Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość veressa

pojedyncze siwe włosy w wieku niespełna 22 lat? co to ?

Polecane posty

Gość veressa

zauważylam , że pojawiają mi się gdzieniegdzie białe włosy pojedyncze. Jak to możliwe , że zaczynam siwieć juz w wieku 22 lat? moi rodzice zaczeli w wieku ok 35 lat. czy możliwe , że włosy po prostu są jakieś osłabione. bo farbuje je ostatnio regularnie co 2 miesiace. może to jakaś choroba, nie chce mi się wierzyć , że siwieje. w takim razie mam się spodziewać, rozpoczęcia przekwitania po 30 ! ktoś miał podobny problem z siwymi włosami? był ktoś może z tym u lekarza?

Gość mam 25 lat i siwieje
moj kolega siwial juz w liceum 2/3 klasa, mial jakies 18 lat...

Gość ushfcusidv
Moja kuzynka zaczela siwiec w wieku 16 lat, gdy miala 28 byla kompletnie siwa.

Gość veressa
no tak , ale mówi się, że to są uwarunkowania genetyczne, a moi rodzice wcale tak wcześnie nie siwieli.

Gość ushfcusidv
A i jej matka ma teraz 72 lata i ma tylko czesciowo siwe wlosy, reszta czarne, wiec to chyba nie zalezy od tego kiedy rodzice siwieli.

Gość dfdddfsdsdsssd
35 lat to wczesnie zaczeli siwiec :O moja mama ma 54 i jeszcze nie siwieje, moj tata 58 i tez jeszcze siwy nie jest, tylko pojedyncze siwe wlosy ma, a twoi bardzo wczesnie wlasnie zaczeli, wiec masz to genetycznie :O a jeszcze dodatkowo sobie spieprzylas sprawe farbując wlosy, od farbowania tez wlosy szybciej zaczynaja siwiec :O

Też znam kilka osób, które mają po ok. 20 lat, a juz maja siwe włosy, mój kolega to ma nawet więcej niz tylko pojedyncze siwe włosy, wokól uszu ma juz całkiem pokaźna siwiznę, a ma 22 lata.. nie wiem, skąd to się bierze.. Niektórzy mają tak po prostu.

Gość ann//
Ja mam 26 lat i juz myślę ze mogłabym naliczyc kilkadziesiąt siwych włosów ( te ktore wudze na wierzchu głowy). Stres moze byc przyczyną wczesnego siwienia i w moim przypadku pewnie tak jest. Ale mam to gdzies. Zaczełam farbowac włosy farba zblizona do mojego naturalnego koloru i jest ok

Gość siri
Ja zaczęłam siwieć w wieku 18 lat....zaczęłam malować bo mnie ludzie wypytywali czy ,,miałam jakieś traumatyczne przeżycia"?! Mój syn też tak wcześnie siwieje , taka nasza uroda widocznie....

Gość OoKIWIoO
zdarza sie mam znajomego ktury w technikum juz siwiał jeżeli bardzo ci to przeszkadza mozesz nałozyć farbe a jezeli zalezy ci na nieniszczeniu włosów spróbuj szmponu koloryzującego

Gość Fryzjereczka
Nie maja na wplywu takie zabiegi jak farbowanie, trwala ect. wszystko dzieje sie za sprawa genetyki. byc moze masz to dziadku, babci.