Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brygondlina-szpetnolica

Nie dostałam się na studia w III turze - co jeszcze mogę zrobić?! pomocy!

Polecane posty

Hej, Co można zrobić, jeśli się nie zostało przyjętym na studia w III. turze (czyli w ostatniej) ??? Tonący i brzytwy się chwyta, więc.... Lista rzeczy które mogę jeszcze zrobić: a) podanie o przyjęcie / odwołanie wysyłać do wszystkich jednostek związanych z rekrutacją i moim docelowym wydziałem b) podanie o przywilej "wolnego słuchacza" - nawet jeśli już jest nie praktykowany, można się umówić z prowadzącymi, przynajmniej niektórymi... (?) ----------------------------> a potem przystąpić do egzaminów (można za samą zgodą poszczególnych prowadzących nie mając oficjalnego statusu wolnego słuchacza ? Bo wiemy, że można chodzić na zajęcia na zasadzie "dogadania się" z ćwiczeniowcem ale to nam nie daje praw studenta, a więc praw do przystępowania do egzaminów... ) c) dzwonić do sekretariatu / biura rekrutacji w celu zapytania o to, czy są jeszcze miejsca Chodzi o drugi kierunek. Czy jest ktoś, kto "wcisnął" się na studia w ostatniej chwili , np. już w październiku? Czy to się da załatwić, czy można dostać legitymację i indeks (właściwie już elektroniczny od tego roku) z opóźnieniem jeśli się dołączy dopiero w paździeniku? Czy rzeczywiście rekrutacja NAPRAWDĘ jest już zamknięta w lipcu i już system nie przyjmie nikogo nowego? ... jak to jest? Ma ktoś jakieś doświadczenia? DZIĘKUJĘ! :* za wszystkie nawet najmniejsze wskazówki! Ten kierunek jest moim wymarzonym! Bardzo mi zależy! ...

Gość tez mam 23 lata i zrobilabym
uczyc sie trzeba było mozesz poróbowac na zaoczne na kierunki, na ktorych jest malo chetnych - zwykle po takich własnie jest praca. Ja zlozylam na zaoczne na UWMie i bedzie pewnie jeszcze 2 nabor.

dzieki, ale ja nie chcę "jakichś" studiów. :) Chcę te, konkretnie TE, wymarzone- dlatego pytam o procedurę sprytnego i nieoficjalnego postępowania w przypadku nie dostania się na wymarzony kierunek : podanie o przyjęcie? odwołanie od decyzji nieprzyjęcia? podanie o status wolnego słuchacza? Co jeszcze? A ! I jeszcze - jak to się załatwia "między dziekanatami" aby ominąć regularną rekrutację , skoro tą drogą nie mam szans?