Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama zaraz dwojeczki

Pierwszy syn, druga corka

Polecane posty

Do mamy, ktore maja pierwszego syna, a druga corke. Jaka byla waga waszych dzieci? Czesto slysze, ze drugie dzieci rodza sie ciezsze niz pierwsze, ale z drugiej strony, ze dziewczynki waza mniej, wiec ciekawi mnie jak to bylo u was? Sama mam niespelna dwuletniego synka, ktory urodzil sie z waga 4275 gr i czekam na corcie, stad tak sie zastanawiam czego moge sie spodziewac :)

Gość syn nie jest moim pierwszym
dzieckiem ale urodzil się z wagą 3,800. Córka była od niego cięższa. U mnie sprawdza się zasada ze kolejne dziecko jest cięższe, dodatkowo każda kolejna ciąza jest dluższa.

Gość jhgjgsahdga
syn2008 waga 3800 córka2010waga2700 w przyblizeniu

Gość do jhgjgsahdga
Jak to w przyblizeniu? Corka byla wczesniakiem?

Gość dzieci mojej koleżanki
pierwszy syn 4350g i 58cm druga córka 3580g i 53cm

Gość asahmmmm
Z reguły dziewczynki są drobniejsze :) ale moja ciocia urodziła pierwsze syna i mial 4kg lub lekko ponad 4, a drugą córkę i już ważyła 4,5kg albo 4,6kg nie pamiętam dokładnie i lekarz jej powiedział, że 3 dziecko by było jeszcze grubsze :) moja koleżanka niska-drobna 2 dzieci miała przy urodzeniu ważące blisko 5kg :) nie wiem od czego to zależy.

Gość asahmmmm
Po drugie lekarz robi Ci na pewno usg to z tego jesteś w stanie wywnioskować czy córka rośnie ponad przeciętnie czy normalnie. W którym jesteś teraz tyg. ? i ile córka waży?

asahmmmm - wiesz, ja nie mieszkam w PL i tutaj usg robi sie 3-4 razy podczas ciazy i nikt podczas takiego standardowego badania nie sprawdza wagi dziecka, a jednynie rozwoj. Teraz jestem w 30 tc, ale bedac rowno 28 tygodni w ciazy mialam robione usg 3/4D i wtedy malutka wedug obliczen wazyla 1112 gr, ale szczerze powiem, ze nie wiem czy to duzo czy malo i nie wiem jak prawdziwie jest takie badanie, by synek w tym samym czasie wazyl podobno 960 gr, ale te usg bylo robione gdzie indziej przez inna osobe, takze sama nie wiem co o tym myslec, bo slyszalam rozne opinie na temat pomiarow z usg. Szczegolnie, ze waga czesto sie nie sprawdza.

Gość też jestem ciekawa, bo
jestem w podobnej sytuacji. Mam już synka prawie 4-letniego. Jego waga urodzeniowa to 3540g w 39 tc. Obecnie zaczynam 28 tc i spodziewam się córeczki. Też chciałabym, żeby była mniejsza, lub podobnych rozmiarów:) Pozdrawiam

Gość jhgvfikh
Mój synek miał 3,100, córa 3,000, :)