Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swieczkaaromatyzowana

Piwo bezalkoholowe? W Niemczech ma pono naprawdę 0 albo ledwo co ponad...

Polecane posty

Chyba w ciąży. Blade kreseczki, ginekolog potwierdzi za tydzień na 100 procent. Odbija mi na punkcie piwa. Nigdy nie piłam gorzkiego, tylko takie, co to niektórzy wodą nazywają. Teraz odbiło mi na punkcie gorzkiego piwa. Kupuję bezalkoholowe (Niemcy) i piję te najbardziej gorzkie. Boję się trochę, bo na opakowaniach nie piszą jasno: 0% zawartości alkoholu. Wikipedia niemiecka mówi, że dopiero od 2006 produkuje się takowe, a wcześniejsze miały do 0,5%... I się boję. Gdzieś na jakimś forum ktoś twierdzi, że to taka ilość, jaką sam organizm może produkować. To może taka jedna butelka dziennie nie zaszkodzi? Świruję na punkcie tego piwa bardziej niż w najgorszych etapach uzależeniania kofeinowego na punkcie szklanki redbulla... I a propos redbulla. Ciśnienie mam niziutkie. Jak nie podciągnę go sztucznie, dostaję migren i mdleję (synkopa). Mnie się zdaje, że chyba lepiej wypić to absolutne minimum kawy, po którym funkcjonuję, niż później musieć brać leki od migren... Tym bardziej, że nimesilu bardzo, bardzo nie wolno.

Mój lekarz zawsze mi mowil, ze kawe moge wypic- jedna na przyklad,slaba, wiadomo,nie w takiej czestotliwosci,jak przed ciaza,a potrafilam pijac i 4-5 w ciagu dnia. Piwa jednak nie odwazylabym sie,nawet tego bezalkoholowego- mimo,ze mialam nieziemska ochote,to wahalam od meza z butelki. Za to przy karmieniu pilam wieczorem karmi (karmelowe), polozna zalecila mi, zeby miec wiecej pokarmu i faktycznie, bylo go baaaaardzo duzo

Bezalkoholowe wino smakuje jak odcukrzony sok winogronowy. Świństwo. A piwo jak piwo. Ehh. Może zacznę parzyć sobie chmiel. Co się też dzieje z moim smakiem... Googlam dalej - piwo bezalkoholowe zawiera tyle, co kartofle i kwas chlebowy czy podpiwek. Najlepiej spytam gina, co o tym myśli - opinii ekspertów w necie nie znalazłam...

Gość nie moge czytac tych kretynek
przestancie!jasne,ze mozesz wypic!idac tropem myslenia tych wyzej debilek to najlepiej nie jedz jablek a o sokach nie wspomne!bo tez maja niewielka ilosc alkoholu! ludzie przestancie!jak masz ochte to wypij piwo bezalkoholowe,nic ci nie bedzie.

Gość kawę to możesz wypić
żeby podnieść ciśnienie, ale tego piwa to bym ci odradzała pić i tu nie chodzi mi o ten nikły procent alkoholu, ale o chmiel, który może dziecku zaszkodzić

to powertuj w google, chmiel w ciąży szkodzi

Chmiel Stymuluje produkcję estrogenów, których nadmiar w ciąży jest niewskazany z uwagi na toksyczność i teratogenność (powodowanie wad wrodzonych u płodu).

Gość do kawe
nastepna nawiedzona wariatka:) najlepiej pic wode i jesc suchy chleb. skad sie biora takie jak ty?panie doktorowe,profesorowe z zakresu googlomanii

a dziękuję :) wolę być nawiedzoną wariatką i mieć zdrowe dziecko, niż zajadać się chmielem i potem jak coś będzie nie tak to mieć wyrzuty sumienia

poza tym świat napojów sięnie kończy na wodzie i piwie :p więc można jeść i zdrowo i smacznie i nie szkodząc sobie i dziecku,

Gość do kawe
no tak od razu bedziesz miec chore dziecko,po chmielu ha ha

skad sie biora takie jak ty?panie doktorowe,profesorowe z zakresu googlomanii baaardzo mnie to rozbawiło, dziś w łóżku powiem męzusiowi czy ma ochotę na panią profesorową googlomannii :D:D:D:D

Hej to u Ciebie nie na BECK'S BLUE?? :D Tu w UK ja pije to właśnie niemieckie piwko- 6 małych buteleczek w zgrzewce. Slłynny BECK'S ale BLUE na którym jasno pisze ALKOHOL FREE- ma 0,05% alkoholu!!!!!!! Toż to wiecej ma czekoladka ;) I jest mega gorzkie, czasem mi az za ;) Ale dla fana piwka bedzie nie zastapione w ciazy ;P

Gość rozumiem, że...
...zamierzasz jeść tę kawę łyżkami, a piwa wypić coś około cysterny na jedno posiedzenie? Wtedy dziecku na pewno zaszkodzi ta kofeina i chmiel. Broń Boże nie jedz jabłek, nie pij soków i zapomnij o kefirze!!! Jak spożyjesz którąś z tych rzeczy masz dziecko z FAS jak w banku! Naprawdę brak mi słów...

Kefir może mieć nawet do 1,5 % alkoholu, ale z reguły zawiera od 0,2 do 0,6%, jogurt też może zawierać śladowe jego ilości. I wy to dajecie swoim dzieciom? :-P Ludzie, nie dajmy się zwariować. Zobaczcie sobie na wirtualnym alkomacie, ile trzeba by wypić piwa 0,5 procentowego, żeby pojawiły się we krwi jakieś wykrywalne promile. A piwa 0,0% to zabawa zerami po przecinku. Zauważcie, że to nie jest 0,00% ani też po prostu 0%. Nie da się usunąć 100 procent alkoholu z piwa więc wszelkie "zera po przecinku" to tylko taka "furtka" do "schowania" tam tego "ukrytego" alkoholu.

