Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laurents

Bol blizny po operacji pomocy

Polecane posty

Gość laurents

Witam . Mam pewien problem .. Otoz 3 lata temu usowano mi woreczek zolciowy wraz z kamieniami. Nawet po operacji mialam bole brzucha jednak myslalam ze to po prostu kolka. Bole sie nasilaly . Tydzien temu odwiedzalam mame w Niemczech przez co postanowilam sie calkowicie prywatnie przebadac. A wiec lekarz specjalista oznajmil mi ze bole sa przez nieestetyczne zaszycie blizny. Blizna wynosi 14 cm i jest 2 cm gruba... Dosc ze wyglada to fatalnie to jeszcze boli przy kazdym zlym ruchu. Lekarz dodal rowniez ze powinnam starac sie o dofinansowanie z kasy chorych. Czy jest taka mozliwosc? Dodam tez ze dal mi to na pismie ze to wlasnie jest tego wina. Bardzo prosze o rady.

Gość godsgfi
Jest coś takiego jak bliznowiec, kiedy robi się taka przerośnięta, uciążliwa blizna. Z tego co wiem, nieraz to się operacyjnie usuwa i na nowo zszywa. Można też smarować blizny maściami, które poprawiają wygląd/stan skóry w tym miejscu. Np. contratubex, cepan.

Gość laurents
Co do kremow to testowalam juz wszystkie. To jest spowodowane zlym zaszyciem. Co moge zrobic? Czy jest taka mozliwosc ze nfz zaplaci za "naprawienie" tego?