Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siostra siostry

Ile woda ma kalorii?

Polecane posty

Gość siostra siostry

Moja siostra (14 lat) weszła w etap "od dzisiaj się odchudzam". Postanowiła przyswajać równo 1000 kcal i ani jednej więcej. Tak wyglądał nasz dzisiejszy dialog: [siostra]: dzisiaj mogę zjeść jeszcze 486 kcal (w ręku miała 1,5 litrową butelkę wody) [ja]: a wody ile możesz jeszcze wypić? Policzyłaś ile kalorii ma cała butelka? [s]: przecież woda nie ma kalorii! [j]: oczywiście, że ma. No co ty? Nie wiedziałaś? [s]: kłamiesz mnie [j]: nie kłamię, przecież woda ma cukier [s]: nie ma cukru, przecież nic nie czuję [j]: no pewnie, że nie czujesz. W morzu masz słoną wodę bo zawiera sól, za to w rzekach woda jest słodka bo zawiera dodatkowo cukier, który tą sól neutralizuje i woda wtedy jest bez smaku. To ty nie wiedziałaś tego? [s]: (z paniką w głosie) to ile kalorii przypada ja 100 ml? Przecież muszę to odjąć od tego ile mogę jeszcze zjeść. [j]: nie pamiętam, sprawdź w internecie. Sprawdziła, po czym oberwało mi się tą butelką, którą trzymała w ręce. He he, jak ja kocham ją wkręcać. Ona jest taka głupiutka i wszystko łyka jak pelikan:)

Gość taka sobieeee
dobre :) ja kiedyś swojej siostrze wmówiłam że jak będzie kupować parówki od (nie pamiętam juz jakiej firmy) wiec jak je kupi i wrzucać będzie do gotowania to folia z parówek się rozpusći w wodzie :) :) łyknęłą to :classic_cool:

Gość buahahahahaha
Ja kiedyś jak byłam z kuzynką nad jeziorem to akurat woda kwitła i na brzegu było pełno zielonej mazi. Wkręciłam jej, że z tego się robi szpinak:D Uwierzyła a ja miałam niezłą wiksę w domu bo ta później szpinaku nie chciała jeść. Miała może z 8 lat.