Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wypieszczona Ewunieczka

Ile powinnno sie placic pomocy domowej za godzine? 3,50 zl. - czy to malo?

Polecane posty

Kurcze nie wiem wiec prosze abyscie na mnie: 1. nie naskakiwaly 2. daly odpowiedz

Gość Krysia, lat 76
a znajdziesz jakąś która przyjdzie do pracy za 3,50?

Gość rtgutru463
za 3,50 to w ryj możesz dostać :classic_cool: gosposie się cenią, ceny zaczynają się od 20zł/h

Dodam ze robi wszystko wlacznie z praniem moich majtek,stac mnie to nie bede sie zajmowala domem :)

Gość odpowiem też......
Ty chyba żartujesz z tym 3,50 sprzątanie domu to ciężka harówa...a tylko sprzątanie czy jeszcze coś ? zgadzam się że 7-8 zł to najmniej

Gość 135790ol
Mieszkam w Toruniu. Przychodzi do mnie kobieta do sprzątania 65 m2, dwie dorosłe osoby - co drugi dzień na 4 godziny. Robi wszystko, łącznie z myciem okien, większym praniem (kwestia rozplanowania prac, nie wszystko robi się codziennie) za 7 zł?godz. W sumie dla zaokrąglenia płacę 30,-

Gość 35-70 pln
cena z miasta

Gość ja myślę, że to ona powinna
ci płacić za to, że łaskawie pozwolisz jej wejść do twojego domu :(

8 zł. za godzinę: 50m mieszkanie, dwie dorosłe osoby. Łącznie z praniem i prasowaniem:)

Jestem z Warszawy. Procz sprzatania, to zajmowanie sie dziecmi- no ale nie oszukujmy sie ogladaja tylko bajki, 2 dzieci 3 i 4,5 lat- i gotowanie. Praca od 7 do 20:30. Od poniedzialku do soboty. Myslalam ze kasa ok Dostanie za to 1417,5 wiec to chyba nie jest tak zle.

Kto Ci za tyle bedzie robił, Ja płaciłam takiej pani 600 zł, a przychodziła raz w tyg na kilka godzin. jej obowiązkiem było sprzatanie. Od czasu do czasu prasowanie i mycie okien, koszenie trawy ale za to wszystko miała extra płacone.

Gość to jałmużna
a nie kasa ok, chyba emerytka, zdesperowana, albo białorusinka za prace na etacie 8h t minimalna płaca wynosi tyle. opłacasz zus? jako pracodawca?

Wypieszczona Ewunieczka Jestem z Warszawy. Procz sprzatania, to zajmowanie sie dziecmi- no ale nie oszukujmy sie ogladaja tylko bajki, 2 dzieci 3 i 4,5 lat- i gotowanie. Praca od 7 do 20:30. Od poniedzialku do soboty. Myslalam ze kasa ok Dostanie za to 1417,5 wiec to chyba nie jest tak zle. hahah dobre. od 7-do 20-30 od pon. do sob. ZA MALO !!!!!!!!!

Gość jeżeli ktoś jest leniem
to niech chociaz przyzwoicie płaci.Nianka do dziecka wiecej bierze a mniej robi,wiec takiej gosposi minimum 15 zł. Jeszcze zalezy od wielkosci miasta bo w Wawie kilka dych biorą, w tych mniejszych gdzieś tyle, ile napisałam wyżej.

Gość stówa za dzień to minimum
powinno być 150

To bardzo spokojne dzieci, skoro oglądają tylko bajki, nikt w to nie wierzy. A 3,50h, to jest stawka upokarzająca i za tyle zgodzi się pracować tylko jakaś desperatka, albo taka, której nie chcą gdzie indziej.

Gość jeżeli ktoś jest leniem
jeszcze zajmowanie sie dzieciakami? Litosci, dziewucho. Jakby nie było to ona jest za nie odpowiedzialna, 3,50 to jest ZDECYDOWANIE WYZYSK!

Nie doczytałam, że to jeszcze praca na cały dzień od 7 do 20:(. Przecież ta kobieta, poza Twoim domem, nie będzie miała już czasu na nic. Wróci na noc padnięta i od rana znowu to samo. Pracowałabyś tak za 1400zł? Trochę wyobraźni!

Gość ja pierdziuuuuu
Wypieszczona Ewunieczka Jestem z Warszawy. Procz sprzatania, to zajmowanie sie dziecmi- no ale nie oszukujmy sie ogladaja tylko bajki, 2 dzieci 3 i 4,5 lat- i gotowanie. Praca od 7 do 20:30. Od poniedzialku do soboty. Myslalam ze kasa ok Dostanie za to 1417,5 wiec to chyba nie jest tak zle. a czy ta kobieta będzie miała prawo do życia osobistego? bo coś mi się zdaje, że w niedzielę będzie odsypiać, zresztą po 13,5 godzinnej harówce to raczej na nic nie będzie miała ochoty już nie wspominając o sprzątaniu swojego domu.

Gość gfdgfdgdfgfd
3,50 za godzinę to tyle się płaciło ponad 10 lat temu, nie rób z siebie idiotki autorko

Gość gfdgfdgdfgfd
za sprzątnięcie dużej chaty zażądałabym 20 zł za godzinę minimum, średnio 30 zł, jestem młoda, mam doświadczenie więc mogę sobie tyle zaśpiewać

Sory ale to wy cyba przesadzacie z takimi stawkami! Ta kobieta bedzie siedzia;la w cieple a nie np pracowala na mrozie. Bedzie sobie mogla radio wlaczyc tez wiec bez jaj!

Gość dzisiaj na pomarańczowo...
Ja za okazyjne sprzatanie mieszkania, ale takie kompleksowe, na które idzie pół dnia, biorę 200 - 250 zł.

w ciepłym to sobie może posiedzieć u siebie, kobieto to Ty przesadzasz a nie my. Radio? ale luksus... to pomysl ze takie pieniadze może sobie siedzieć w domu i brać zasiłek bez harowania u jakiejś leniwej damulki co sępi pare groszy a wykorzystuje jak sie da.