Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martynna83

wybór mieszkania, iść na swoje czy zostać z rodzicami ?

Polecane posty

Gość martynna83

mam z narzeczonym (ślub we wrześniu) do wyboru 2 wersje mieszkań, którą wybrać? 1- mieszkanie samemu, w kamienicy, 2 pokoje jeden 12 metrow, drugi 15 metrow, praktycznie obydwa prostokątne mają kształty (wejścia do pokoi oddzielne, ale wchodzi się przez kuchnię do oby dwóch pokoi z kuchni są drzwi), wiadomo palenie w piecu, łazienka i wc jest. 2- zostać z moimi rodzicami, w bloku mają 49 m, 3 pokoje (17 m ich pokój, 12 m mój pokój prostokątny, 7m sypialnia rodziców, jakbyśmy mieli dziecko to oddadzą nam ten pokoi sypialniany, ale to chyba za ciasno by nam było, jakby np 2 dzieci kiedyś i tak wszyscy razem...), wiadomo,że blok lepiej "wygląda" niż kamienica, nie trzeba palic w piecu, no ale razem z nimi.... Dogaduję się z rodzicami bardzo dobrze, na pewno amma zajęłaby się dzieckiem, więc też wygodnie byłoby z nimi, ale z 2 str to mieszkanie w kamienicy byłoby ok 20 minut pieszo od nich, 5 min autem podjechać... co wybrać?

Gość 12345wróbelek12345
na swoje!!!:)

Gość wybrałabym 1
opcja nr 1

Gość sdsdfdfdfdfdfdf
najpierw sie ozen a potem kombinuj, koles cie jeszcze moze kopnac w dupe przed samym slubem 🖐️

Gość kałamarniczkka
oczywiście, ze wybierz blok - mieszkanie na kupie moze być fajne i dorastać nie trzeba.

Gość martynna83
na razie bez dziecka to wcale nie bylibyśmy "na kupie" bo ludzie w takich mieszkaniach mieszkają z 2-3 dzieci, więc w 5 oosób, nas byłoby na razie 4... (bo ja jestem jedynaczką). jak nie trzeba dorosnąć niby???? tego nie rozumiem, bo za prąd, wodę bym musiała dokładać rodzicom do opłat, jedynie czynsz by cały oni płacili.

Gość martynna83
decyzja na 90% - idziemy do kamienciy, by byc bez rodziców.... czy dobry wybor-okaze sie...

nawet nie myśl o tym by mieszkaśc z rodzicami choc by byli naprawdę w porządku dwoje młodych ludzi powinno mieszka tylko samemu

Gość marczenta
Z reguły radzę jak najwięcej oszczędzić i dopiero wtedy kupować, ale przy aktualnych cenach radzę kupować właśnie teraz. Ceny mieszkań w Polsce bardzo mocno poszły w dół. Moja ciotka kupiła dwa mieszkania połączone schodami Prudlik za... 300 tysięcy! Mieszkania gotowe do zamieszkania. Zrobiła genialny interes!

mieszkanie z rodzicami w klitce w bloku? :o 2 osoby w 12-metrowym pokoju? masakra. to jakaś wegetacja. a ta 7-metrowa sypialnia to chyba jakiś żart. przecież w takiej klateczce to można udusić się z braku tlenu.

marczenta - wypad z tą reklamą schodów prudlik! ­ już na gotowaniu mają cię dość, więc na uczuciowe przylazłaś :O

Gość 123444444444444444444444444444
Ja to się mówi... ciasne, ale własne :) Na 100% wybrałabym kamienicę. Masz dobry kontakt z rodzicami i niech tak pozostanie. Mieszkanie na kupie zawsze prowadzi do mniejszych lub większych problemów. Na pozór błahych, a po jakimś czasie zwykle robienie obiadu zmienia się w koszmar ;)

"na razie bez dziecka to wcale nie bylibyśmy "na kupie" bo ludzie w takich mieszkaniach mieszkają z 2-3 dzieci, więc w 5 oosób, nas byłoby na razie 4" ­ tiaaa, nie wiem, jak takim metrażu można upchnąć 2 czy 3 dzieci, ale tacy ludzie muszą szczerze nienawidzić swojego życia. ­ ta klitkowa mentalność ludzi jest przerażająca.

Gość gość
popróbowałbym z dziadkami..wiecej ludzi mniejsze koszty...jak nie wyjdzie to wtedy cos samemu...zreszta jak odwrotnie to dziadki podejrzewam sie nie wyrzekna

Gość gość
ale ty jesteś niezaradna życiowo

Gość gość
49 metrow i 3 pokoje, 4 osoby? masakra, ja teraz kupuje 55 metrow, 2 pokoje i tylko da siebie...