Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezrobotnaaaaaa

Pup a niezdolnosc do pracy

Polecane posty

Gość bezrobotnaaaaaa

czy jak jestescie chorzy to u lekarza bierzecie l4 i zanosicie do pup? w maju mialam zabieg operacyjny. bylm niezdolna do pracy przez ok 2 miesiace ale nie wzielam l4. nie mialam z pup zadnej propozcji pracy wiec bylo ok. teraz w piatek jade do pup a w poniedzialek 8ego mam kolejny zabieg. jak mi np dadza jakies skierowanie do pracy to bede musiala odmowic i co w takiej sytuacji?

a Ty nie wiesz, że jak jesteś bezrobotna, to zanosisz L4 do zusu i dostajesz zasilek chorobowy?

Gość bezrobotnaaaaaa
jaki zasilek ja nie mam prawa to zadnego zasilku nie dostaje kuroniowki

Gość bezrobotnaaaaaa
jak moge miec placone chorobowe skoro nie mam oplacanej skladki chorobowej. jedynie ubezpieczenie zdrowotne

jesteś zarejestrowana w urzędzie pracy, więc urząd płaci za ciebie składki zusowskie masz ubezpieczenie zdrowotne i nalezy ci się zasilek chorobowy na czas niezdolnosci do pracy

Gość pracapracapraca
pierwze slysze. placa zdrowotne ale nie chorobowe a to spora roznica zdrowotne daje mi uprawnienia do leczenia na nfz chorobowe-do zasilku w razie choroby

tak, masz rację urząd pracy płaci chorobowe, ale tylko wtedy, kiedy placi zasiłek musialam byc w tym czasie jeszcze na zasiłku i dlatego zostało mi wypłacone również chorobowe za L4 sory za pomyłkę, to było kilka lat temu i nie pamiętam dokladnie, czy mialam wtedy zasiłek jeszcze, czy już nie, ale dopytałam sie tu koleżanki

Gość bezrobotnaaaaaa
mozna sie pomylic w tym gaszczu przepisow :-) jak sie rejestrowalam to bylo takie szkolenie i informowali nas co nam przyslujuje