: np. 192.168.1.100 - 192.168.1.150 Zatem ma 48 użytkowników tej sieci. I uwage teraz najlepsze. Nawet jeśli Ci wszyscy użytkownicy weszliby na to forum i napisali POSTA, nie ważne czy byliby zalogowani czy ten pomarańczowi, to wszyscy 48 użytkowników będzie miało adres 80.100.80.110 i nie ma możliwosci bez dogłębnej analizy i współpracy ISP radiówki rozszyfrować kto mogł pisać. Wszyscy mają na tym form to samo IP. I vice wersa. Admin skurzy sie i zbanuje adres: 80.100.80.110 i nagle wszyscy 48 użytkowników nie moze pisać na kafeterii. Tak to działa jesli chodzi o adresy Publiczne/prywatne.