Gość do tej co kawe zezwala wypic
tak,chmiel szkodzi dziecku:) piwo bezalkoholowe wypite raz na jakis czas w ciazy uszkodzi plod,dziecko urodzi sie z fas a ty bedziesz miala wyrzuty sumienia do konca zycia. Proponuje wybrac sie do odpowiedniegolekarza. twojemu mezowi wspolczuje tak malointeligentnej zony.chyba,ze z niego to nielepszy yyntelyygent

Gość kawe możesz sobie wypić
po pierwsze to autorka pisała, że może zacznie sobie parzyć chmiel co by nie było zbyt dobrym pomysłem, a po drugie to jakiż to pożytek jest z tego chmielu w ciąży, co takie jesteście pewne że nie szkodzi?

Gość do kawe mozesz sobie wypic
a spierniczaj juz stad ze swoimi chorymi ideologami na temat chmielu.Glupoty piszesz i tyle w temacie

Gość kawe możesz sobie wypić
spierniczaj to każdy może napisać jak już nie ma nic mądrego do powiedzenia a ja pytałam co macie dobrego do powiedzenia o tym chmielu, poza tym jedzcie pijcie sobie co chcecie nosząc w sobie dziecko a najlepiej to w ogóle się nie zastanawiajcie nad tym tylko jedzcie jak leci i zdrowych dzieci życzę 🖐️

Ok, dziewczynki. Chmiel to był żart. Znalazłam niemiecką stronę prowadzoną przez l ginekologa, który odpowiada na różne pytania. Kefir czy piwo bezalkoholowe uważa za zupełnie nieszkodliwe - o ile nie pije się 6 litrów dziennie :) Dziękuję specjalistkom.

Jak to czytam to aż ręce opadają.... W 1 butelce piwa bezalkoholowego jest tyle chmielu i alkoholu, że na bank poronisz po godzinie... zapomnij o donoszeniu ciąży i w ogóle najlepiej nic nie jedz i nie pij, bo jeszcze dziecku zaszkodzisz...:/ Weźcie się kobity opamiętajcie z tą wielką wrażliwością na pokarmy itp. bo to już nudne się robi

Gość do bellik
dokladnie,tez jestem w szoku co niektorzy wypisuja!

To znacie się lepiej niż lekarze? Proszę bardzo: http://www.rund-ums-baby.de/ernaehrung_schwangerschaft/beitrag.htm?id=3503&suche=malzbier&seite=1#start Malzbier ma tyle samo alkoholu co piwo bezalkoholowe. Malzbier mogą pić już małe dzieci - zabronione jest tylko dla suchych alkoholików, bo u nich cały proces to czysta chemia i starczy kilka cząsteczek alkoholu, by znowu przyszedł głód.

Gość ale tak samo!!
soki owocowe zawieraja niewielka ilosc alkoholu!!wiec po co ta dyskusja.wszyscy pija soki,dzieci pija soki,ciezarne pija soki.A te sie tu o piwo bezalk.czepiaja no i o chmiel jeszcze! smiechu warte a poza tym nawiedzone mamusia daja juz noworodkom soki do picia!i jakos sie tym nie przejmuja,ale wypij piwo bezalkoholowe w ciazy to cie zywcem zjedza,ze dziecko z fas sie urodzi

Gość ewucha swintucha
Tez mieszkam w Niemczech. Malzbier pija tu nawet dzieci. W ciazy pilam malzbier i piwa bezalkoholowe, w czasie karmienia tez pije. Kurde kefiru nie pijcie, gruszek nie jedzcie, to tez ma alkohol. Znam jedna taka,ktorej ginekolog dal cos na rzyganie - na bazie alkoholu. Nie zazywala, wolala rzygac cala ciaze. Na pewno niedozywienie matki ma lepszy wplyw na ciaze niz 10 kropli lekarstwa na alkoholu

Gość bezalkoholowa
mnie tez marzy sie piwko....12 tydzien ciazy a marze o nim od poczatku:D zastanawiam sie nad bavaria bezalkoholowa i tutaj uwaga uwaga!!! autentyczne )% bo w trakcie produkcji nie stosuja wogole alkoholu, tak jak w innych bezalkoholowych gdzie jest potem odfiltrowywany....dam linka:) http://delima.pl/?module=Default&action=ContentController§ionId=575&parentId=506 co wy na to?:)

Gość bezalkoholowa
up

Gość do bezalkoholowej
absolutnie nie pij:)dziecko urodzisz z FAS poza tym przeciez CHMIEL uszkodzi plod

Gość litosci:O:O
bezalkoholowa,idiotko co ty wiesz o produkcji piwa? alkohol w piwie nie bierze sie z dodawania do niego alkoholu tylko z FERMENTACJI!!! W TAKIM BEZALKOHOLOWYM TEZ JEST ZAZWYCZAJ DO 0,05% bo nie da sie zupełnie alkolholu wyeliminowac po procesie fermentacji!!!! tłuku jeden poczytaj zanim cos napiszesz!!!

Gość bezalkoholowa
litosci chyba ty jestes tłukiem czy jak to nazywasz:) do produkcji bavarii nie uzywa sie alkoholu :)