Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co za baba!!!!!!!!

Wiecie co sie wczoraj dowiedziałam?

Polecane posty

Gość co za baba!!!!!!!!

Mieszkamy z mężem z teściową, z tym że my mamy osobne mieszkanie i na ona mieszka sama na dole a my na górze, nawet do niej nie wchodzimy, jedynie przechodzimy przez korytarz gdzie są drzwi wyjściowe z domu. Oczywiście obiady gotuje sama, jej też przynoszę bo co mi szkodzi zrobić jednego kotleta czy talerz zupy więcej. Wczoraj dowiedziałam się, że ona opowiada sąsiadom i swoim córkom że ona musi gotować synkowi obiady i po pracy mu szykować :o Myślałam, że mnie szlag trafi. Mąż mi opowiadał, że ona gotować nie potrafi i nigdy nie jadł w domu obiadów bo jedynie co było to albo ziemniaki z masłem albo jakaś wodnista zupa na kostce gotowana razem z tanim makaronem z ktorego robila się ciapa :o Normalnie jak ona może takie bzdury opowiadać :o Nauczyla sie juz ze jej obiadki noszę i teraz to juz nawet swoich ziemniakow nie gotuje a opowiada ludziom jak to musi synowi obiady gotowac :o

Gość mikamikaaaaaaaa
tak to jest mieszkać z teściową poza tym swoją drogą.. ale niektóre baby są głupie.. dobrze, że moja teściowa jest fajna :) powiedz swojej, że o tym wiesz i aby nie pletła bzdur

Gość obleśny typek
skróć to do dwóch zdań 🖐️

Gość a czemu cie to wkurza ?
OLEJ ...głupi może uwierzyć a mądry nie będzie wnikał

obleśny typek skróć to do dwóch zdań bo 5 zdań jest ponad twoje siły? :) :) :) a do autorki - skoro tak mówi, to teraz niech tak robi, a juz na pewno bym jej nic nie nosiła a swoją drogą, w życiu nie mieszkałabym z matką, czy to mojego faceta, czy swoją jeszcze nie słyszałam, zeby to komuś na dobre wyszło

ja bym poszla do niej z mężem i zapytala sie czego ona chce od Ciebie i dlaczego tak gadam, powiedz jej, ze Cie urazila

Gość co za baba!!!!!!!!
Powiem jej, choc pewnie sie wielce obrazi :o W ogole tylko szuka jeleni do roboty, ciagle wymysla sobie jakies glupoty ze to albo to trzeba zrobic i tylko pozniej wola ze trzeba to zrobic juz i koniec. Fakt, jest starsza (ma 75 lat) ale baba ma coś z głową, z nudów wyszukuje sobie problemy i później my na tym cierpimy. Ostatnio sąsiadka (bardzo fajna babka) miała imieniny i przyniosła teściowej ciasto, tesciowa zaczela od razu na nią dobrze mówić a jak tylko po 2 godzinach sąsiadka przyjechała z nową kosiarką to zaraz teściowa przyleciała zazdrosna i woła do męża "wypier... jej to ciasto przez okno, pozazdroscila nam nowej kosiarki i tez sobie kupila jeb.. kurw..." itd, przeżywała to chyba tydzien :o Normalnie wariatka. Albo jak kiedys corka tesciowej przywiozla jej jakies kabanosy i po tygodniu zobaczyla ze sasiadka niesie w torbie kabanosy to tez zaraz wolala ze specjalnie kupuje itd. Po prostu jest przychicznie chora.

Gość co za baba!!!!!!!!
Połowa domu jest na męża (ojciec mu przepisał) a połowa na nią. Oczywiście na początku mąż powiedział "nie wtrącasz się do naszego życia, my tu mieszkamy a jak coś powiesz to sie pakujemy i zostajesz sama" przez kilka miesiecy bylo ok, gora byla w strasznym stanie, wywaliliśmy naprawdę dużo kasy na remont, wzielismy kredyt i teraz cięzko to zostawić, gdybyśmy wiedzieli ze tak będzie to nawet nie decydowalibyśmy się na mieszkanie z nią. Oczywiście obiadow juz jej nie zaniose, chcialam byc dobra i zawsze byłam dla niej miła a wyszłam na tym jak wyszłam.

