Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kristin87444

Czuje że nadchodzi koniec świata...

Polecane posty

Gość kristin87444

Jestem wierzącą,ale do kościoła nie chodzę,czytam sama Biblie... To co sie teraz dzieje na świecie,przesrasta wszystko.Jest za dużo zła,same morderstwa,wypaki,katastrofy...ta pogoda... gdzie kilka lat temu w sierponiu tak padał deszcz i było zimno... a teraz ST.Zjednoczone i ten kryzys..nie mogą dojśc do porozumienia!Czuje ze beda wołać o pieniadze od kościoła!szczególnie w Rzymie :( niewiem czy wiecie,ale wg Bibli koniec świata ma nadejśc kiedy wszyscy beda chcieli pieniedzy od Kosciola ,pisze o Rzymie,bo tam jest najwieksze bogactwo.To juz nadchodzi...boje sie strasznie,niewiem co sie szykuje,nikt tego niewie.Ale pisze ze bedziemy leżeć jak bydło na polu :( boje sie ze bedziemy cierpiec!!ale pocieszam sie ze zmartwychstaniemy,oczywiscie ci ktorzy podobali sie Bogu.

Gość kristin87444
A wtedy budzę się z krzykiem, pot cieknie mi po plecach. Biorę głęboki wdech i cieszę się, że to był tylko zły sen. I nalewam sobie pierwszą szklaneczkę whisky w tym pięknym,słonecznym dniu.... KONIEC

Gość fghgfh
przedewszystkim za duzo telewizji i internetu

nie oglądam aż tak dużo tv,jak mam czas siedze wlasnie w Biblii,niewiem czemu ale jak ją czytam czuje sie spełniona religijnie,bo tak naprawde jest tyle wiar ze niewiem jakiej zawierzyć.Wiec tak naprawd emam swoja wiare...w kościol nie wierze,bo tam Biblie czytaja zaledwie 3 minuty,tylko klepią na pamięc modlitwy...ksiądz zbiera na wakacje ze swoją kochanką,babcinki mocherowe berety siedza i oglądaja ludzi a przed kosciolem obgadują...to nie dla mnie,dla mnie liczy sie tylko jedna modlitwa do Boga-Ojcze nasz... nie uważam ze powinno sie modlic do matki Jezusa,czy do Jezusa... tylko do Boga!!! i sama układam modlitwe...zawsze prosze tylko o zdrowie!bo to jest najwazniejsze,chce sie podobac Bogu,ale popelniam grzechy,wiec niewiem co z tego bedzie,ale Biblia-Słowo Boże jest dla mnie wszystkim :)

Gość fghgfh
zmien ksiazke

masz rację, doszłam do tych samych wniosków. coraz więcej tego na świecie; Oslo, Katastrofa statku Wołdze chyba ze 100 zabitych, i dużo innych strasznych rzeczy... niedługo będzie koniec świata, jedyne co nam pozostaje to cieszyć się z tych lat które nam pozostały

Gość kasiuniaaaaaaaaaa
masz recht! ja tez nie chodze do kosciola i uwazam jak ty. koniec świata jeszcze daleki,nie boj sie to nie tak hop,jeszcze potrwaja katastrofy..beda trabic co chwile,wiesz ze szatna rzadi tym światem?Bog nie ma nic do tego!

Gość no to ja sie wypowiem
tez tak uwazam.. za duzo zlego sie dzieje.. co chwile jakies katastrofy w tvi ta pogoda tego lata.. cos jest nie tak no.

Gość to nie jest taak
Biblia zawiera dużo cytatów o końcu świata,ale z tego co wiem to podobno bedzie to "wraz" i nie bedziemy cierpieć,to sie stanie nagle.Fakt,Biblia pisze że nasze ciała beda leżeć jak bydło na polu,ale bedziemy juz martwi wiec co mozemy czuć?Nic! Ja nie wierze w piekłoi czyściec czy niebo,wiem ze jak umieramy jestesmy jak marionetki,nic nie czujemy.A co jest potem?Nieiwadomo,dowiemy sie wszyscy.

Gość ale wiesz z tym kosciolem masz
racje i to w 100%!!!! tam to tylko jest klepanie modlitw.Mowia cos od siebie?Tylko chyba na co zbieraja pieniadze?a ksieza sa zboczencami!niedobrze m isie robi na ich widok!!!po co chodzic do kosciola?żeby stare babcie obgadywaly?patrzec na ksiezy zboczeńcow?przecież podobno Bóg jest wszędzie,wiec mam prawo modlic sie do niego wszedzie,bo Bog jest wrzechobecny tak?Sama sie juz nad tym zastanawiała,ile jest religii i którą mam wybrać?wole sama sobie to pozostawić.Ale najbardziej zblizona mi jest wiara Swiadkow Jechowych,ale nie umialabym tak sie poświecac jak oni.Ale dla mnie wazne jest to ze sugeruja sie tylko jednym-Pismem świętym!i na tym ich wira sie opiera. Potepiam Zielonoświatkowcow-oni wierza tylko w JEZUSA!!!przeciez to nie jest logiczne!kAZDY WIE I bIBLIA O TYM PISZE ZE bOG STWORZYL ŚWIAT!oni modla sie do matki boskiej-przeciez Bog nie miał matki!Bog byl pierwszy i nie bylo nikogo wiecej przed nim! a koniec swita nadejdzie napewno,jest juz bardzo zle na swiecie :( Nikt nie zna daty i godziny..

dokładnie, no ja tylko tak czuje a co bedzie? to nie jest taak--------a skad wiesz ze nie bedziemy cierpiec?z Bibli?

