Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo gruba dupa

Balagam o pomoc i kopa w dupę!!!!!!

Polecane posty

Gość bardzo gruba dupa

Za tydzień miną 2 miesiące jak się odchudzam. Tak po swojemu bo kiedyś mi się tak udało schudnąć i to sporo. Zrzuciłam 10 kg. Dla mnie to niewiele bo do zrzucenia jeszcze 30! A mnie już trafia. Ciągle jestem glodna, od kilku dni bym tylko jadła. No i mam kg więcej. Czy to możliwe że to przez to ze za kilka dni mam dostać okres? Moja dieta opiera się na nabiale, mięsie i warzywach. Wyklucza ziemniaki, chleb, ryż, kasze, wszelkie slodkie rzeczy. No i wczoraj pochłonęłam: na śniadanie 2 parówki i sałatkę z pomidora i mozzarelli na obiad placki dukana (nie jestem na diecie dukana ale te placki do mojej diety pasują i je lubię) z jednego jajka, łyżki serka i otrębów, smażone na teflonie do tego porcja gulaszu (mięso duszone w pomidorach) potem 3 laski kabanosa a potem michę sałatki z ogórka pomidora, papryki, pekińskiej i mozzarelli. Nie za duże tego? Pewnie za dużo bo mam takie wyrzuty sumienia że nie macie pojęcia. I jeszcze ten kg w górę. No nie cały bo 0,7 ale mimo wszystko! Tak się starałam na te -10 kg i nie chcę tego zaprzepaścić a mam ostatnio taki apetyt jak popieprzona. Co robić?

Gość bardzo gruba dupa
proszę i podnoszę

Gość jesli masz tyle do zrzucenia
to przejdz na Dukana. Sama zrzucilam juz 15 kg od stycznie. Zostalo mi jeszcze 7 kg. Zaczelam od kupna ksiazki (ok. 20 zl). Robie sobie sama chleb i makaron, pieke sernik jak mam ochote na cos slodzkiego lub robie dukanowska nutelle. I nie chodze glodna ani troszke.

Gość bardzo gruba dupa
Nie mogę Dukana. Próbowałam ale mam problemy po tej diecie. Po 4 tygodniach (schudłam jakieś 6 kg) dostałam niesamowitych skurczów mięśni nóg i rąk i bóle głowy. Nie pomogły witaminy i magnez w tabletkach. Postanowiłam zacząć jeść owoce i warzywa codziennie i dopiero po jakimś czasie się poprawiło.

Gość tylko PO CO podjadac?
no dobrze, musze sie doczepic :D nie jedz parówek :O!!!!!!!!!!!!!! ogolnie to nie jest za duzo, byc moze wazysz wiecej bo zbliza sie okres, wiec nie panikuj;) Jesli waga bedzie dłuzej stała w miejscu, spróbuj wywalic na jakis czas wszystkie mleczne i zaobserwowac co sie dzieje. Zwieksz białko i tłuszcze. Aha i oprócz wazenia mierz sie w obwodach. Wtedy najlepiej sprawdzic czy chudniesz

Gość jesli masz tyle do zrzucenia
no to montignaca. Trzymaj sie jakiegos schematu.

dieta dukana jest debilna i szkodliwa w łuzszym okresie czasu, nawet proces przegrał ostatnio:P

Gość bardzo gruba dupa
Ok to parówek już nie jem a kabanosy ograniczę do 2 dziennie. Widze że schudłam w dupsku i udach ale brzuch mam paskudny. Mam za sobą 3 porody, ostatnio 3 miesiące temu. Kur no usprawiedliwiam się! Nie! To nie porody po prostu jestem leniwa i mi się nie chce brzuszków robić! Zaczęłam i robiłam przez 2 tygodnie systematycznie a potem moja leniwość wyszła i jak sobie pomyślę o brzuszkach to mi niedobrze :-o

uciesze Cie, brzuszki tak naprawde nic Ci nie dadza :D napierw muisz zrzucic tłuszcz, dopiero pozniej kształtowac miesnie i cała figurę. No i kwestia ciaz tez robi swoje. Dlaczego nie wybierzesz ruchu ktory sprawia Ci przyjemnosc ??? Basen, marszobiegi, długie ( ale długie:D ) spacery??? Aha, wykonuj masaze całego ciała , najlepiej pod prysznicem, szorstką gąbką, wklepuj kremy i przede wszystkim mysl pozytywnie:)

Porody na pewno wpłynęły na twoje ciało - w tej kwestii wiele zależy od uwarunkowań genetycznych (znam babkę,która po 3 porodzie jest szczuplejsza niż wiele kobiet kiedykolwiek było). Przyrost wagi może być spowodowany zbliżającym się okresem - organizm wtedy magazynuje wodę. Proponuję pić dużo wody - po prostu zapycha żołądek i dzięki temu niweluje uczucie głodu :) Pij szklankę przed każdym posiłkiem i w jego trakcie.W ciągu dnia również sięgaj jak najczęściej.Możesz sobie urozmaicać - zrobić z dodatkiem miodu,cytryny czy mięty.

Samemu ciężko znaleźć odpowiednią motywację, a przede wszystkim wiedzę potrzebną do zrzucenia takiej ilości kilogramów. Dobrze wspomóc się radami specjalistów i ich fachową opieką, mówię tu o takich klinikach, jak np. Vimed. Oni mają całą rzeszę specjalistów, mających sukcesy w dziedzinie odchudzania i tym podobnego doradztwa