Gość co za baba!!!!!!!!
Do naszego życia też sie wpieprza, a to ze dzieci nie mamy, a to ze na wakacje jezdzimy i zostawiamy ja stara sama albo najlepsze jak zobaczy ze sobie po piwie kupilismy to od razu wyzywa od alkoholikow i jak to mozemy pic a jak jej sie cos stanie to kto ja do szpitala zawiezie... :o Najlepsze ze jej coreczki i ich męzowie non stop robia libacje, pija ciagle i ona nieraz tam chodzi i tylko sie smieje a nas wyzywa :o

Gość po pierwsze trzeba
być zdrowo yebniętym, żeby przywiązywać wagę do opinii teściowej i do tego co opowiada innym po drugie trzeba być zdrowo yebniętym, żeby z nia mieszkać

Gość grgrgrhtrjhrtjyy
powiem ci tak moja babcia tez tak ma, sasiedzi wyjda na podworko a ona odrazu mowi ze na zlosc jej wyszli, u sasiadow na podworku cos spadnie i jest glosno ona odrazu mowi ze sasiedzi ja strasza, sasiedzi trzaskaja dzwiami w ich wlasnym domu ona mowi ze na zlosc jej to robia, najlepsze jest to ze ostatnio jej sasiadka polozyla torebke taka zwykla ze sklepu na swoj parapet a babcia odrazu mowi ze na zlosc jej ta torebke polozyli eh moja babcia tez ma cos z glowa ciagle sasiedzi niby jej na zlosc robia a mieszkaja we wlasnym domu tak jak ona wiec nawet moga sobie nasrac na podworku a ona ciagle przezywa ze wszystko jej na zlosc robia

Gość akra
Nie kazda tesciowa jest taka jednak zdarzaja sie przypadki dosc wybitne i odstajace od normy ;] Nie raz miałam podobna sytuacje, co najlepsze w domu wszystko grało a poza domem do sasiadów rozpowiadała takie brednie, ze sie wstyd było pokazac innym na oczy. Prawda jest taka , że "mamusie" boli serce o synka ;] Skoro miała go podejrzewam przez ponad 20 lat w domu i ona była najwazniejsza a teraz jakas "obca baba" sie nim zajmuje to ja szlag trafia ... Pamietaj na tego typu rzeczy najlepszy jest spokoj.

Gość co za baba!!!!!!!!
no z ta sasiadką to ona ma wiecznie jakies problemy i jeszcze sobie wymyśla, że słyszała jak sąsiadka nas obgaduje i z ta kosiarką to oczywiscie usłyszała, że sąsiadka powiedziała że my mamy złą kosiarkę :o A jak ja mąz opieprzył, że nie interesuje go sąsiadka i żeby nie wymyślała głupot to później mi powiedziała, że jak wychodziłam z samochodu to sąsiadka powiedziała "psiara idzie" :D (mamy 2 psy) Oczywiście sąsiadka nic takiego nie mówi bo to równa babka, nieraz z nią rozmawiam a teściowa ostatnio powiedziała że mam się jej nie kłaniać ani z nią nie rozmawiać bo to zła kobieta itd. Oczywiście jej powiedziałam, że nie będzie mi mówić z kim mam rozmawiać a z kim nie

Gość co za baba!!!!!!!!
Domyślam się, że chciała mieć synka tylko dla siebie, ma go jednego i 4 córki więc jako jedyny synuś to powinien zostać przy cycusiu mamusi :o Kiedyś mi powiedziała chamsko, że pewnie dlatego dzieci nie mamy bo jestem wysuszona i pewnie bezpłodna :o (jestem szczupła i wymyśliła że to przez to). Odpowiedziałam, że z naszej strony wnuków sie nie doczeka. Nie chcemy dzieci poki co właśnie ze względu na nią :o Już sobie wyobrażam co by bylo gdybyśmy mieli dziecko...