Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taka sobie taka ja

Do mam po min dwóch cesarkach

Polecane posty

Gość Taka sobie taka ja

Witajcie. Powiedzcie mi jak się czułyście po kolejnej cesarce. Tak samo, lepiej czy gorzej i jak drugi taki zabieg wygląda tzn ja słyszałam że wycinaja stara bliźnę i robią jeden szew. Jak to jest

Gość yyyhmyyy
Moja koleżanka miała dwie cesarki, chciała urodzić trzecie dziecko i dostała od lekarzy bezwzględny zakaz, no chyba że do trumny jej się spieszy. Cesarki to kiepska forma porodu, no chyba że już jest konieczność.

Gość moja kolezanka miala
dwie cesarki . Po pierwszej chyba czula sie lepiej . Po drugiej ( miala zzo), czasami ja boli rana , mowi ,ze ja rwie jak sie zmienia pogoda , tak jakby ktos ja przecinal na pol w tym miejscu . I boli ja kregoslupod czasu do czasu po znieczuleniu do dzisiaj , a minelo kilka lat

Gość moja kolezanka miala
druga kolezanka tez miala zzo , ale jedna cesarke i tez ja strasznie boli kregoslup . Czasami nie moze nic zrobic. Podobno po zzo nie wolno sie ruszyc i podniesc glowy po porodzie , bo wlasnie potem tak sie dzieje. A inna miala cc i czula sie dobrze

Gość ja mialam dwie cc
po pierwszym cc czułam się dużo gorzej, okropnie bolal mnie brzuch i 2 dni było mi cięzko się ruszać .po drugim cc rewelacja, oprócz tego że po drugim porodzie gorzej boli kurcząca się macica ( ale to już cc nie ma na to wpływu) to poza tym super! wstałam sama z łózka, poszłam pod prysznic bez niczyjej pomocy.Blizne mam w tym samym miejscu i żadnych dolegliwości a po pierwszym cc miałam to miejsce jakby znieczulone, nie czułam skóry w tej okolicy i czasem mocno mnie swędziało.Teraz nic z tych rzeczy, takze jestem super zadowolona:)

Gość mialam 2 cc
po 1-szejcesarce chyba gorzej se czulam ale to bylo 14 lat temu. dluzej trwal polog... niecaly rok temu mialam 2-ie cc i 3-4 dni po porodzie malowalam juz pokoj, sprzatalam syf po remoncie, mylam okna. pomagalam przy wnoszeniu mebli itp. jedynie w nocy ciezko bylo mi wstawac z lozka bo czulam, ze mnie szef ciagnie

Gość ja mialam dwie cc
aha i ja mialam narkoze i za pierwszym i za drugim razem.wybudzili mnie chwilę po, jeszcze na sali operacyjnej. i pozniej po pierwszej cc byłam ledwo żywa przez pierwsze 12 h a po drugiej cc czułam sie super, nawet oka nie zmrużyłam bo nie chciało mi sie spać.

Gość Taka sobie taka ja
Dziękuję wam za odpowiedzi. Trochę się uspokoiłam bo mnie właśnie czeka druga cesarka ze względów medycznych i zastanawiałam się jak to będzie bo po pierwszej to czułam się jak trup ale z tego co piszecie to większość z was po tej drugiej lepiej się miała więc może nie będzie tak źle

Gość Taka sobie taka ja
Dziękuję wam za odpowiedzi. Trochę się uspokoiłam bo mnie właśnie czeka druga cesarka ze względów medycznych i zastanawiałam się jak to będzie bo po pierwszej to czułam się jak trup ale z tego co piszecie to większość z was po tej drugiej lepiej się miała więc może nie będzie tak źle

Gość Też miałam drugie cc rok temu
Pierwsze-osiem lat temu.Mimo,że teraz byłam starsza to DUŻO szybciej doszłam do formy,mniej bolało,wyszłam na czwartą dobę i od razu pranie,sprzątanie,zakupy:-) Tylko pojawił sie problem,szył mnie młody lekarz,za bardzo chyba się starał ,bo szew jest mocniej ściągnięty niż po pierwszym cc.Jest to widoczne niestety pod bielizną:-(.Mam nadzieję,że kiedyś zejdzie.........

Gość a mnie czeka trzecia
jestem właśnie w 8 tyg ciąży i już wiem że zakończy się ona właśnie cc. w ciągu ostatnich 6 lat miałam dwie cesarki a teraz czeka mnie trzecia. są jakieś mamy po trzech zesarkach?

ja miałam jedno cc ale na sali leżała ze mną babka co była po czwartej cesarce.....nic jej jakoś nie dolegało specjalnie z tego co mowiła,tylko ciekawe czy to prawda z tymi cc bo coś mi się nie zgadza w obliczeniach (chodzi o wiek dzieci a odstęp czasu po cc ;)

Gość mozna rodzić skolko godno
baby to wytrzymałe istoty, moja sąsiadka już trzy cesarki miała i jak dalej tak będzie myślała to podejrzewam, że kolejne będzie mieć. Ona ma cesarki nie z kaprysu, bo to bieda, ale ma bo inaczej nie może urodzić.

Gość DO a mnie czeka trzecia
jestem w podobnej sytuacji;) u mnie to 7 tc jednak ja miałam ostatnią cesarkę w sierpniu zeszłego roku, a pierwszą w 2008 mam trochę stracha

ja miałam pierwszą w 2005 roku, a drugą w paźdxierniku zeszłego roku, można powiedzieć że sytuacja taka sama (no prawie bo ja nawet 2 miechy szybciej). Też mam niezłego stracha

Gość Ja mam jedną za sobą
i już mam starcha co to będzie jak kiedyś przyjdzie nam ochota na drugą ciążę. Ja mam zwężenie miednicy więc cesarka przy kolejnej ciąży będzie konieczna ale jak sobie pomyślę że będę cięta tam gdzi ejuż cięta byłam to mi się słabo robi. Dziewczynki trzymajcie się...musi być dobrze i na pewno tak będzie.

ja miałam pierwszą 6 lat temu- wtedy to był dramat-kilka lat dochodziłam do siebie. teraz chciałam rodzić naturalnie ale niestety skończyłam pod skalpelem- chociaż może i stety bo czułam się rewelacyjnie. Już po 12 h można było wstać - a po pierwszej leżałam 24h :O W pierwszych dniach trzeba się wspomagać lekami przeciwbólowymi ale normalnie można chodzić- ja śmigałam i dzidzią się zajmowałam bez problemu- także polecam :)

Gość DO a mnie czeka trzecia
a co mówi Twój lekarz o Twojej sytuacji?

no mówi że on jest od tego żeby wszystko było dobrze i że zawsze przy 3 cc boją się że jak otworzą brzuch to będzie dużo zrostów, cokolwiek to znaczy. A twój co mówi?