Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość walka z mezem

Mąż wynalazł córce prywatne technikum ja prywatne liceum!

Polecane posty

Gość walka z mezem

Dlatego że córka miała słabe oceny na świadectwie i słabe wyniki na egzaminie gimnazjalnym i córka dostała się tylko do szkoły zawodowej. Córka chce do technikum i mąż ją popiera bo twierdzi że z takimi ocenami to ona i tak na studia dalej nie pójdzie a ja się upieram przy liceum.

Gość katalonka ble ble
No to ty idź do liceum, a córka niech sobie sama szkołę wybierze. W końcu to jej zycie.

adlaczego upierasz sie przy liceum? chcesz by miala mature to w technikum tez ja napisze. Przy okazji bedzie miala zawod. Skoro ma tak kiepskie ocoeny, ze nie dostala sie do zadnej szkoly to i na studiach sobie nie poradzi wiec lepiej miec fach w reku.

Gość walka z mezem
Ale slyszalam od wielu mlodych ludzi, od znajomych ze teraz kazdy tuman moze skonczyc byle jakie studia i miec papierek a corka bedzie 4 lata chodzila do technikum, natomiast do liceum chodzila by tylko 3 lata a potem poszla prosto na studia nawet prywatne.

Szczerze to prawda kazdy moze skonczyc studia, ale rowniez kazdy tuman powinien dostac sie chociaz do jakiegos liceum, a Twojej corce jak widac daleko nawet do tumana. Wiec nawet nnajbardziej banalnych studiow nie skonczy :o

bylam w LO i jest trudno, po techn ma prace ale duzo godzin bedzie siedziec w szkole i praktyczne zajecie bedzie miec.

@autorki Proponuję najpierw dogadać się z mężem. Potem dyskutować o tym z dzieckiem.

pewnie nawet nie zda matury wiec niech sie pozegna ze studiami. Jaka ona miala w ogole srednia?????

Gość dfresl
Ciekawa jestem jakie studia jej wybierzesz ? Nie lepiej zostać dobrą kucharką, fryzjerką, cukiernikiem ?

Gość walka z mezem
Maz wynalazl corce prywatne technikum zwiazane z gastronomia, ja natomiast wynalazlam jej liceum prywatne gdzie jest klasa humanistyczna. Corka jakos z polskiego, historia zawsze leciala na czworkach, z jezykow obcych miala troje jakos srednia ze wszystkich przedmiotow wyszla jej 3. Wiele osob mowi ze do matury zawsze bedzie mogla podejsc i moze uda jej sie zdac. Twierdza nawet ze za 3 lata bedzie jeszcze bardzie poziom obnizony.

Gość walka z mezem
życzę córce bezrobocia :)

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
technikum jest 100 razy lepsze niz LO, pol LO bedzie nikim a po technikum bedzie miałą wyuczony zawód, poza tym pozwól isc córce do szkoły która sama wybrała

Gość edfsae
dokładnie, nie ma nic gorszego niż zmuszanie dzieci do czegoś takiego ja wolałabym podjąć złą decyzję ale WŁASNĄ, żeby nikt mi się nie wtryniał

owszem, papierek zdobędzie ale może go sobie potem powiesić na ścianie w kiblu :D oprócz papierka liczą się umiejętności i staże/praktyki a jak sądzę córka nie dostanie się na żadne dobre (z rekrutacją) skoro nawet do zawodówki nie jest w stanie się dostać

Gość edfsae
też mnie to spotkało, że zostałam zmuszona i wciąż mam żal do rodziców, właściwie nasze stosunki są złe od tego czasu

skoro córka chce do technikum to niech idzie w końcu to jej życie i ty go za nia nie przezyjesz wiec daj jej zdecydować a tak poza tym moim zdaniem technikum jest lepsze niz liceum.

Gość gość
My teraz też postanowilismy posłac córkę do prywatnego Liceum w Krakowie www.iiiplo.krakow.pl I mysle ze dobrze zrobilismy wybierajac taka własnei szkołe.