Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marzena 28 tez warszawa

problem z matką w związku ze śmiercią brata, co robic?

Polecane posty

Moj brat zmarł wczoraj no i jest taki problem, matka się uprała,zeby lezał do pogrzebu w domu w moim pokoju. Brat zmarl na serce, lezy w mim pokoju wlasnie, ja dzis spalam w duzym z matka. Mnie szlag trafia, bo to niehigieniczne,poza tym prosiłam zeby klezal w domu pogrzebowym, przeciez i tak nie żyje, a ja potem bede w tym pokoju spac. poza tym jak myłyśmy brata, to widac bylo na plechach plamy opadowe, cała woda z tego mycia do wanny szła, brudna jak cholera. szlag mnie trafia normalnie,ale matka nie chce slyszec o narzekaniach, nawet sie nie odzywa. Najgorsze jest to, że jak sie pochyli na cialem brata, to zaczyna być czuć. U nas w nocy byla burza, i po niej plam na jego ciele jest znacznie więcej. Zwariuję w tym domu!

o co chodzi z tym 0/1o pogięło cie? jak ttylko ktos ma powazny problem od razu krzyk,ze prowokacja

Gość Tristan123
kiedyś ludzie umierali w domu, teraz śmierć ro wielkie halo- sorry, ale udawanie że śmierci nie ma nie sprawi, ze będziemy żyć wiecznie. Kiedyś to była norma że przed pogrzebem ludzie w najlepszym pokoju leżeli . Taki czas.

ale nie o to chodzi ja skończylam medycyne i wiem ile bakterii ma człowiek w 2 godz od smierci. On juz nie żyje wiec jest mu wszystko jedno, dla nas to niebzpieczne!

Gość Tristan123
autorko, a odwróćmy problem- gdzie Ty byś chciała czekac po śmierci na pogrzeb- w domu, czy na cmentarzu w domu pogrzebowym? Poza tym podejrzewam , że to dla Twojej Mamy megatrudne.... Zasłońcie wszystkie lustra w domu .

ja moge lezec i pod płotem, mi wszystkojedno nie wierze w życie po smierci ani w pambuka

Gość Tristan123
Marzeno- nie wiem ile bakterii namnaża się w zwłokach, ale skoro prawo na to zezwala widać nie ma tragedii... Choć z drugiej strony współczuję CI to na pewno trauma być z trupem w domu. Ale osobiście nie znam nikogo , kto by nie umarł. Nawet Jezus umarł więc JEST TO JAKAŚ NORMALNOŚC,.

Gość malgola lili
autorka topiku to chory człowiek, psychopata, straszy ludzi przed snem. Nie wiem jak teraz zasnę przez ciebie suko, a jestesm dzi ssama w domu

Gość Tristan123
jeśli to prowo to też fajny temat do dyskusji- myślicie zapewne , że będziecie życ wiecznie skoro tak się boicie trupa w szafie:-)

a co chodzi z tymi lustrami? dlaczego mam je zasłonić?

Gość Tristan123
to tylko dobra rada na wypadek, gdyby to nie było prowo. Po prostu je zasłoń.

Gość hjghhkfgfkjk
jak moj brat zmarł i tez leżal w pokoju obok to działy się dziwne rzeczy lustra były na początu odsłoniete ja co jakiś czas słyszałam tak jakby stukot z pokoju w którym leżał zmarły brat, jak wchodziłam nic nei stukało, a on lezał spkojnie. jak odwrcałam sie i wychodziła zobaczyłam ze PATRZY NA MNIE! wybiegłam z pokoju, zasłoniła wszystkie lustra w domu. Rodzice wrocili akurat, jak pozniej weszlam do pokoju to bart był lekko przewrócony na lewą stronę. TERAZ WE WSZYSTKO WIERZĘ

Gość Tristan123
człowiek po śmierci jest lżejszy o 7 gramów. I nie mówimy tu o płynach fizjologicznych itd. Po prostu 7 gram gdzieś ubywa. Cos tyle waży. Co?

Tristan teoria rzekomego ubytku wagi po śmierci jest totalnie irracjonalna. Zresztą to mit przekazywany z ust do ust. Nie jest faktem naukowym. Poza tym na logikę, skoro rzekoma dusza jest czymś niematerialnym, oczywistym jest fakt, że nie może posiadać masy - nie może ważyć.

Gość Tristan123
i tu się zgodzę z Tobą naj:-) w innej rzeczywistości ta waga byłaby zupełnie bez sensu podobnie jak zmysł np wzroku którego dusza nie posiada więc jak może widzieć?... Ale z drugiej strony są na świecie rzeczy, o którym się filozofom nie śniło:-) O tych 7 gramach wiele źródeł mówi dlatego przytaczam:)

Gość grażka malopolska
ja bym na twoimmiejscu zadzwnoniła na policję nie wolno trzymac zwlok w domu bo to grozi epidemią.

Gość vbm28
ja bym sie ze strachu osrała jakby w pokoju obok lezał trup

Gość Tristan123
vmb- dlaczego tak bardzo byś się bała ? Przecież każdy z nas umrze. KAŻDY..

Gość Tristan123
Nieprawda że brat martwy jest w domu czy nieprawda że umrzemy? Bo to drugie masz jak w banku.... Wszyscy będziemy trupami niestety:-)

Gość Tristan123
przyznam, że troszkę kręcą mnie zwłoki

Gość Tristan123
więcej inwencji podszywie:-)

Gość to prowo,,,
j

to jest podłe:( O bracie pomyślałaś? Czy tylko o własnej osłonie bakteryjnej:o A o bólu matki?