Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

estreellkkaa

depilacja pastą cukrową

Polecane posty

Zakupiłam pastę camsakizi z allegro. Chciałam jej użyć jednak strasznie się kleiła. Najpierw podgrzałam ją jak pisało w instrukcji. Pomóżcie jak jej używać? Próbowałam też ulepic tą kulkę z twardej pasty ale się nie dało. jak myslałam że już gotowa i wzięłam na nogę to nie chciała sie odkleić, Co zrobiłam źle? Może za krótko ugniatałam? Troche wyrwałam tych włosów a teraz mam lekko czerwona nogę już ze 3 godz. Może to krwiak? Używała któraś z was gotowej pasty z allegro? Możecie mi wytłumaczyc co i po kolei jak robić z tą pastą? Proszę:)

może spróbuj sama zrobić tą pastę cukrową , ja sama robię i zawsze wychodzi mi bez problemu :)

ale kiedy napisałaś że nie chciała Ci się odkleić od nogi, chodziło o to że była zbyt...ciągnąca się?

chodziło o to że była taka może za cienka- to będzie dobre określenie lub była rzeczywiście ciągnąca. A Ty tak się depilujesz?

Gość gab
Zrob to sama;) 2 szkl. cukru 1/4 szkl. wody 1/4 szkl. soku z cytryny Wlewasz do garnka wode nastepnie cukier i cytryne. Mieszasz ze soba wszystkie skladniki i gotujesz na malym ogniu az uzyskasz konsystencje podobna do miodu, a kolor zrobi sie bursztynowy, musisz caly czas mieszac zeby sie nie przypalilo, po 5 min powinno zaczac sie gotowac, nadal caly czas mieszasz zeby sie nie przypalilo i obserwuj kolor, kiedy zrobi sie bursztynowa/karmelowa, a powinna zrobic sie po 10min, odczekaj az troche ostygnie, przelej do plastikowego pojemnika lub do szkalanego gdzie bedziesz mogla pozniej podgrzewac w mikrofali. Zostaw ja do wystygniecia, sprawdz najpierw palcami czy ma odp temp. Potem nakladasz na pache lub okolice bikini, przygotuj sobie jakies stare pociete jeansy lub t-shert przyciskasz do skory i zrywasz itd;)

może za bardzo ją podgrzałaś i trzeba poczekać az trochę przestygnie...albo sama nie wiem. Ale jeżeli nie da jej się oderwać po prostu ręką to spróbuj może z paskami materiału?

ja zazwyczaj biorę jakąś starą bluzkę. Zawsze na początku używam tej pasty w kulce i zrywam rękami ale po pewnym czasie rozgrzewa się (w palcach) i nie chce się już odrywać w kawałku wtedy przylepiam na to kawałek materiału i odrywam (w kierunku wzrostu włosa)

na wielu stronach piszą że może być jeszcze kilkakrotnie używana, ale w moim przypadku sie to nie sprawdza bo gdy próbuję przykleić ją drugi raz kompletnie nic się nie wyrywa :/ ale na pocieszenie jest to że na skórę wystarczy nałożyć naprawdę cienką warstwę tej pasty :D więc aż tak dużo sie nie wyrzuca...