Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczerbata honorata:)

Ile kosztuje leczenie ortodontyczne?

Polecane posty

Gość szczerbata honorata:)

Odkąd pamiętam moim największym kompleksem był krzywy zgryz. Generalnie nie jest źle, ale dwie krzywe jedynki sprawiają, że mój uśmiech nie jest zbyt piękny:( Moich rodziców nigdy nie było stać na zafundowanie mi aparatu, a i prawda taka, że niespecjalnie się przejmowali moim "problemem", brzydka nie jestem, nie umrę od tego, więc niby po co... ;/ Ja jednak chciałabym wyprostować sobie ząbki, z pewnością dzięki temu zyskałabym sporo pewności siebie i częściej bym się uśmiechała. Nikt więcej nie zapytałby się mnie co taka ponura jestem... A ja nie ponura, a po prostu nie szczerzę się, bo nie ma czym się chwalić :D Jak ktoś ma piękne ząbki jak perełki śnieżnobiałe i równiutkie, to się nie dziwię, że się wiecznie uśmiecha :D Problem polega na tym, że mi się nie przelewa. Pracę mam byle jaką, utrzymuję się sama, mnóstwo kasy przeznaczam na opłatę czesnego za studia... Postanowiłam zacisnąć pasa i oszczędzić, ale ile ja jestem w stanie odłożyć na ten cel...maks ze 2000zł... Zresztą co odłożę, to pilniejsze wydatki - a to wysoki rachunek, a to jakiś pilny zakup do domu, a to lodówka pusta:) Napiszcie proszę ile kosztowało Was leczenie i czy macie hojnych rodziców, czy sami sobie zafundowaliście prosty zgryz, czy może system ratalny? :) Pozdrawiam.

Gość ajkaa8487485944
Ja dawałam 2800 zł za górę i dól. Teraz place 100 zł za wizytę, która jest co 6-8 tygodni. Ortodonta mówiła mi że nieraz mogą być droższe wizyty jak robi coś dodatkowego. Ogólnie leczenie ortodontyczne dużo kosztuje ale warto;]