Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tygodnie ciąży..jak liczyć?

Niby temat

Polecane posty

Gość Tygodnie ciąży..jak liczyć?

Niby temat banalny... Ale nie do końca może wiem jak dokładnie liczyc się tygodnie ciąży. Wiem , że od ostatniej daty rozpoczcięcia okresu.. Ale juz we wszystkich kalkulatorach pokazuje mi wciąż 6 tydzien. Natomiast jak dokladnie policzylam w kalendarzu wychodzi, ze to 5 tygodni i 6 dni, czyli 6 od jutra :o

Gość mamam córeczki
ten jeden dzien robi ci różnice mi kalkulator pokazuje ze jestem w 8 tyg a jetsem w 10.i 4 dni tak mam z usg ....i jakos si etym nieprzejmuje

Tu nie chodzi o róznice jednego dnia... Już od kilku dni myśle, ze jestem w 6 i bede zaczynac 7 w tym tygodniu, a tu sie okazuje, ze wszystkie kalkulatory zle podaja? I o caly tydzien opoznienioa? To dużo..

o wkoncu zalogowalo mnie z mojego nicku nie wiem czemu wtedy tak, jak cos to ja pisalam.

Gość mamam córeczki
mi o dwa tyg i 4 dni i nie płacze:) mozlie ze zaszło sie w ciaże innego dnia niz myślimy np przed miesiaczką mi na usg powiedzieli ze od okresu jestemw ciąży 8 tyg a z usg wynika że 10 tyg i 4 dni i ze musiałam zajsć w czasie okresu lub przed nim :)

No to zobaczymy..ja tu własnie chce isc prywatnie raz do polskiego ginekologa i chcialam w okolicy 7/8 tygodni aby mi juz cos pokazal i powiedzial czy wszystko ok ;) A teraz widze, ze nie w przyszlym tygodniu tylko za dwa jakos..

Gość ooooooooooohahahahaha
e tam, różnica by była jakbyś nie wiedziała czy jesteś w 6tyg. czy 6mies. :D

Gość nie martw się w ogóle
mój gin powiedział, że liczą się pełne SKOŃCZONE tygodnie ciąży. Czyli nawet jak masz 5t6d, to masz 5 tc. No i według takiej zasady zapisali mi w szpitalu.

Angelowa i dobrze Ci kalkulator pokazuje. Masz skończone 5 tygodni i leci Ci 6ty. 5t i 6 d to 6ty tydzień. Zaraz będziesz miała pełne 6 tygodni i zacznie się 7my.

Kalkulator pokazuje, który aktualnie tydzień u Ciebie leci a nie ile masz pełnych skończonych.

Gość krokodylica
5 tygodni i 6 dni, czyli 6 od jutra - jutro zacznie się siódmy tydzień, a jesteś w szóstym ostatni dzień

Gość krokodylica
*przedostatni

Ah! Czyli jednak liczy się skończony i obecnie mijający!! No właśnie o to mi chodziło! Czyli skończony piąty, obecnie lecący szósty, od jutra zacznie się siódmy. Uff juz wszystko jasne dzięki Wam ogromnie za odpowiedzi :)