Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość theres no fate

Nigdy nie miałem i nie będę miał dziewczyny bo jestem niezaradny.

Polecane posty

w kwestiach pewności siebie i tak niczego nie jesteśmy w stanie zmienić :D jedyne co pozostało to dywagacje na kafe ;) korjonos jak z pracą?

:o jakby nie patrzeć trudno być zaradnym w Polsce

wiadomo, są gorsze kraje, ale jednak oczekuje się od życia czegoś więcej niż życie "od pierwszego do pierwszego" :o

czasami ważniejszy niż "fach w ręku" jest "wujek w zarządzie" :D

Nie wiem, i tak niczego już od życia nie oczekuję. Przynajmniej nie jestem zawiedziony.

No właśnie, znajomości czasem nadrabiają ewentualne braki w fachu. :D Ale to tylko rodzinne biznesy chyba tak funkcjonują. Normalnie największe znaczenie mają umiejętności, inaczej by chyba upadł ten nasz kraj. :P

Gość a po co
a po co kobiecie niezaradny mężczyzna? Może powinna go adoptować i nadal tyłek podcierać???? :D

a kto powiedział, że krewni i znajomi królika nie mają umiejętności? teraz wszyscy mają... :)

A no tak... :) Chodziło mi o to, że nie zawsze można się zakwalifikować po znajomościach, a trzeba sobie czasem wywalczyć uczciwie posadę, wedle zasady "niech wygra najlepszy". :P

Co to znaczy: wywalczyć? Przecież z innymi kandydatami nie walczysz bezpośrednio, i tak zatrudnią kogo będą chcieli i nie ma na to wpływu.

No nie walczysz bezpośrednio, ale jednak musisz się pokazać z jak najlepszej strony i wyróżnić, żeby pracodawca zwrócił na Ciebie uwagę.

no to ja chyba zawsze pokazywałam się z tej gorszej strony :D

Gość a po co
korjonos jesteś zwykłym abnegatem i na tym polega twój problem lub tez jego brak bo nie potrafisz się jasno okreslić

No ja nie wiem, jak to u was było. :P Ale chyba nie zaprzeczycie, że najważniejsze są kwalifikacje i doświadczenie? ;)

Czy ja wiem? Ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej dowiedziałem się, że "mam nieodpowiednią aparycję", cokolwiek to znaczy. Pewnie nic dobrego.

jakby to powiedzieć... pomimo, że mam i kwalifikacje, i doświadczenie, uważam, że bardzo ważna jest umiejętność sprzedania siebie potencjalnemu pracodawcy :D albo właśnie protekcja bez tego zostają Ci ochłapy, stanowiska, których nikt nie chce itp, itd ;)

no i oczywiście zgodzę się z korjonosem, że prezencja ma ogromne znaczenie niestety :o

Nie, ale bez maski. Zasadniczo powinienem na takie rozmowy ubierać maskę. Albo bardzo wysoki golf, względnie kominiarkę. Inaczej nic z tego nie będzie.

Macie rację. Jak będzie dwóch na równi wykwalifikowanych pracowników, jeden pewny siebie, zaradny, zadbany i przystojny, a drugi niezdarny i brzydki, to pewnie wybiorą tego pierwszego.

Zgadzam się z autorem tematu w 100%. Ci "dobry chłopcy" narzekają, że kobiety wybieraja lovelasów, a prawda jest taka, że dobry charakter nie zawsze idzie w parzę z zaradnością życiową, wiem to po sobie..

Szukanie roboty jest naprawdę bez sensu. Dałem mnóstwo CV i zero odzewu. Pierdolę to, mam dwa zawody, jakieś doświadczenie i kurwa nie mam roboty. To jest kurwa pojebane, to chyba nawet nie o zaradność idzie ale o bezrobocie.