Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

makeupkit

ciagle zmeczenie, czy moge byc chora?

Polecane posty

jestem ciągle zmęczona, śpiąca, przejmuje się każdą drobnostką, co chwile opadam z sil i mam ochote to wszystko rzucic i sie poryczec. Jem dużo, nawet jak na kobiete to bardzo duzo, a ostatnio schudlam 3 kg, czuje, że to przez stres. Ale ja nie mam jakiegos specjalnego stresu. Zrobilam badania krwi i czekam na wyniki, jednak mysle, że to nie choroba fizyczna, tylko coś tkwi we mnie, mial ktos z Was tak samo?

Gość DZIEWCZYNA BONDA.
ja tak miałam ostatnio z tym , że nie schudłam tez zbadałam krew i nawet zemndlalam na pobieraniu , czułam sie jak pijana zmęczona itp. wyniki ok , słyszałam ze teraz panuje jakis dziwny wirus powodujacy takie objawy. zbadaj tarczycę.

Gość JA MAM identycznie
też zaczełam sie zastanawiac o co chodzi, czy nic mi nie jest ale sądze tez ze to psychika...miala robione testy krwi, moczu i wszystko ok...stres jako tsaki powiedzmy mam no ale ciezko to obiektywnie ocenic...równiez jem duzo jak na kobiete, wszyscy mi to mówią a jestem bardzo szczupła, wrecz jeszcze schudłam w przeciagu 2-3 lat choc wciaz duzo jem....:/ i czuje sie co dzien zmeczona, czasem az w głowie się kreci...tłumacze sobie ze spie co dzien koło 6 godzin ale to chyba nie jest wcale tak mało prawda?i w eekendy sie wysypiam...i jakl tylko tydzien sie zaczyna padam na twarz

Gość ja jak chodzilam
ciagle zmeczona, nawet siedzenie mnie meczylo, bez zycia, ospala to po jakims czasie okazalo sie ze mam toxoplazmoze i stad to wszystko

Zleciłas badanie na poziom tsh? Faktycznie to może byc tarczyca. A moze depresja?

autorko - mam podobnie od kilku tygodni... zrobilam juz badania krwi, cukru, moczu i TSH... wszystko mam w normie ... no poza jakimis sladami bialka w moczu... nadal ciagle jestem śpiąca... rozdrazniona o byle co itd. myslalam ze to ciąza... niestety to tez nie to :(

polecam zbadać tarczycę , nawet wynik powtórzyć dwa razy bo lubi wychodzic inaczej , i nawet jak tsh miesci sie w normach laboratoryjnych to dla nas kobiet powino wynosic 1 max 2 .

Gość dobra corka
pewnei cierpicie na chroniczne przemeczenie, to moze sie odbic na psychice

też chodz nalezy zrobic pełną diagnostykMariolka, smarku jeden ty tsh to nie jest hormon tarczycy tylko przysadki mówiący jak pracuje tarczyca . trzeba zrobic TSH , FT3 , FT4 , PRZECIWCIAŁA TARCZYCOWE , ORAZ USG TARCZYCY BY MIEEC PEŁNY OBRAZ , WIEM COS O TYM BO SAMA TO PRZECHODZIŁAM I MAM NIEDOCZYNNOŚC.

tak dzis robilam morfologie, cukier i TSH, wyniki beda w poniedziałek, nie wiem może zacznę ćwiczyć, bo to podobo odstresowuje, a ja osttanio stalam sie bardzo podatna na stres.

DZIEWCZYNA BONDA.-> dzieki za info bo serio myslalam ze wystarczy tylko tsh sprawdzic... moja mama miala problemy z tarczyca i siostra tez... wiec pora sie zbadac całkowicie na to :/

żono no samo tsh nic nie powie szczególnego , więc warto juz sie poswiecic i przebadac bo jak planujesz miec dziecko tarczyca to podstawa . Ja planuje i wlasnie tak sie dowiedzialam ze mam cos nie halo z tarczycą,

DZIEWCZYNA BONDA. -> zbadam napewno... ale teraz mysle o tescie ciazkowym... bo drugi dzien mi sie okres spoznia... moze to jednak ciaza ... i dlatego jestem tak zmeczona itd. :/ jejciu i caly dzien w pracy teraz bede o tym myslala

Gość mgdgdgdgd
ja mam tak samo... -stres -zmeczenie, sennosc -niskie cisnienie - nadmierne wypadanie włosów -a wyniki krwi w normie, nie mam anemii ani tarczycy

Gość dobra corka
albo neurastenia

zbadaj sobie tarczycę (specjalne skierowanie na badanie krwi) Miałam to samo, teraz biorę leki i chodzę po domu jak przecinak :P

Gość Matylda S
Faktycznie to może być problem z tarczycą. Najlepiej sobie zrobić wszystkie badania by wyeliminować chorobę. Jeśli po prostu jesteś przemęczona lub masz objawy depresyjnie to wysiłek fizyczny pomaga (przynajmniej mnie) jak i relaksujące i regenerujące zabiegi.Ponoć w takim stanach też ten zabieg WATSU - specyficznie ćwiczenia w ciepłej wodzie jest skuteczny. Zobacz sobie ->http://bit.ly/sA2sH8

Gość Matylda S
Faktycznie to może być problem z tarczycą. Najlepiej sobie zrobić wszystkie badania by wyeliminować chorobę. Jeśli po prostu jesteś przemęczona lub masz objawy depresyjnie to wysiłek fizyczny pomaga (przynajmniej mnie) jak i relaksujące i regenerujące zabiegi.Ponoć w takim stanach też ten zabieg WATSU - specyficznie ćwiczenia w ciepłej wodzie jest skuteczny. Zobacz sobie ->http://bit.ly/sA2sH8

Gość dsara

Gość walinn

Gość gość
Ostatnim czasem brakowało mi motywacji do działania, w mojej głowie było pełno pomysłów na rzeczy które chciałbym zrobić, ale często to wszystko rozbijało się o moje lenistwo. Ciągle czułem, że brakuje mi na wszystko czasu, nie miałem ochoty brać się za naukę na studiach, choć w głębi byłem świadomy, że to czego się uczę naprawdę mnie interesuje. Szukając pomocy dla siebie zainteresowałem się ezoteryką. Koniec końców zdecydowałem się na oczyszczenie aury a pewnego człowieka, jego strona http://moc-energii.pl – przyniosło to pożądany skutek. Zaczęło mi się po prostu chcieć. Znow mam motywację do działania i przeświadczenie że będzie dobrze.