Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HopSiup

Bardzo boli pod obiema pachami

Polecane posty

Gość HopSiup

Witam serdecznie. Mam 29 lat. Od kilku miesięcy wyczuwam ból pod obiema pachami. Myślę, że to węzły chłonne. Ból czasem jest tal silny, że nie mogę ruszać rękami. Pachy bolą bardziej od strony ręki. Nie wiem, czy węzły chłonne są powiększone bo nie umiem ich zlokalizować. Próbowałam je wybadać, ale nie wyczuwam pod pachą żadnych zgrubień. Węzły chłonne szyi mnie nie bolą. Byłam 2 miesiące temu u ginekologa. Zrobił mi USG piersi, pach i stwierdził, że nie widzi nieprawidłowości. Przepisał witaminę A+E w dużej dawce i Mastodynon N. Na jakiś czas ból ustąpił,a od kilku dni pachy znów bolą równie mocno. Mam nawet wrażenie, że wewnętrzna strona rąk jest lekko spuchnięta... Boję się, że jednak jakiś guzek w piersi może być przyczyną moich dolegliwości. Problem w tym, że obie pachy bolą mnie tak samo. Nie boli tylko jedna pacha. Dodam, że ból nie jest związany z moim cyklem. Boli mnie równie mocno w różnych jego fazach. Co to może być? Zaczynam się bać. Ból jest uciążliwy. Z góry dziękuję za pomoc

Gość ceeewa
może po antyperspirancie? Mnie czasami pachy bolą po blokerach typu etiaxil

Gość HopSiup
Też tak myślałam. Odstawiłam już dawno temu, a boli nadal

Gość ceeewa
to może gruczoły potowe się zatkały albo co:o

Gość HopSiup
Bardzo bym, chciała, aby to było coś takiego, a nie jakaś poważna choroba

Gość HopSiup
Może któraś z Was kobitki miała podobny problem?

Gość onaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
HopSiup mam podobnie. Ciągnie się to u mnie od maja. Na USG nic nie wyszło, mam skierowanie do onkologa i tak zwlekam 2 tyg, ten strach mnie paraliżuje :( Angel_2010 endokrynolog??? coś podejrzewasz?

Gość ksaksksk
a piersi? tez cie bola? to sie dzieje w 2giej cz okresu?

Gość onaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
jeśli chodzi o mnie, to piersi tak pobolewają, jakby ciągną od strony pachy. I bolą mnie praktycznie bez przerwy, co jakiś czas trochę mniej. Nie zależy to od fazy cyklu.

Gość HopSiup
Angel_2010 endokrynolog? Myślisz, że to na tle hormonalnym? Może coś z tym jest. onaaaaaaaaaaaaaaaaaaa przeraziłaś mnie. Miałaś jeszcze jakieś inne badania, czy od razu dostałaś skierowanie do onkologa? Jeśli je masz to idź. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. ksaksksk piersi pobolewają, ale nie aż tak bardzo jak pachy. Jestem tydzień przed okresem, ale zauważyłam, że ból pojawia się w różnych fazach mojego cyklu. Dziś do bólu pach doszły jeszcze bóle pleców. Mam 29 lat, a czuję się jak stara baba...

Boli coraz bardziej. Jutro idę na ponowne USG. Zobaczymy jakie będą dalsze zalecenia.

Gość Melka33
hm

wedlug mnie moze to byc jakis skutek uboczny brania lekarstw np mastodynonu...raczej nie jest to nic powaznego, bo nie bolalyby obie naraz, a juz z pewnoscia nie objawia sie tak rak piersi

Gość Alechandra1
Ja również miewam bóle pod pachami. Bardzo się niepokoiłam i rok temu udałam się na USG piersi. Tam dowiedziałam się, że wszystko jest w porządku. Problemem natomiast może być golenie pach i zaaplikowanie tam sobie jakiś bakterii. Otóż lekarz powiedział, że należy zmieniać golarkę już po wygoleniu jednej pachy, czego nigdy nie robiłam. Wydawał mi się to niedorzeczne i teraz depiluję pachy, ale nadal bolą. Odkryłam, ze ból nasila się szczególnie w momentach zdenerwowania, a tego w naszym zabieganym życiu uniknąć się nie da, zwłaszcza, jeśli ma się stresującą pracę. Co Wy o tym myślicie?