Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawoszek

Kolor oczu u niemowlaka - do kiedy sie zmienia?

Polecane posty

Gość kawoszek

Moja 6 mc corcia ma szare, ciemne oczy, w drugim mcu na jednym oczku pojawila sie brązowa plamka, dość spora tak na 1/5 oczka, więc mysleliśmy, że oczka się zmienia na brązowe. Minęło już sporo czasu a oczka nadal są szare, no i ta plamka jest taka sama. Jak u Waszych dzieci zmieniał sie kolor oczek też tak plamkami czy od razu i do kiedy

Gość kicKicKic
sama jestem ciekawa. Moj bobas ma 2 miesiące i od urodzenia bardzo ciemnie niebieskie oczy, wręcz podchodzące pod bardzo szary i tak ma do dziś :? Jestem ciekawa czy to się zmieni. Nie wiem po kim może mieć taki kolor (gdyby został). Ja mam brązowe, mąż ma jasne zielone, hmm...

Gość kicKicKic
chyba nikt nam nie odpowie...

Mój Krystian urodził sie z czarnymi oczkami, teraz ma 3 i pół roku i ma niebieskie oczka. Moja Marika urodziła sie z brązowymi oczkami, i nadal ma takie tylko ciemniejsze jej sie troszeczke zrobiły. i ma czarne obwódki wokół tęczówki.

Gość iuiuhkjh
co to za bzdury, kazde dziecko rodzi sie z niebieskimi oczami i dopiero potem nastepuje pigmentacja jak dzieckoma tak z 5 miesiecy, to ma mniej wiecej swoj ostateczny kolor oczu

Gość nie koniecznie bo..
mojej sciemnialy w ciagu 2 lat, na poprzednim paszporcie miala niebieskie teraz ma piwne ;)