Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lola _lola

oszust Allegro POMOZCIE!

Polecane posty

Gość lola _lola

Kupilam nowa bluze za 80zl a dostalam dwie uzywane bluzki marnej jakosci.Nie wiem co poczac nikt mnie jeszcze nie oszukal a mam konto od 4 lat!same pozytywy.Napisalam do sprzedajacego , przeslalam fotki a on sie wypiera ze nigdy tych bluzek nie widzial, i ze ja go probuje naciagnac i oszukac bo wysla mi to co zamawiala.Allegro sie wypina!Co poczac!pomozcie, prosze:(

Gość pomysłodawca_pomysłu
Weź zrób aukcje. Wystaw zdjęcie jakiejś ładnej bluzki, i wyślij te dwie. Pieniądze Ci się zwrócą i będziesz szcześliwa.

to normalne w tym kraju,ze na kazdym kroku beda chcieli cie wydymac i okrasc. Ja miałam na allegro takie dwie akcje juz, zazwyczaj allegro ma w dupie takie sprawy, nie odzyskasz kasy, zapomnij. Po prostu cie okradli, wystaw negatyw gosciowi, tylko tyle mozesz zrobic.

z tego co wiem to przysluguje ci prawo zwrotu towaru bo jest niezgodny z tym co otrzymalas ... wiec odeslij mu i zadzadaj zwrotu kasy ... jak on ci powie ze to nie to co ci wyslal niech ci to udowodni !

Gość nie wygrasz
zapomnij o pieniądzach. Przerabiałam już takie sytuacje...:( Oszuści tylko czekają żeby nas wydymać...

Gość lola _lola
on twierdzi ze ja te bluze otrzymalam a teraz klamie ze mi przeslal te dwie bluzki aby go naciagnac na kase.A dowod nadania paczki przeciez posiada.

Gość lola _lola
Allegro sie wypielo, czyli odpisali mi zeby takie konflikty zalatwiac bezposrednio ze sprzedawca i oni nie sa strona w zadnej aukcji, tylko udostepniaja platforme do robienia interesow( to po mojemu bo w Allegrowym jezyku brzmi to nieco dziwacznie).Czasem mam wrazenie ze oni nie czytaja emaili od innych tylko odpisuja co im slina na jezyk przyniesie, ni raz juz odpisywali mi nie na temat.Ale to poza tematem,Czy ktos juz mial taka sytuacje co moge zrobic aby odzyskac pieniadze?

Gość nie wygrasz
Mówiłam ci - musisz to przeboleć i szybko zapomnieć. Ewentualnie zakładasz sprawę cywilną, ale sama wiesz że to dodatkowe koszty a i skutek niepewny... Ja dostałam uszkodzoną rzecz, odesłałam, a gość upiera się że to ja uszkodziłam i weź udowodnij czyja racja...? Na allegro nie licz też, szkoda twojego czasu. Trafiłaś na oszusta i tyle.

Gość lola _lola
buszowalam troche po necie i poczytalam, ze niektorzy to ida z tym na policje? czy to ma sens?a jak taka sprawe w sadzie zalozyc ,podobno trzeba zaplacic kase ok 2000zl za zalozenie takiej sprawy cywilnej a jak wygram to sprzedajacy musi zwrocic koszty>Ktos wie cos na ten temat? Jak go postraszyc?Pomozcie

Gość lola _lola
On przeciez ma pokwitowanie ze wyslal paczke.I ma dowod tez ze paczke odebralam. Chodzi o fakt co bylo w tej paczce.

żeby odzyskać pieniądze musisz sprawę zgłosić na policję i poczytaj sobie o programie ochrony kupujących na allegro, a w razie czego oni zawsze mogą ściągnąć zapachy z bluzki (mają możliwości, mi przy włamaniu do auta kładli takie szmatki nasączone czymś tam, wkładali do słoika i dawali do porównania z zapachem przestępcy)

Gość bthjujhtry665
zrób dobry uczynek i podaj tu jego nick.ok?

Gość bthjujhtry665
caly k****a czas czekam na pie*****y nick tego oszusta

Gość bthjujhtry665
czekam

Gość kmlwi
zalozycielko tematu - walcz o swoje prawa!! tez dostalam przedmiot niezgodny z opisem i mialam problem ze zwrotem ale nie ugielam sie! po pierwsze: na paczce powinna byc napisana na naklejce waga przesylki - to jest Twoim dowodem,ze otrzymalas te 2 bluzki ! czy to byl prywatny sprzedawca czy firma??