Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bvvcvvcbcvbcbv

To co Sikorski powiedział o Powstaniu Warszawskim to czysta kompromitacja

Polecane posty

Gość bvvcvvcbcvbcbv

On jest chyba za głupi, żeby zrozumiec. Właśnie tacy jesteśmy My, Polacy - walczymy, a nie z podniesionymi rękami idziemy na śmierc. Panie Sikorski, panu się w dupie poprzewracało

Gość takaprawda...............
Po czym poznać żyda polskiego pochodzenia ? Żle mówi o Polsce Po czym poznać żyda polskiego pochodzenia ? Żle mówi o Polsce i Polakach. Taką prawdę przekazał mi Dziadek, który całe życie spędził na granicy Górnego Śląska z żydostananem jakim przed wojną i tuż po niej był Będzin i Sosnowiec. http://niezalezna.pl/13986-sikorski-powstanie-%E2%80%9Enarodowa-katastrofa%E2%80%9D

Gość Radek Sikorski
Była to katastrofa i daremny trud... W II połowie 1944 roku sytuacja Polski była przesądzona, więc to powstanie jest chybionym pomysłem...

Gość z tego wynika że
cały PiS to zakamuflowana opcja zydowska :D

Gość Radek Sikorski
Pomawaijce pomawiajcie mecenas Giertych chętnie rozwiąże nasz dwustronny spór..

Gość Prawdę powiedział
tyle w temacie

"cały PiS to zakamuflowana opcja zydowska"? Tak? To podaj linka, źródło albo zamilcz na wieki. A żyd bartoszewski, nazywający Polaków bydłem? A sikorski, który nie bronił honoru Polaków za granicą? Powinien dawno byc podany do dymisji

Gość Radek Sikorski
Zresztą czy to ma dla was znaczenie czy Rządzą wami Niemecy, Kaszubi, Żydzi czy Polacy? :) Z waszą inteligencją nawet Amerykanin byłby dobry..

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
gdyby to samo powiedział Jarek to były by wiwaty Pisu :D zawsze jak zblizaja sie wybory to Pisowcy zaczynaja tutaj jeżdzić po PO :D i tak PO wygra

"Prawdę powiedział, tyle w temacie" Wiesz jaka jest różnica między tobą, radziem a Bohaterami z tamtego czasu? HONOR Oni woleli zginac niż lizac dupę ruskim. Wy wolicie tę dupę lizac i jeszcze nazywacie się polakami. HAHAHA :D Ponadto nie wiem skąd wynikają te braki w edukacji u was. Przecież i tak Polacy zostaliby zamordowani. Jakby nie powstanie to i tak nasi wyzwoliciele (w cudzysłowie) dokonaliby masakry ludzi z AK i naszej inteligencji. Widoczne to było na terenach tzw. wyzwolonych wschodnich, gdzie całe polskie wsie ginęły z mapy i zostały przenoszone na Sybir czy do Kazachstan. Dlatego to powstanie miało tak wielkie znaczenie dla Polaków.

"gdyby to samo powiedział Jarek to były by wiwaty Pisu zawsze jak zblizaja sie wybory to Pisowcy zaczynaja tutaj jeżdzić po PO i tak PO wygra" PO jeździ po PiSie cały rok 🖐️ Gdyby nie PiS, PO dawno by już nie było 🖐️ PO wygra? Nie rozśmieszaj mnie. No i nie bądz naiwna, sondażyki to kit dla ciemnej masy :)

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tak tak jesne sondaże sa podrobione, wybory tez pewnie beda sfałszowane jak znowu przegracie :D po Pisie nie trzeba jeżdzic, ta sekta to posmiewisko na cały świat :) a to ze PO wygra to tego jestem pewna :)

Gość Radek Sikorski
Polacy to ciemna, bezrozumna masa kierująca się instynktem stadnym dlatego tak łatwo dają sobie wmawiać kit przez polityków i tv. Polacy nie chcą pogłębiać swojej wiedzy i uczyć się wciąż to nowych rzeczy Nawet wiadomości w tv muszą być prezentowane w odpowiedniej dla idiotów konwencji..

Gość Radek Sikorski
Ty z góry daj ciała swojemu ministrowi..

Gość sprzecznosci
jesli sytuacja bya słaba..a udało sie zagrzac naród do walki...to tylko pogratulowac odwagi i ducha walki w narodzie! Hołd sie nalezy! nie za wynik a za to! Nie ma wyniku bez ducha walki i toku bitwy. Zagrzej boksera co lezy na macie słaby do walki..trunde;/ A polakom sie udało..porwlai sie do walki.. sa sprzecznosci..sowieci jako sojusznicy sami nawoływali do walki przeciw niemcom w wawie...I jak doszło do powstania nie pomogli..a byli blisko..odddziały białoruskie blisko wawy..cos tu jest nie tak.. WRÓG był jeden Niemcy..wiec jak powstanie godziło w interesy sowietów? Bor komorowski tak rzekł bo głupio mu było ze sojusznik który zagrzewał do walki nie pomógł..ale to nie tłumaczy sowietów..bo nie było konfliktu interesów..wróg był ten sam NIEMCY..rosja była wolna polska nie..taka róznica była.. jedynie aspekt ekonomiczny..sowieci oszczedzali na mięsie armatnim.! chcieli aby Polacy sami sie wyzwolili.walczyli..Zreszta komu ojczyzna blizsza? Polakom czy sowietom? kto ma o nia walczyc tylko Polacy.. Zachowanie sowietów bardzo egoistyczne i nieprzemyslane..skoro wiedzieli, ze nie pomogą po co nawoływali do walki? to nie wina dowódców powstania..ani powstanców...tu zawiódł sojusznik egoista.

Gość sprzecznosci
ponadto jesli Niemcy okupuja polsce wawe..a stolica lezy blisko grancy sowietów..bardzo blisko...a wiec i niemcy sa blisko..sowieci nie obawiali sie ze niemcy pójda dalej az do ich granicy? dziwne..tymbardziej powinni dazyc aby cofac wojska niemieckie jak najdalej od ich granicy a tym samym daleko za warszawe i powinni brac udział w oswabadzaniu stolicy...bo zagrozenie było bardzo blisko.. chyba ze prowadzili tajne negocjacje w sprawie traktatu? ze polski nie bedzie a niemcy z sowietami beda sasiadami...takie sa realia wojny nie wiesz kidy kto jest wrogiem a kto sojusznikiem..ich zachowanie na to wskazuje.. dowódcy powstania najmniej tu zawiedli..oni zaufali... Jakos Polacy walczyli za inne kraje jak za swoje..

Gość do Polaaaaaa....
Zdziwiłabyś się, gdybyś pewne rzeczy wiedziała. Ja wiem, że wybory zostały sfałszowane - najpierw (przed wyborami) wiedziałam to od pewnej osoby, ale nie uwierzyłam. A kiedy pijany "wybraniec" - nie powiem kto i gdzie - przyznał się i śmiał się wyborcom w żywe oczy - to tylko mogłam żałować, że nie mam dyktafonu włączonego.

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nie wierze w sfałszowane wybory :)