Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak odzyskac pieniadze?

Jak odzyskac pieniadze od kuzynow?

Polecane posty

Ostatnio pozyczylem im pieniadze poniewaz nasza wspolna babka[ktora wobec mnie zawsze byla jak zmija] potrzebowala pomocy finansowej na lekarstwa. Pozyczylem prawie 790zl. Kuzyn i kuzynka do tej pory maja problemy z oddaniem. Ciagle nie maja kasy i tlumacza sie tym ze malo zarabiaja. Kuzyn cos kolo 1200 zlotych miesiecznie, kuzynka prawie 1000 a ja zarabiam ponad 3000 i mam sie tym dzielic z praktycznie obca dla mnie kobieta, ktoranie lubiala mnie dlatego bo moja matka zwiazala sie z alkoholikiem a pozniej ciagle widziala we mnie jego geny. Co ona mi dala oprocz tego ze nie chciala zebym do jej domu przychodzil, teraz utrzymuje kontakt z dziadkiem bo on mnie lepiej traktowal od babci i on oddal mi juz dwie 200 zlotych, ale tamci wogole nie szykuja sie do oddania kasy.

Gość a z jakiej racji mają ci
oddawać pieniądze? W końcu jesteś tak samo wnukiem jak oni :O Nie masz kompletnie żadneg honoru :(

Nie mam zadnego obowiazku. Szkoda tylko ze oni tego nie rozumieja i twierdza tak samo. Matka ich ojca , matka mojej matki i wszyscy mamy wobec niej obowiazki. To myslenie akurat mnie wkurza.

Jedynymi swiadkami ze pozyczylem im te pieniadze byli moja matka, dziadek i jeszcze dwoje znajomych. Myslicie ze jakbym zalozyl im sprawe w sadzie to zeznania swiadkow by cos pomogli. Oczywiscie o moich znajomych bo matka i dziadek nie beda chcieli swiadczyc.

Gość wrazliwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
sprawy rodzinne są zawiłe.. Analizując... czemu dziadek nie wyłozył kasy? skoro to jego żona? Wiec to dziadek powinien ci oddac. On slubował opiekowac sie zoną i kochac ją. I co? No własnie. jak dziadek kocha zone, a ty ja nie lubisz, to napewno mu przykro. I napewno cieszyl sie, ze ktos czyli ty pomogl w trudnej sytuacji jego zonie- ukochanej... jak duzo zarabiasz..i nic sie nie stanie jak nie zwroca ci tej kasy- nie wyrzuca na bruk, z głodu nie umrzesz itp..twoje dzieci maja co jesc, to daruj sobie ten dlug... dziadek nie ma z czego zwrocic, kuzyni tez itp. sam widzisz... a pamietaj, ze skoro masz tak dobre konakty z dziadkiem, a babka to zona dziadka..musial ja kochac..wiec jak jej pomagasz to tak jakbys dziadkowi pomagał.

Dziadek jest juz od kilku lat po rozwodzie z babka. Ta kobieta nawet stwierdzila ze to ja bylem powodem tego rozwodu bo dziadek mial do niej pretensje ze nie mogl ze mna za bardzo utrzymywac kontaktow, dopiero teraz to sie zmienilo.