Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swieczkaaromatyzowana

Piwo bezalkoholowe? W Niemczech ma pono naprawdę 0 albo ledwo co ponad...

Polecane posty

Gość paolla olla
Bezalkoholowa,poczytaj o procenie powstawania piwa. Bo bredzisz:O

Gość bezalkoholowa
"Bavaria zmieniła proces warzenia tak, aby alkohol w tym piwie w ogóle się nie pojawił. Taka operacja umożliwia uzyskanie unikalnego, pełnego smaku. Bavaria Malt ma smak słodowy." litosci poczytaj ze zrozumieniem jesli potrafisz:) i nie mowie o piciu alkoholu dzien w dzien tylko wypiciu szklaneczki takiego piwka 0% raz na jakis czas:) ogarnijcie sie ludzie z tym FASem bo jestescie niedouczeni serio.

Gość bezalkoholowa
bezalkoholowy lech zawiera alkohol a dlatego wkleilam link aby ktos powiedzial co o tym mysli ale juz widze ze agresory ruszyly do boju! ech :)

Gość paolla olla
kobieto, pocztaj skad sie bierze alko w piwie,poczytaj bo jak juz pisalam bredzisz:O i poczytaj jak sie robi bezalkoholowe, bo bredzisz:O

Gość bezalkoholowa
"Tradycyjnie w piwach bezalkoholowych alkohol jest odfiltrowany i usuwany na końcu procesu produkcyjnego" chyba tylko ja umiem czytac...

Gość bezalkoholowa
olla wejdz w link ktory wkleilam bo nie mowie o pozostalytch piwach bezalkoholowych ktore zawieraja alkohol tylko o tym jednym konkretnym dzizasss

oj tam, słuchajcie, moja koleżanka, pijąca okazjonalnie wino jak była w ciąży miała dłuugi czas ochotę na kieliszek (jeden) wódki. No ale wiadomo, ciąża, nie można pić. W końcu podczas kontroli u lekarza powiedziała że ma takie zachcianki i lekarz pozwolił jej jeden kieliszek wypić. Wypiła i jej przeszło a dziecku nic się nie stało. Więc nie ma co sobie tak odmawiać. A Karmi próbowałaś pić?

Gość paolla olla
bezalkoholowa,linka wsadz sobie gleboko,wypociny na stronie delimy sa tak rzetelne jak twoja znajomosc swiata:O alkoholu nie dodaje sie do piwa,alko powstaje przez fermentacje!

Gość bezalkoholowa
no nareszcie ktos normalny :) nic nie pije i pomyslalam ze skusze sie raz na taki model bavarii :) a tutaj od razu odsiecz wiedenska matko jakie te panny tu siedza niewyzyte :)

Gość mi tez lekarz mowil
ze jak mam ochote na lampke wina to smialo mam wypic,ale nie wiecej i tylko raz na jakis czas.

Gość bezalkoholowa
olla ty moze sobie cos innego wsadz, jak ci ulzy - pogadamy :) pozdrawiam:)

Gość mi tez lekarz mowil
dlatego nie pytaj wiecej na kafe tylko zrob jak uwazasz. to piwo na pewno ci nie zaszkodzi!

Gość bezalkoholowa
no dokladnie:) ale tutaj nie znajdziesz prawie normalnego czlowieka, ktory w cywilizowany sposob wyglosi swoja opinie :)

Przypominam o stronie rumumsbaby - piwo bezalkoholowe można pić bez obaw, byle nie kilka litrów dziennie ;) Takiej ilości dziecko nie odczuwa. Teraz, niestety, mój chłopak dorwał tę stronę. Zabronił mi jeść wątróbki rybne... (chlip!)...

Gość bezalkoholowa
a co to za stronka?:)

Gość bezalkoholowa
swieczko myslalam o jednym takim piwku na spotkaniu z przyjaciolmi:)

Gość bezalkoholowa
dzieki:) tylko szkoda ze po niemiecku a nie w j.angielskim...

Re: Alkoholfreies Bier Insgesamt gilt Alkohol als nicht empfehlenswert in der Schwangerschaft, aber ein totales Verbot sollte nur fr diejenigen ausgesprochen werden, die regelmig Alkohol trinken. Alkoholfreies Bier, auch wenn es minimale Alkoholmengen enthlt, ist kein Problem. Achten Sie aber bitte auf die Menge. Nach meiner Kenntnis sind 2-3 Flaschen alkoholfreien Bieres pro Woche kein Problem. Ogólnie alkohol uchodzi jako nie polecany w ciąży, ale całkowity zakaz powinien być wypowiedziany tylko do tych, którzy piją alkohol regularnie. Piwo bezalkoholowe, chociaż zawiera minimalne ilości alkoholu, nie jest problemem. Proszę jednak uważać na ilość. Według mojej znajomości 2-3 butelki piwa bezalkoholowego tygodniowo to żaden problem.

Gość bezalkoholowa
dzieki swieczka:)

A ponieważ ludzką naturę znamy, trzeba powiedzieć: żadnego alkoholu, żeby to jedno piwo nie spowodowało ataków kafeterianek, żem morderczyni, co dziecko o FAS przyprawia, i że od tego chmielu natychmiast poronię. Ale w Polsce każdy jest, jak widać, profesorem medycyny,.

Gość bezalkoholowa
takie 2-3 butelki w tygodniu to duzo, ale taka jedna raz na jakis czas, przy wyjatkowej okazji nic nie uczyni. Akurat mialam do czynienia z dziecmi z asem i wiem jakie kobiety urodzily te dzieci

Właśnie te 2-3 to absolutnie bezpieczne minimum :) Ja piję szczerze mówiąc 4, ale chyba ograniczę do 3. Poza tym apetyt na piwo maleje. W piątym tygodniu był to mały koszmarek, ale teraz 6 się zaczyna i już spuszcza z tonu...