Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość woda zdrowia doda

Kąpiel ... i co dalej?

Polecane posty

Gość woda zdrowia doda

Mój roczny synek wprost uwielbiał kąpiel. Po I urodzinach, jakby ręką odjął. Kąpiemy Go w wyprofilowanej wanience, większej od tych standardowych, dla dzieci, dostępnych na rynku, także o tym, że niewygodnie Mu jest na pewno nie ma mowy. Nie wiem co się stało, ale Mały nie chce nawet stanąć we wodzie, już nie mówiąc o tym, żeby usiadł. Codziennie histeria jak tylko próbujemy zamoczyć się w wodzie. Na pewno temperatura wody jest dobra i nie zraził się gorącą wodą, bo zawsze dokładnie sprawdzamy łokciem czy jest prawidłowa. Nie wiem co się stało i jak to zmienić? Czekam na rady. Kilka dni próbowałam kąpać na "sucho", stawiałam miskę z wodą na przewijaku przed dzieckiem i myliśmy kolejno części ciała, to Mu się podobało. Po kilku dniach , usiadł w wanience bez problemu. Na następny dzień znowu było to samo.

Gość ja mialam jakis miesiac temu
to samo, ryk histeria uciekanie z wanienki, kupilam nowe zabawki do wanienki, powrzucalam wsyztskie jakie tylko mialam i jest ok.

Gość jkjkjkj
a moze on jest kotem

Gość woda zdrowia doda
a moze wida za zimna jest? okolo 14 st jak myslicie

ja proponuje tak: weź samochodzik (cokolwiek) i udawaj że myjesz autko (w jego wanience) świetni się przy tym bawiąc, jak on się zainteresuje to powiedz mu że sam może umyć ale tylko jak będzie siedział w wanience. Ty nie siedzisz bo jesteś duża, tak? :) a potem daj mu gąbeczkę (taką malutką czystą od zmywania i niech on myje autko a Ty jego :P

fajną zabawą są kolorowe pastylko barwiące wodę (takie specjalne dla dzieci) flamastry do malowania po ciele dla maluszków, nazbieraj starych opakowań po szamponach, kremach żeby sobie wodę przelewał.

Gość ja mialam jakis miesiac temu
wlasnie o tych pastylkach tez slyszalam i chcialam je kupic ale na szczescie multum zabawek pomoglo;p pozniej stopniowo zabieralam po kilka bo nie bylo miejsca zeby myc core;p teraz ma pare co jakis czas zmieniam i jest w porzadku

wydaje mi się ze trzeba dziecko zainteresować :P kup mu naklejki i obklejcie wanienkę :P nawet jak płacze już w wannie to można przelać mu wodę przed oczami i się zaciekawi :P

Gość woda zdrowia doda
Dzięki za odzew. Mały jest teraz na takim etapie, że nie interesują Go żadne zabawki a właśnie pudelka, nakrętki, kapselki, klucze. Próbowałam już wszystkiego, trzyma w rączce ale nie usiądzie i płacze, nic na siłę, uważam, że skoro nie chce lub czegoś się boi, nie należy robić nic na siłę. Z zabawkami do kąpieli też próbowałam, ale Miśka nic nie interesuje. Już nawet nie chce wchodzić do łazienki po 19 bo wie, że będzie kąpany. Może spróbuje sposobu z tym samochodem. Pozdrawiam Was, dziewczyny

weź jakieś plastikowe kubeczki, pudełko po kremie itd. niech porobi tym trochę hałasu w kuchni, trochę w pokoju i trochę w łazience też trzeba hałasu zrobić, w łazience powiedz mu ze wrzucamy to do wanienki żeby się zamoczyło i wlewamy wodę a potem chlup :p próbuj :P życzę powodzenia :P