Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bebusia

romowie

Polecane posty

Nie wiem dlaczego polacy są tak nieolerancyjni. Wiekszośc ma o cyganach bardzo złe zdanie. Ja przeciwnie jestem pod wrazeniem ich kultury chodz sie nie wgłebiałam dokładnie. Nie zgadzam się z opinia że to złodzieje brudasy i magines. Mieszkałam na osiedlu gdzie osiedliło się duzo romów. Nic nikomu nie robili. Nie przeszkadzali. Były rodziny biedne i te bogate. Nie kradli . Żyli uczciwie Dzieci zadbane. Tak i jak u nas polaków. Dzis z okna obserwuje poprawiny cyganskie a wczoraj wesele. Wszystko na poziomie (MIESZKAM NAPRZECIWKO DOMU WESELNEGO) cudownie sie bawią ogólnie kultura co nie zawsze mozna powiedziec o polskich weseliskach. Dlaczego ten stereotyp romów jest taki zły?

Ja sie w ich kulture wole nie wgłębiać Ci z mojego otoczenia leją się po pyskach :D:D

Wiem że nie wszyscy sa tacy uczciwi ale nie mozna wszystkich do jednego worka wkładać Nasi sa nie lepsi a gardza romami Co to nie my polaczki za granica gardza nami Żałosne

Gość azerfazer.
prawdziwych cyganów już nie ma

Gość Renata K.
wszdzie znajdzie sie normalny rom jak i polak a reszta jak mawiała moja bacia we wor i o mur

Hehe my tez polacy siedzimy na zasiłkach, na garnuszku u panstwa To wcale nie argument ze romowie sa zli :) Od innych panstw tez ciagniemy ule sie da jesli wyjezdzamy Kazdy kombinuje jak może

Gość ale w mity wierzycie naiwniaki
zapytaj szwedów, czy chcą romów mieć u siebie i zapytaj dlaczego nie 🖐️ taka ich kultura osobista :O