Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość załamka.:,(

piersi - mam juz dość

Polecane posty

Gość załamka.:,(

witam. mam 22 lata. mając lat 16 wyczułam w prawej piersi guzka. okazało się ze to nic groźnego i lekarz zalecił kontrolne badania. wszystko było ok. ale od jakiegoś czasu jakby mi się powiększył. ponadto mam problemy z tarczycą (prawdopodobnie hashimoto) i pojawiła się zmiana w drugiej piersi. wykonałam w przeciągu ostatnich 2 miesięcy 3 usg. na jednych z nich mówili że to torbiel na innych że to gruczolakowłókniak. w końcu wysłali mnie do onkologa.. ale wszędzie trzeba czekać.. na samą wizytę 3 tyg. potem wysłali mnie na biopsję na którą tez czekałam 2 tyg. miałam ją wczoraj. na wyniki mam czekać do 4 tygodni bo jak mi powiedzieli jest sezon urlopowy i może to tyle potrwać.. więc jest od skierowania do lekarza do prawdziwego wyniku 9 tygodni. to chore!! każdy lekarz każe mi się nie martwić. Jedna radiolożka mówiła ze to na 100% torbiel i że mam się nie martwić. ale to coś jednak nie jest torbielą bo na biopsji nie udało się wyciągnąć tylko dłubali mi igłą. i w lewej i prawej piersi. a te zmiany są spore jedna 3 druga 4 cm. masakra.. ale wczoraj również mi powiedzieli ze to na pewno zmiana łagodna. no tak a jak nie? chyba czeka mnie operacja tak czy siak, nawet jeśli to gruczolak bo jest spory i rośnie. i tu moja kolejna obawa po wycięciu z obu piersi guzka wielkości małej mandarynki moje piersi będą mega zdeformowane. ale trudno jestem na to psychicznie przygotowana. byle być zdrową.. tylko dlaczego to musi tyle trwać. . co jeśli w przeciągu tych paru tyg urośnie mi bardziej i będzie trzeba wycinać jeszcze większą część.. załamuje się już powoli bo za dużo tych problemów ze zdrowiem mam nawet boje się isc na jakiekolwiek badania bo boję się ze znowu mi coś wykryją. czeka mnie RM mózgu bo mam wysoką prolaktynę i może jeszcze w mózgu cos siedzi. jak na mój wiek i wcześniejszy brak problemów z zdrowiem (jakichkolwiek) to już za dużo.. i to ciągłe czekanie.. chyba się wykończę. nie wiem czy jest tu ktoś o podobnych problemach, z kim mogłabym pogadać, kto mógłby mnie jakoś uspokoić..

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować