Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ala ma kota albo i dwaaa

boicie się dentysty??

Polecane posty

ja dzisiaj idę na wizytę.. będzie borowanie.. możliwe, że zabulę nawet 500 zł (kanałowe zeba trzonowego) ehhh nienawidzę tego dźwięku wiertła :( ale obiecałam sobie, że będę chodzić i wyleczę wszystkie ząbki czy ktoś też chodzi regularnie do dentysty chociaż się boi? co poradzicie aby nie czuć "tego czegoś" na dźwięk wiertła??

Gość facet_._radzi
podczas borowania myśl o masowaniu piczki

nie myślę o piczkach, jestem kobietą... jak sobie pomyślę o tym kanałowym i borowaniu :((( ile to może trwać? dentysta zapisał mnie jako ostatnią bo uznał, że sprawa może się przeciągnąć do dwóch godzin :(

Gość facet_._radzi
no to przecież na 100 % masujesz sobie piczkę

mam mysleć o masowaniu swojej piczki? ehehe ten strach powoduje, że nawet to nie pomaga:P nie w głowie mi figle gdy słyszę ten dźwięk :/

Gość a1b2c3d4e5f6g7h8i9
autorko tematu, ile masz lat ?

Gość facet_._radzi
autorko tematu, a może pomoże to jak prześle gorące całusy w Twoją piczke

26

Gość pytanie_faceta
autorko tematu, masz faceta ?

mam męża

Gość nuhduwhuw
ja chodze bardzo czesto mimo ze dbam o zeby ale mam genetycznie slabe, moja mama w moim wieku nie miala zebow:o bule full kasy ale jesli chodzi o strach czy cos to nie rusza mnie to -ide zrobie i jestem zadowolona

Gość BARDZO DOBRA RADA...
Jak masz męża, to wejdź z mężem do gabinetu dentystycznego i trzymaj go za fiutka,dentysta to zrozumie

Gość Niseret
A co to za problem, dostajesz znieczulenie, otwierasz paszczę i czekasz aż dentysta skończy. Przy dzisiejszych metodach 30 minut to max.

Gość zxderr
Dziś mam kolejną wizytę i nie czuję strachu z bardzo prostej przyczyny - biorę znieczulenie :classic_cool: Ostatnio po raz pierwszy w życiu wzięłam bo stwierdziłam, że trzeba korzystać z dobrodziejstw medycyny, po co się męczyć...Kosztowało tylko 10 zł a jaka ulga psychiczna:D

Gość olqa olqa
Ja tez panicznie się boje tego bólu! Zraziła mnie dentystka w podstawówce ,w czasach gdy wiercenie było obowiazkowe i trwało po kilka godzin lekcyjnych,bez żadnego znieczulenia z wredną dentystką i starym sprzetem :P Zaczełam w końcu leczyc zęby jakies 10 lat temu i mimo obecnych metod wielu dentystów nie chce dać zniueczulenia a jak dali to z łaskąi to byle jakie . Po doświadczeniach z takim kiepskim znieczuleniem prawie na siłe przekonałam dentystke że nadal boli...zaczeła znieczulać innym ,takim co działa na kilka okolicznych zębów.Wary spuchniete jeszcze do kilku godzin po ale nic,naprawde NIC nie czuje przy wierceniu :D ale ten dżwięk..hm przypomina o katuszach dentystycznych ,jednak zaraz utwierdzam się w przekonaniu że przeciez nic nie czuje :) POLECAM ZNIECZULENIA!

Gość feofjkeoifkeiof
wlasne mamy 21 wiek juz mogliby poszukac jakis metod na likwidacje tego paskudnego dzwieku bo tylko on wkurwia':o

Gość eh trochę,
ale nie tego co robi z uzębieniem, ale tego, że zaczyna być namolna z podtekstami erotycznymi...później kobiety piszą o zdradach... szkoda-muszę zmienić gabinet

Gość cubea
Na pewno sporo zależy od stomatologa, na jakiego się trafia. Jeżeli dentysta jest profesjonalistą, to na pewno wizyta u niego nie jest straszna. Jeżeli chodzi o Poznań, to na pewno warto odwiedzić Stomadex na os. Czecha. Pracują tam bardzo dobrzy specjaliści, dzięki którym i uzębienie będzie całe i zdrowe i człowiek mniej będzie się bał tego typu wizyt.

Gość nigdy bym się nie zgodził
na kanałowe, mam wszystkie zęby do leczenia kanałowego, ale zdecydowałem się je pomału usuwać

Wizyta w gabinecie na pewno do przyjemności nie należy, ale jednak wolę zaglądać tam regularnie, żeby jak najwcześniej zobaczyć ubytki, a wtedy mniej boli. Co prawda, bywa, że zapominam o tym, że to już czas, ale na szczęście jak miła pół roku to dzwonią do mnie z Krainy Uśmiechu i przypominają o wizycie.

Gość gość
już nie, kiedyś owszem się trochę bałam, ale jak zaczęłam chodzić do Bamdu to mi tez strach przeszedł. Bardzo fajna i miła atmosfera, pani dr Kosowska też przyjaźnie nastawiona do pacjenta, nic mnie nie boli, więc naprawdę nie mam się czego bać.

Gość bella2908
Ja się panicznie boję. Mimo, że na byle pierdole zawsze dostaje znieczulenie. Teraz zwlekam z usunięciem 8. Byłam u dentysty i powiedzial, ze trzeba chirurgicznie i ze się nie bierze za to. Samo to ze chirurgiczne trzeba mnie przeraża. Nasluchalam się, ze to boli :/

Gość gość
Nie łśuchaj takich głupot. Masz silne znieczuleni i nic nie ma prawa boleć. Mi usuwali tak zab w New-dencie w Lublinie na nowowiejskiego i pzoa obrzekiem przez 3 dni i lekkim bolem nie było zadnych nietajnych przeżyć. Samo usuwanie tez trwa krótko. Uszy do góry!

Gość gość
Ja tez bardzo sie boje dentysty, dlatego chodze regularnie, co 4-6 m-cy, robie przeglad, usuwam kamien i mam pewnosc, ze unikne leczenia kanalowego