Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to jest normlane!!!!!!!!!!

34tc puchna i drentwieja palce u rak :( puchna nogi :(

Polecane posty

Gość czy to jest normlane!!!!!!!!!!

juz mam dosyc,nie moge spac w nocy bo budze sie bo nie moge ruszyc palcami tak mi drentwieja :(

Gość drentwieja???
WTF???

Gość tak normalne to jest
co robic... - unikać ucisku na ręce, szczególnie podczas snu - zażywać preparaty z witaminą B6 i magnesem - stosować dietę bogatą w witaminy B6 i magnez oraz mikroelementy, np.: ryby, drób, ziemniaki, mleko, kakao, fasola.

Taki ból lub drętwienie palców lub ręki są najczęściej objawami tzw. zespołu cieśni nadgarstka, który w czasie ciąży występuje dość często. Pojawia się on u kobiet ciężarnych na skutek zmian hormonalnych powodujących zatrzymanie wody w organizmie. Objawy mogą być bardziej nasilone w nocy, jak i po dniu, kiedy nadgarstek był obciążony. Objawy te najczęściej znikają same i nie wymagają specjalistycznego leczenia.

widzicie jaka ze mnie mądrala? :classic_cool:

a oprócz drętwienia palców masz jakies inne niepokojące objawy? Mnie tez tak drętwiały w obu rękach co ciekawe tylko pp trzy palce i okazało sie ze ma neuroboreliozę .

podszyw :) A wiesz podszywie ze wcale nie mądrala,wystarczy poszukac w googlach i wkleić :) wiec nic nadzywczajnego PODSZYWIE :)

skarbie w ciazy to akurat normalne ,spróbuj robić sobie okłady z mokrej tetry albo poprostu jakiegoś ręcznika namoczonego ,i póki mozesz jeszcze to sciagnij obrączke i pozostałe pierscionki bo a ten moment przegapiłam i juz teraz mozge pomarzyc zeby zdjac

Gość camerun
dlatego ktoś napisał, że jesteś mądrala. w rzeczywistości pusty łeb z ciebie bez zmysłu artystycznego 🖐️

Gość Fafinette
a wystarczyło, żeby wkleić linka zamiast kopiować czyjeś teksty. co za kretynka :O

Fafinette ty jestes kretynką buuuuu Tekst jest bardzo długi i wątpie żeby autorka szukala w nim odpowiedzi na swoje pytanie,wiec ja poszukalam i skopiowalam tekst dot jej zapytanai!

Gość OMG :)
Fafinette patrz na siebie! Jak chce ci sie czytac to sama szukaj i czytaj a komus sie nie chce wiec woli czytac fargment ktory dotyczy konkretnego pytania hehhh kretynko!

moja kolezanka miala taki problem :) puchly jej do konca stopy lydki podobno sie woda przed rozwiazaniem zatrzymuje :)

ostatniego stolca miałam w momencie, gdy sikorka-bogatka przysiadła na brzózce pod którą przykucnęłam, by owego stolca oddać. chwilę później wspomniana sikorka zwróciła się ku mnie z lubieżnym uśmiechem i filuternym błyskiem w oku zatykając nos głośno zakasłała achu-kachu, kha-kha..!!

Gość mamaSynka_25
Ja też miałam okropne drętwienie rąk pod koniec ciąży, nie mogłam ani spać ani utrzymać kubka herbaty w dłoni, mój ginekolog kazał kupić FILOMAG B6 i pomagało, bo juz wytrzymac nie szło:) A na puchnięcie nóg nic nie brałam ale to już była końcówka ciąży. pozdr

Pomijając powyższą pyskówkę - ja też tak miałam i mam, jestem w 40 tc. Jak się w nocy obudzę, nie jestem w stanie palców u dłoni zgiąć, nogi też puchną, ale pocieszam się że już niedługo mam termin zrzutu, to wrócę do normalności:) Łapki to mi się jak serdelki porobiły;)