Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ticketpro

czemu tak szybko tyje??

Polecane posty

Gość ticketpro

w 18 tyg przytylam juz 4 kg,w tym 3 kg w ostatnich 4 tygodniach masakra.naprawde dobrze jem,nie objadam sie staram sie unikac pieczywa bialego,nie jem slodyczy ,jem duzo warzyw i owocow,zaparcia tez nie pomagaja,ja juz nie wiem sama.jak tak dalej pojdzie to zaniedlugo bede miala 20kg na plusie a jak u was to wyglada dziewczyny??

kazdy organizm jest inny moze teraz przybywasz na wadze a pozniej staniesz tylko sie nie odchudzaj albo cos ja w ciazy z 56 na 64-65 wjechalam

Gość ticketpro
ja tez zaczelam z 56 a teraz 60!!!!

Gość mamtakiepytanko
Mam ten sam problem :( W rok z 56kg skoczyło mi na 65kg ale ja biorę leki, więc może to przez to. Co Ci polecam- już jesz dość zdrowo więc tego się trzymaj, pij duuuużo wody bez gazu i herbat na odchudzanie- NIC poza tym. Pij też miksturę woda plus trochę syropu klonowego i soku z cytryny. No i koniecznie- SPORT !!!

Gość ticketpro
herbata na odchudzanie w ciazy?? nie bardzo!!

Gość mamtakiepytanko
p.s. Zbadaj sobie hormony i patrz czy np nogi Ci nie puchną.

Gość nuuttka__
Każdy organizm odbiera zmiany spowodowane ciążą inaczej:) Ja np. jestem w 12 tc i zamiast przytyć schudłam 7kg... I to świetnie że odżywiasz się prawidłowo:) Parę kg więcej to żadna katastrofa... ważne żeby to maleństwo było zdrowe:)

Nie przejmuj się tą wagą, aż musiałam zajrzeć w kartę ciąży-ja w 18 tygodniu też przytyłam 4 kg. potem to wszystko zwolniło- w sumie przytyłam 12 kg a dzidzia ważyła 3,5 kg. Najważniejsze to nie stresuj się, że za dużo utyjesz:) No chyba, że potraktujesz ciążę jako okres, kiedy możesz pochłaniać wszystko co Ci w ręce wpadnie. Jedz to, co uznasz za potrzebne dla twojego organizmu, a nie to co podsuwają Ci inni twierdzeniami typu: musisz jeść za dwoje. Pozdrawiam

Gość mamtakiepytanko
Aaaa w ciąży! :D Sorki, nie wiedziałam. Nie spojrzałam na dział pytania !!! W ciąży oczywiście nie wolno tych herbat pić.

Gość ticketpro
jasne,ze chce zeby malenstwo bylo zdrowe ale nieche wygladac przy tym jak wieleloryb i chyba nic w tym zlego!! bede sie dalej trzymac zdrowego odzywiania i zobaczmy jak to dalej pojdzie!!

Gość tak to juz jest z nami kobieta
słuchajcie nie przejmujcie sie tym, wiem ze ciezko schudnac ale to czas zeby sobie nie odmawiac przyjemnosci :) ja z 60kg weszłam na 85 :( zaraz po porodzie 12 kg w dół :) wiec zostalo jeszcze albo aż 13 kg!!!dopiero po roku zaczelam tracić sama-nie odchudzając sie kg i zeszło z 73kg na 68 i tak po kg po trochu az zaszlam w druga ciąze :)-chcianą i planowaną i tak z 65kg przytylam na 80kg czyli w drugiej ciazy prztylam mniej niz w pierwszej 15 kg.Ale po porodzie stracilam tylko 3 kg!!!do dzisiaj waze 77kg i minal juz ponad rok i jak narazie nic nie trace,ale mam nadzieje ze w koncu zaczne tracic kg :)

Gość to zależy:)
Może macie dużo wód ? Ja przytyłam łącznie 29 kg za całą ciążę i głównie to była woda (dużo wód płodowych i tej w całym organiźmie) . Miałam opuchniętą buzię, ręce i stopy ale jak tylko urodziłam to zeszło mi 15 kg . Przed ciążą ważyłam 54 kg przy wzroście 166 więc chudzielec byłam , teraz 6 miesięcy po porodzie ważę 56 kg i już czuję się dużo lepiej. Powodem może też być cukrzyca ciążowa choć pomimo że mnie ją wróżono (miałam wyglad cukrzyczki) nie miałam jej . To może być ciążowa uroda i radzę jeść mniej kalorycznie aczkolwiek zdrowo. Do 4 miesiąca ciąży nie trzeba specjalnie pilnować by sporo jeść , przyrost kaloryczny musi się podwoić gdzieś już w 5 miesiącu ciąży.

Gość znam taka babke idiotke
która tak nie chciala przytyc w ciązy ze sie nawet odchudzala!stosowala diete!!!no i przytyla tylko 5 kg!!!!na szczescie nie maial anemi bo stosowala specjalna diete,ale.... dziecko przez te jej glupoty urodzilo sie chore-zaraz po kilku dniach mialo operacje serduszka,a teraz ma 5 latek-czesto choruje i ciagle ma robione badania bo popada w anemie i tak musza uwacac!!! a wiec apeluje!!!!M,iejscie gdzies to ze bedziecie wygladac jak WIELORYBY to naprawde jest niewazne!autorko pytasz czemu tak tyjesz skoro jesz zdrowe rzeczy,a wiec taka twoja widocznie natura i nic z tym nie zrobisz,nawet jak tak bedziesz ajdla i tak utyjesz tyle ile masz utyc.

Gość hehe nie mogę 166cm i 54kg
to chudzielec?:D dobre:D to jak można określić Rubik albo Jolie?

Gość rododendron zielony
hehe, też mnie ten chudzielec rozsmieszył , chudzielcem byś była ważąc 44 kg . A waga 54 przy wzroście 166 to normalna , szczupła osoba, ale na pewno nie chudzielec . chudzielcem jest moja bratanica , co waży 53 kg przy wzroscie 177 ... a i tak nie wygląda na anorektyczkę , tylko na bardzo szczupłą dziewczynę .

Gość Kailo28
A mnie to wcale nie rozśmieszyło;). ja również mam 166 wzrostu i 55 kg i każdy mówi na mnie chudzielec i już mi to na nerwy idzie. Wiecie, ważne jeszcze jakiej kości jest osoba bo jeżeli drobnej to faktycznie może wyglądać na chudą zresztą jakby nie było to na pewno bardzo szczupła osoba i mnie na przykład lekarz zalecił przytyć dwa kg żeby waga odpowiadała mojemu wzrostowi. Obecnie zyjemy w czasach anoreksji więc coraz więcej osób twierdzi że dopiero 44 kg przy 166cm to chudzielec;) a ja raczej bym powiedziała że to już kościotrup.

Gość skoro
44 kg to wedlug niektóych to chudzielec więc te co tu piszą to wieloryby:D