Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość parmalat

Karmienie noworodka

Polecane posty

Gość parmalat

Mój synek kończy dzisiaj 3 tyg i w tym tygodniu właśnie coś mi się rozregulował z karmieniem, wcześniej jadł po 15-20 minut i zasypiał na 2-2,5 godziny, a teraz je przez 5-7 minut i zasypia i coś trochę przez sen jeszcze pije a potem już ciągnie na pusto, jak mu wyciągnę i odłożę do łóżeczka to po 10-15 minutach jest ryk i znowu chce ssać, troszkę possie i znowu śpi i tak w kółko, nie wiem co mu jest, bo w nocy budzi się co 3 godzinki zje, odbije i kima ostro, nawet nie budzi go przewijanie, pomóżcie - o co mu chodzi, nie najada się?

spróbuj zrobić mu z 30 ml wiecej mleka i zobaczysz czy bedzie chcial i jakie sa jego mozliwosci ssania a jezeli nie pomoze to poprostu maly ma potrzebe ssania i chce smoczek

pewnie to czas kiedy malym wlacza sie silny odruch ssania. moj tez tak mial jakos to przezylam to chwile trwalo ja smoka nie dawalam. ale tez moze to jest okres gwaltownego wzrostu, u nas chyba z 2 tyg trwal i maly caly czas chcial byc przy cycu a ja juz mialam taki kryzys ze chcialam na mm przejsc. jest kilka takich skokow wrostu w 6 tyg, chyba w 11 i ok 15

Mój jak zaczął krótko jadać i od razu zasypiał, to się potem okazało, ze niedojadał, bo miałam za malo pokarmu - więc zasypiał z głodu, ale potem się dość szybko budził i płakał, dawałam cyca i po paru minutach znowu zasypiał i tak w kółko. Jak próbowałam sobie ściągnać pokarm laktatorem to się okazało, ze przez 20 min. ledwie 20 ml ściągnęłam. Próbowałam z tym walczyć, ale ostatecznie przeszłam na mm......