Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama co sie boi

bardzo sie boje zaszczepic moje dziecko :(

Polecane posty

Gość mama co sie boi

dzisiaj idziemy szczepic mojego synka, skonczyl 2 miesiace, szczepie tymi skojarzonymi, ale nie 6 w 1 , kurde, tyle sie naczytalam o tych odczynach poszczepiennych i bardzo sie boje ze cos moze sie stac mojemu maluszkowi :(

Gość szz
Ja byłam zdrowym dzieckiem,aż do czasu kiedy miałam obowiazkowe szczepienie (nie pamietam dokładnie na co wiec nie pisze zeby nie wprowadzac w błąd). Potem nagle zaczeła sie choroba nerek, lecze sie nad nia od 11 lat i nic.. Lekarze ktorzy mnie przez ten czas leczyli podejzewaja ze to od szczepionki ale oficjalnie nie podejmowali sie batalii z koncernem farmaceutycznym mowiac ze to tylko podejzenia

oj ja mam syna 18 miesiecy i jeszcze nie zaszczepiłąm 3 dawką, bo tez sie boje ale masz rację nie szczep 6 w 1 i najlepiej jak wzw b odciągniesz tak do 2 miesięcy od ostatniego szczepienia, nic sie nie stanie, a organizm będzie miałą czas na wzmocnienie sie i jeszcze jedna rada - dzień przed podaniem i dzień po szczepieniu, ppodaj cebion (jeżeli masz w domu), tylko musisz poczytać ile (w linkach odnośnie szczepień), bo ja już nie pamiętam, ale jest to jednorazowo duża dawka

Gość to i ja ja ja ja
ha ha ha zaraz sie znajda takie co ci nagadaja o skutkach poszczepiennych. nie sluchaj tych kobiet.miliony dzieci sa szczepione i zupelnie nic im sie nie dzieje. tylko polskie dzieci,na wszystko chore ze wszystkim problemy maja a ich mamusie nie lepsze

no moje dziecko akurat miało problem poszczepienny ha ha ha rzeczywiście śmieszne

Gość eurb ie eiu
Moje dziecko dobrze znioslo szczepienia. Szczepilam zawsze w terminie wg. kalendarza szczepien i jest ok.

ale u wiekszości dzieci nic sie nie dzieje, u mojego też nic nie było jedynie po 1 szczepieniu w szpitalu w połączeniu z infekcją był problem

ja szczepilam 5 w 1 i córeczka dobrze znosila wszystko nawet temp. nie miala

Gość mama co sie boi
bela mi --- te 5 w 1 to sa te za 120zl? jak tak to ja tez tymi szczepie

Tak nie szczepcie.. a za chwile będziemy się bać chorób z którymi dawno daliśmy radę... Ja mam synka 18 miesięcy i jak bym nie szczepiła to bym z domu nie wychodziła z obawy, że coś mu będzie.. Na początku zapytałam pani doktor na co ona szczepiła i na co radzi i tak też szczepię!

nikt nie pisze, żeby nie szczepić ale szczepić z głową ja tez małego szczepiłam 5 w 1 i było bez jakichkolwiek powikłań

Gość mama co sie boi
ale odpowiedzcie mi prosze czy te 5 w 1 to sa te szczepionki za 120 zł?

tak to są te szczepionki zapytaj o wszystko w gabinecie lekarskim na spokojnie, chociaż wiem, ze bedziesz zestresowana, ale zapytaj jak i co

ja płaciłąm co prawda 100 zł, ale to troszke po znajomości tak zwanej he he

Gość mamamam27
jeju nie słuchaj tych straszących ludzi - co tylko dziecku jest to zwalają na szczepionki - niewiem co mają szczepionki do nerek - ja szczepiłam 5 w 1 synek to świetnie znosił i nic mu niebyło