Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Srusi

Jak mówicie pieszczotliwie na swoje dzieciaczki? My mówimy Srusia

Polecane posty

Gość kibiccccccccc
juppp

Gość dusia-dzudzik
klaudia ,klaudusia-dusia -dudzik od bajki w ktorej wystepuje zuzik na starsza mowimy wikula , wikulek :)

krzywdzicie tymi przezwiskami swoje dzieci. Miałam kolege w klasie na jego mama wołała ,,niunio" i wypowiedziała to słowo wobec innych dzieci a to juz była 1 klasa pamiętam i do samego gimnazjum wołali za nim niunio lub niunek albo niunias.Widać było po nim ze jest mu przykro przez głułpote matki bo tak do niego wołała. A takie rzeczy z domu sie wynosi,Skoro nachrzciłaś dziecko Natalia to nie rozumiem poco wymyslac jakies przezwisko które później jej przerobia i przyjdzie do ciebie z żalami dlaczego tak do mnie mówiłas bo sie inne dzieci ze mnie śmieją

Gość mama Srusi
to tylko tak pieszczotliwie od czasu do czasu. do męża też mówię pieszczotliwie. nie chcemy żeby to wyszło poza nasz dom żeby jej dzieci nie "zjadły"

Gość Miałam kiedyś koleżankę
W dzieciństwie i pewnego dnia zwierzyla mi się ze rodzice w domu nazywają ja Cipcia. :o Miała na imię Agata i miała 10 lat...

Gość mama Srusi
dzisiaj przestawiamy się na Niusia. Brzmi podobnie, a się źle nie kojarzy. Może się tym razem uda :)

Gość mama Srusi
dziękuję, moze się uda :) ale my jesteśmy normalni, tylko zwariowani i z poczuciem humoru. I nasza rodzinka jest szczęśliwa. Dużo się wygłupiamy i żartujemy. Nasze Maleństwo będzie miało szczęśliwe dzieciństwo z nami. Mówimy tez na nią słoneczko, niuńcia, niuniuś, maleństwo, ale faworytem jest Srusia. Od dzisiaj, właściwie wvczoraj ;) zmieniami "lidera" na Niusia :)

"Nasze Maleństwo będzie miało szczęśliwe dzieciństwo z nami. Mówimy tez na nią słoneczko, niuńcia, niuniuś, maleństwo, ale faworytem jest Srusia. Od dzisiaj, właściwie wvczoraj zmieniami "lidera" na Niusia " Moi rodzice oprócz pieszczotliwego "kochanie" i "myszko" mowili do mnie po imieniu- to takie oznaczenie indywidualizujące nadawane dzieciom po ich urodzeniu a wpisywane w ksiegach USC lub/i na chrzcie:D nie wiem tylko jaki USC zaakceptował Maleństwo vel Srusie:D

Gość mama Srusi
dobre :) niestety nie udało się w USC ;) Nam się bardzo podoba Natalia i w miarę możliwości bez zdrobnnień typu Natala. Czasem powiem Natunia. Tylko, ze Srusia ma 2 sylaby, a Natalia 3, więc Sru-sia się szybciej wymawia niż Na-ta-lia

życzcie mi powodzenia w oduczeniu się :) zaczerniłam z mamusia zamiast mama, bo ktoś mi sprzątnął przed chwilą nick :/

Gość No raczej bynajmniej
Przecież można mówić Nati.

Gość mamusią Srusi
nati nam się nie podoba

Gość Kiuraso
No tak...:o srusia ladniej niz nati ...:o

SRUSIA?????? jezuchryste :o przecież to EWIDENTNIE kojarzy się z jednym, czy Wy jesteście normalni???? Bez obrazy, ale już mogliście sobie wymyśleć cokolwiek innego :( bidno to dziecko :( Ja głównie zdrabniam imię dziecka np. Maksieńku, Maksiuniu, lub mówię Dzieciaczku, Syneczku, Żabko, Żabulku, Dzieciąteczko Moje, Słoneczko Malutkie, czasem w żartach Chłopaku Mały, no ostatecznie Śmiechawko, ale W ŻYCIU by mi nie przyszło wołać do niego pseudo-pieszczotliwie cos a'la Lejcuszku czy Obesrańcuszku, nawiązując do tej nieszczęsnej "Srusi". Masakra.

My mówimy czasem Bąbel (bardziej mąż) a ja Bąbelinio :) Chyba że jest baaardzo marudna z jedzeniem po kilkanaście godzin i mnie zaczyna denerwować to zamiast Bąbelinio to - Bubelinio :P Ewentualnie Racuszek (od drugiego imienia) Malej się bardzo podoba i na imę się ogląda i na "pseudo" :)

Gość O fuj bąbel
Ja Pierrrdolle ... Obrzydliwie bleee

Gość nie wiem co w tym
co w tym jest obrzydliwego - babel...???? ja tez tak mowie, bo maly odkad zaczal robic bable ze sliny zostal bablem :P

Gość moja to Klaudia
i najczęściej jest po prostu Klaudią czasem Klaudiątkiem , Klaudynką ostatnio została Daudią bo sama tak wymawia swoje imię i wszystkich to rozbraja ... :) mówimy tez do niej myszko, słoneczko, gwiazdeczko, misia itp. ale to raczej normalne określenia ...

mam sąsiadkę, do której mówią Fruzia :O tokrzywda dla biednego dzieciątka, tak je nazywać 😍

Gość mamulkaoliku
my mówimy żabeczko, myszeczko, skarbie

Gość A ja mam tez
mala Natalke i mowie na nia Naciuszka albo Naciunia

Gość deeeestrt
A my wołamy na swoje 113 letnie bliźniaczki Oralia i Analia......tak pieszczotliwie

Gość deeeestrt
poprawka: 13 letnie :D