Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chciałam zapytać:)

Studenci-w jakim banku macie konto?

Polecane posty

Od października zaczynam studia w obcym mieście, pieniądze będę mieć na koncie. Zależy mi na jak najniższej opłacie za prowadzenie konta i możliwości dostępu do konta przez Internet. Jaki bank oferuje najkorzystniejsze rozwiązanie?

Gość a co!
ja mam bzwbk, za darmo wszystko, jest konto internetowe, ale lipa z bankomatami, tylko w swoim można brac, bo inaczej 5 zł za każdą taką transakcję. Można wybrać opcję 7 zł miesięcznie w bzwbk, wtedy wszystkie bankomaty innych banków za darmo. Alior jest ok, 5 zł miesiecznie, wszystkie bankomaty, ale chyba wpływy trzeba mieć regularne, czy coś takiego

Zastanawiałam się nad Millenium lub mBankiem, ewentualnie ING,ale nie

wpływy bym miała regularne , ale wiadomo jak to student, nie będa one wysokie:/

Gość Donald Rudy Orangutan
Ja mam w Chińskim Banku. :P

Gość o nie, ou noooooł
millennium nie polecam - pierwszy rok pewnie za free a potem 5 zł 😭

Ja jako student mam konto Direct w ING. 0 zł za prowadzenie Konta 0 zł za wypłaty ze wszystkich bankomatów w kraju 0 zł za przelewy przez internet i telefon 0 zł za wydanie kart zbliżeniowych - VISA lub MasterCard 0 zł Korzystanie z karty VISA zbliżeniowej lub Debit MasterCard zbliżeniowej (jeśli w ciągu okresu rozliczeniowego dokonasz zakupów na kwotę min. 100 zł - dotyczy transakcji rozliczonych przez bank w danym okresie rozliczeniowym)

Czyli jeżeli zrobię miesięcznie zakupy na kwotę minimum 100 zł ogólnie to nie płacę za kartę?

Gość o nie, ou noooooł
a po co Ci zbliżeniowa? nie możesz normalnej? ja polecam mbank

Karta jest normalna ma tylko dodatkową funkcie - zbliżeniową. Kwota 100 zł czyli - zrozum to tak że łączna kwota zakupów musi być 100 zł. Czyli np. raz płacisz 20, drugi raz 70 a trzeci raz 10 = 20-70-10=100 - karta darmowa. Polecam w 100% w mbanku za karte musisz płacić, i bankomaty są nie za darmo. Zresztą nie to jak bank z placówką ;)

Mi karta wcale nie jest potrzebna, ale skoro już banki ja oferują to wezmę:P:P Tak właśnie zrozumiałam, że minimum 100 zł miesięcznie na zakupy kartą, ale to nie problem, bo tyle to ja wydaję w kilka dni. Muszę się przejść do ich placówki:) A przelewy internetowe są płatne? Ja się nie orientuje, to będzie moje pierwsze konto :/

Wszystko jest za darmo. Wyobraź sobie konto w banku ze wszystkimi możliwościami. Jeżeli już to zrobiłaś to zrozum że WSZYSTKO jest za darmo prócz te karty. I nie ma żadnych kruczków ;). Dodatkowo regularnych wpływów przez pierwsze 6 miesięcy, otrzymujesz za darmo karte kredytową, oraz debet na koncie (nie musisz wykorzystywać, ale jakby co to jest :) ) Za płatność kartą, i doładowawnie telefonu prze INGBankOnline otrzymujesz punkty (takie jak np. w realu, tesco, lub stacji benzynowej) które wymieniasz na świetne produkty :). Konto możesz założyć przez internet bez wychodzenia z domu na tej stronie: http://tnij.org/ingkonto Pozdrawiam :)

Dokładniem a sa jakieś minimalne miesięczne wpływy, które muszą być na koncie? Czy to ile wpływa jest nieistotne?

Nie, może nawet nic nie wpływać. Od kilku miesięcy nie ma żadnych wpływów na konto mojej dziewczyny i nic się nie dzieje :). Zapomniałem dodać że jeszcze w pakiecie otrzymujesz 5 sms miesięcznie (za darmo oczywiście) które imformują Cię o zmianach dotyczących na koncie. (Np. że wpłyneły Ci już pieniądze) :)

Dokładniem dziękuję Ci bardzo:)

Gość pruder
mbank. W zasadzie jeśli korzystasz z konta to nie kosztuje ono zupełnie nic. Zobacz to - http://ocenbank.pl/banki/produkty/mbank/19 - opinie mają super. A zresztą - jeśli coś nie odpowiada to konto można przecież zamknąć.