Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alina567

Cellulit i rozstępy- prosze o odpowiedź!!

Polecane posty

Gość alina567

Mam 19 lat, waże 47 kg i mam 164 cm wzrostu. Zawsze figurką i buzią przypominałam bardziej dziewczynę niż kobietę, co bardzo sobie chwaliłam, bo było mi z tym dobrze. Ostatnio zauważyłam na udach delikatny cellulitis i się bardzo zmartwiłam. Pobiegłam do sklepu po krem, który nic nie pomaga, ale sprawa nie była na tyle poważna by panikować. Ostatnio zauważyłam też rozstępy. Prawdę mówiąc nie mam pojęcia skąd się wzięły. Mam je na pupie i piersiach. Nie wiem co mam zrobić, jak temu zapobiec, czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jaka może być przyczyna?

Gość bghgfterf4edws
rozstepy sa dlatego ze w ktorejs tam warstwie skory jest za malo kolagenu i wtedy ona pęka tam wewnatrz i robia sie rozstepy.. ja bym radzila sie udac do lekarza zanim cala bedziesz w rozstepach i zaawansowanej formie celulitu. celulit mozna zwalczyc spejcalnymi masazami.. poszukaj na necie.. drenaż limfatyczny np pomaga. no a z rozstepami idz do lekarza moze przepisze ci cos na poprawe kondycji skory.. ja tez mam pelno rozstepow ale nie chodzilam znimi do lekarza gdy sie pojawily i teraz juz nic z nimi sie nie da zrobic. we wczesnym stadium mozna go znacznie zalagodzic.

Gość alina567
Jej dziękuję! Jak wrócę z wakacji, od razu pobiegnę do lekarza. Gdyby nie Ty, byłoby mnie najzwyczajniej wstyd iść z tym do lekarza.

Prawdopodobnie hormony ci szaleja albo szybko przytylas lub odwrotnie. A moze zaczelas brac tabletki anty? od tego tez sie robia rozne rzeczy . A kremy na cellulit nie pomagaja nic a nic :(

Gość alina567
Ani nie przytyłam, ani nie schudłam, ale biore tabletki od pół roku. Czy zmiana tabletek coś pomoże, czy nie ma na to szans?

Gość alina567
tulipan- marszczysz udo dodatkowo ręką. Jak ja zmarszczę skóre to też tak wygląda ;/

Jak bierzesz tabletki to zatrzymuje ci sie woda w organizmie i dlatego masz cellulit prawdopodobnie. a rozstepow sie juz raczej nie pozbedziesz najwyzej rozjasnisz .

Gość alina567
Mam 19 lat, boję się pomyśleć co będzie jak będę miała 25... Będę wyglądała jak moja 50letnie matka ;(