Gość jestem z miasta o
co ty gadasz, wlasnie zielonoswiadkowcy nie uznaja kultu matki boskiej

Jezus Chrystus postrzegany jest w Kościele Zielonoświątkowym jako jednorodzony Syn Boży, który począł się z Ducha Świętego i przyjął ciało z dziewicy Marii. Posiada on dwie natury: w pełni boską i w pełni ludzką. Jego śmierć na krzyżu za grzech świata uważana jest za doskonałą i zakończoną ofiarę. Kościół wierzy w cielesne zmartwychwstanie Chrystusa, jego wniebowstąpienie oraz powtórne przyjście w dniach ostatecznych. Jezus Chrystus uznawany jest za jedynego pośrednika i orędownika pomiędzy Bogiem a ludźmi. Uznawany jest za głowę Kościoła.

tak masz racje nie uznaja matki boskiej ale tez uwazaja Jezusa za najwyzszego, no i mysla ze Bog mial matke.

Gość mniejsza o to ale jaka
religia jest taka ze tancza i spiewaja? podoba mi sie :)

Gość zla jak cholera jestem
temu hujowi z Oslo powinni wrypac kare smierci!!!!! ząb za ząb,a śmierć za śmierć!!!

Gość do kristin87444
Autorko potwornie zalękniona jesteś. Czy zdajesz sobie wogóle sprawę z tego że nawet jak nadciągnie jakaś katastrofa dajmy na to ziemska to nie będziesz mieć na to żadnego wpływu, czy wiesz że żyjąc w strachu marnujesz życie , to życie które ci dano by przeżyć je w pełni ? :D Już widzę jaką masz aurę (chyba same czarne barwy) bo dobrą energię wysyłasz ludziom w kosmos rozsiewając panikę. Siedzisz cały czas w Biblii i trzęsiesz gaciami zamiast normalnie żyć. Znasz historię powstania Biblii? Nie chodzi mi o tą oficjalną (dzieło Boskie) ale o tą namacalnie historyczną? Za pewne tak. Więc chyba brakuje ci rozsądku . Biblia ta którą karmisz stracha na codzień nie jest oryginałem a już na pewno nie jest dziełem Boskim:D, do tego jaki ształt wartościowy osiągnęła przyczynili się kapłani (Stary Testament) którzy zmieniali treść na własną modłę czyli tak by pasowała do zakonnego realizmu:) i do masy ludu których trzeba jakoś utrzymać w ryzach. Stary Testament jest kolebką jest zbiorem wielu różnych autorów i na pewno nie wyszła spod ręki Wszechobecnego:). Dla mnie Biblia ma wartość artystyczną, moralną i historyczną przepełniona jest symboliką i metaforą i nie nalezy jej odczytywać dosłownie. Ehh ludzie :D

Gość cmok w bok
Kristin - jesteś świadkiem Jehowy?

Gość opodojd
Autorko a wiesz co przepowiedział Nostradamus? Ludzkość ocaleje (miał wizję widząc człowieka emigrującego z planety niebieskiej na inne ciało ) Więc nie bój żaby:D ludzkość przetrwa ale marne to dla ciebie pocieszenie jeżeli nie wieżysz w reinkarnację (zakąłdam że nie wierzysz), ja wierzę i mam spokój ducha:). Bardziej wiarygodne dla mnie są przepowiednie wizjonerów niż Pismo Święte.

Gość opodojd
nie wierzysz

Nie jestem św.jechowy !!! Ale najbardziej mi pasuje ich wiara,ale nie umialabym tak sie poswiecac jak oni,jakies chodzenie po domach,studiowanie po domach...zgromadzenia itd ale zgadzam sie z ich wiarą,ona jakos najbardziej jest dla mnie wiarygodna.W rodzinie mam świadków,jak sie z nimi spotykam dużo rozmawiam,ale tylko tyle. Bez przesady,nie siedze caly czas w Bibli,nie mam az tyle czasu :) mam dwojke dzieci,jedno chodzi do przedszkola,drugie ma zaledwie rok :( jak śpi to sobie troche poczytam,ale mam inne obowiązki :) wiadomo. Po prostu sie boje :) i tyle.

Gość Miraculum5
Nie chce mi się czytać tych wynużeń. Ja jestem katoliczką, praktykującą. W koniec świata wierzę, czy rychły? To wie TYLKO jedna Osoba. Ja natomiast boję się panicznie wojny. Moim zdaniem na świecie jest już za długo spokój i aby patrzeć, jak z którejś strony coś się zacznie... :/