Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odpiszcie

STUDENCI DZIEnni - jak udawalo Wam sie pogodzic studia z praca?//

Polecane posty

Gość odpiszcie

bo ciekawi mnie to bardzo. zwlaszcza ze niedlugo podejme studia. chodzi mi szczegolnie o prace taka bardzoei zwiazana z kierunkiem studiow- celem nabycia doswiadczenia niz taka jak np. barman czy pokojowka, choc to tez. piszcie so studiowaliscie, kiedy zaczelisie pracowac i jako kto, jak Wam sie udawalo to pogodzic.

Gość czy tylko mi?
ostatni rok robiłam 2 lata :D ale odbierając dyplom miałam już 'coś' ;)

Gość byutufj
mi się nie udało pogodzić. piszę to otwarcie chociaż trochę wstyd...

Gość odpiszcie
czemu nie udalo sie? napisz prosze co studiowalas i jaka p[raca?

Gość mnie się udało tak
że pracę mam zmianową (taki mam zawód), a na uczelni mam indywidualny tok nauczania - więc nawet od czasu do czasu chodzę na wykłady!

Gość czy tylko mi?
bo nie każdy na ostatnim roku ma 10h zajęć, ot co.

Gość odpiszcie
ok, dzieki za te odpowiedzi. a piszac to mowisz o ostatnim roku licencjatu czli 3 czy juz 5 roku??

Gość czy tylko mi?
inżynierskich. ja miałam normalny semestr nawet ten dyplomowy także :) no ale na magisterkę już poszłam zaocznie ;) pracuję nadal w tym samym miejscu tylko na wyższym stanowisku i za lepszą kasę

Gość leokadia plum plum
mi się udało, pracowałam w sklepie odzieżowym i miałam tak grafik ustalony, że godziłam to z zajęciami. a nauka, to gdzieś po tramwajach, na przystankach się uczyłam no i w domu też ;)

Gość czy tylko mi?
ale to też zależy od kierunku - ja studiowałam przyrodniczy kierunek i miałam dużo laboratoriów, bo na wykład to nie oszukujmy się - można i przyjść na zaliczenie pod koniec semestru jeżeli obecność nie była obowiązkowa ;)

Gość odpowiem Ci...
prawdziwemu studentowi dziennemu nie da się pogodzić studiów z pracą (oczywiście na państwowej uczelni, bo prywatne to syf) bo jest bardzo dużo nauki. No chyba że zamierzasz nie chodzić na wykłady i mieć same dwóje i nie zaliczyć roku. Już nie jedną osobę taką znam co miała dużo poprawek.

Gość odpiszcie
no ja juz nie wiem moze trzeba bylo isc na zaoczne? ale rodzice by mi na yto nie pozwolili.. a studiować bede na panstwowej, ale chyba nie za dobrej bo UMCS w Lublinie

Gość czy tylko mi?
jeżeli nie zależy na stypendium naukowym to na co Ci oceny bardzo dobre? :D pracodawcę obchodzi czy miałeś 5 bo potrafiłeś zakuć do egzaminu czy interesuje go Twoja wiedza? :D

Gość czy tylko mi?
jak zaczynasz studia to nie licz na pracę w zawodzie - sory ale nikt nie zatrudnia pierwszaków. możesz przecież się postarać o wyjazd na Erasmusa, praktyki zagraniczne, staż w wakacje (te z rekrutacją są najfajniejsze :) ) opcji masz mnóstwo na jaki kierunek się wybierasz?

Gość lplpoop
prawdziwemu studentowi dziennemu nie da się pogodzić studiów z pracą (oczywiście na państwowej uczelni, bo prywatne to syf) Moja wspollokatorka studiujaca prawo dziennie na publicznej uczelni (bardzo dobrej) miala 1/3 zajec co ja, wiec spokojnie mogla pracowac nawet na 3/4 etatu. Wiadomo, ze student nie zakuwa dzien w dzien, nawet jesli powienien, wiec nie robmy ze wszystkich studentow takich pilnych kujonkow, ktore nie maja czasu wyjsc na chwile do sklepu.

Gość odpiszcie
no ja nie mysle zeby od razu od 1 roku. kierunek finanse i rachunkwosc