Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość motylkowe_siano

Jak mnie wkurzają dopytujący się ludzie!!!!

Polecane posty

Gość motylkowe_siano

Mam córkę 8 miesięcy, ledwo co sie ogarnęłam wreszcie, schudłam, dziecko mniej daje w kość, wreszcie przesypia całą noc a tu cholera jasna i babcie i znajomi zaczynają cos chrzanić w stylu "Nooo, to teraz czas na braciszka". NO KURDE a co im do tego, cholera jasna??? Jeszcze z jednych pieluch nie wyszłam a już mam sie bebrać w następnych??? Oczywiście macierzyństwo to cudowna sprawa, ale dlaczego osobom postronnym zależy, aby znowu łaziła z brzuchem? Im się łatwo mówi a o kurde nie oni będą miec później sajgon, przyjdą na kawkę, porobią głupkowate miny nad noworodkiem i do domu, a ja będę tyrać. Jak mnie to wkurza!! Ale zauważyłam że tak to jest, najpierw pytania: w narzeczeństwie: -kiedy slub? po slubie: -kiedy dziecko? po 1 dziecku: -kiedy drugie? po 2 dziecku: -kiedy trzecie? CO TO KUŹWA KOGO OBCHODZI???

Gość motylkowe_siano
jak nie wiedza o co zagadać to zawsze zostaje temat pogody albo 17453839300000000 innych tematów, a Ci wparowywują z buciorami w najintymniejsze sprawy człowieka :o

Gość dlaczegomniesietoprzytrafilooo
to ty masz problem, nie oni :D Ludzie w większości takie teksty rzucają luzem, i się nimi nie przejmują. Takie gadanie, żeby gadać. Masz zbyt duże ciśnienie i się dziwię, że je w ogóle traktujesz serio.

Gość motylkowe_siano
wiesz co, ciśnienie cisnieniem, ale to nie jest 1 pytanie na rok, tylko kurde gdzie nie pójdziemy to każdy się o to zaczyna dopytywać. Dla mnie to jest żenujące, nigdy bym nie śmiała nikogo wypytywac o takie prytwane sprawy!! Oczywiście zbywam ich uśmiechem i żartem, ale w środku się gotuje.

i dlacego im nie odpowiesz tego, co tu napisałaś - jeżeli tego typu pytania stanwią dla ciebie taki problem? Ja odpowiadałam zawsze, że: - nie wyjdę za mąż - nie chcę mieć dzieci - to moj asprawa i jakoś nikt się nie obraził, ani specjalnie nie dopytywał

Gość motylkowe_siano
gadają żeby gadać: no to mówie, jest milion innych tematów żeby cokolwiek zagadac, to tak trudno sie wysilić :o

widocznie trudno :d jak ktoś ci zada tego typu pytanie, to się jakimś odwzajemnij, albo zapodaj jakąś delikatnie złośliwa ripostę, w stylu: jak ciocia/mama/babcia zafundują mi niańkę i wczasy ze spa

Gość motylkowe_siano
nie no, teściowej np. nie powiem "to moja sprawa", zreszta innym też bo na bank się obrażą więc muszę cos zażartować w sensie "jasne jasne, jeszcze czas" albo się odgryzam :" a TY?" jak jest ktoś w moim wieku :P ale powoli mnie to zaczyna denerwowac, przecież ludzie wiedzą ile jest zachodu z jednym dzieckiem a jakby na siłe chca przyprawic człowieekowi znowu balastu

Gość yyyyyyyyyyyyyyyy
to chyba sprawa podejścia i zwracania uwagi na takie rzeczy. Ja jestem po 30-stce żyję z facetem na kocią łapę i mamy dziecko, które dłuuugo nie było ochrzczone. Pytania były, ale je zlewałam i np takie - kiedy ślub- odpowiadałam - a po co? w końcu ludzie chyba zaakceptowali, że jesteśmy inni, że się nie wpasujemy w ich wizję świata i dali spokój

no to się obrazi i za chwilę jej przejdzie. Zacznij się martwić o soiebie, a nie o innych. Zamiasz "to moj asprawa" powiedz, że na razie jeszcze nie chcemy o tym rozmawiać ani planować. Jak się zdecydujemy, to mama doie się pierwsza.

Gość Też znam ten ból
Miałam dokładnie to samo. Jeszcze nie zapomniałam porodu a tu już teksty "tylko tych ciuszkow nie wyrzucaj bo jakby coś to się przydadzą" "dom duży trzeba go zapełnić" i tak dalej. Niektórym się wydaje że jesteśmy workami rozplodowymi

Wiem o czym mówisz :o u mnie jest to samo. I nie wezmą pod uwagę że mam jeszcze trzy lata studiów przed sobą bo skoro daję rady z jednym dzieckiem to z dwoma też na pewno by sie dało :p Poza tym nie planuję więcej dzieci, ale nie zamierzam nikogo o tym informować.