Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość włoszczowa088

Siano na głowie- czy ktoś kiedyś poprawił odżywkami

Polecane posty

Gość włoszczowa088

stan swoich włosów? Bo ja mam siano , i zawsze miałam i wydaje mi sie , ze nigdy nie bede miała głądkich , pięknych włosów..

Gość kolorekzielony
tez mialam podobny problem dopoki zaczelam uzywac waxa:)polecam:)

Gość włoszczowa088
i co jaki czas go stosujesz? Ja włosy mam farbowane na blond ( jasny ) , Przez długi okres ich nie prostuje , spinam , nie susze , biore suplementy i nie widze zadnej poprawy , wypadają , kruszą sie , i w dotyku gorsze , niz jak je wyprostuje..

Gość włoszczowa088
w głowie też mam siano, a z butów wystaje mi słoma :O

ja tez mialam siano,bardzo dlugie,zniszczone wlpsy,nic mi nie pomagalo,i po prostu je scielam dosc krotko - tak do ucha mniej wiecej,czyli scielam gdzies ponad 3/4 wlosow. Stosowalam mocno nawilzajace odzywki,do wlosow zniszczonych,do tego jedwab,a potem fryzjerka mi polecila najzwyklejszy olejek rycynowy za grosze w aptece. I dzis mam ladne wlosy,mimo,ze zaczelam je prostowac,i do tego ufarbowalam.

Gość kolorekzielony
jakis rok temu nabylam waxa to jest taka maseczka, i nakladalam na wlosy 2, 3 razy w tygodniu. po okolo miesiacu mozna bylo zauwazyc znaczna poprawe:) wax jako jedyny podzialal na moje wlosy, pantene, loreale nie dzialaly, a mialam je bardzo zniszczone malowaniem i prostowaniem. jest kilka rodzajow waxow, do wlosow jasnych, ciemnych, farbowanych, przetluszczajacych sie itd. mozna nabyc w niemal kazdej aptece. za pojemniczek 250 ml zaplacilam okolo 16 zl

Gość włoszczowa088
Drogi podszywie, niezmiernie mi miło, że zainteresowałeś się moim tematem i moją osobą. Straciłeś trochę nieziemsko cennego czasu, by móc napisać jedno zdanie :) Życzę Ci, żebyś znalazł sobie jakąś inną pasję, byś nie musiał siedzieć na kafeterii całymi dniami. Pozdrawiam

Gość włoszczowa088
dodam, że każdej niedzieli zakradam się do kurnika sąsiada przebrana za lisa i wybieram kurom jajka :classic_cool:

Gość kachaaa888333
tez mam sianowate i nic ie pomaga. waxy sraxy itp. o drogeryjnych kosmetykach nie wspomne. efekt jest, ale co z tego jak codziennie musze myc glowe a nie mam na to czasu i ochoty:/ a wlosy strasznie sie przetluszczaja po tych mazidlach na puszenie. jedynaa rada to nie cieniowac wlosow i zapuszczac je by moc potem na lekko wilgotne wlosy wgniatac pianke. no i im dluzsze wlosy tym staja sie ciezsze.

Gość włoszczowa088
Słyszałam o Waxie i Biowaxie , co jest lepsze? No mi zwykłe odżywki nie pomagają , jedwab używam codziennie, i to tylko maskuje to, że moje włosy są sianowate.

Gość włoszczowa088
czasem przebieram się za złego wilka i zakradając się do obórki sąsiada straszę młode cielątka i jałówki:classic_cool:

Gość włoszczowa088
Ja nie cieniuje włosów, żeby wyglądały na grubsze .. Bo cięższe to one nie będą :/ Są tak puszące się..

Gość włoszczowa088
z tego wszystkiego zapomniałam napisać, że chodzi mi o włosy łonowe

Gość kolorekzielony
podobno jedwab z czasem wysusza wlosy... ja uzywalam waxa i biowaxa i oba dzialay podobnie kachaaa888333 przez czeste mycie przetluszczonych wlosow pozbawia sie ich naturalnej lipidowej warstwy ochronnej...moze warto zacisnac zeby i przez jakis czas myc co 2 dzien...

Gość kachaaa888333
jedwabiu nie uzywaj bo to same silikony i alkohol. tez kiedys bylam nim zachwycona, ale potem juz nie:/ a jakie masz wlosy krecone czy pol proste a pol krecone?

Gość kolorekzielony
mam zamiar wyprobowac jeszcze taka domowa maseczke: nafta kosmetyczna, olejek rycynowy, zoltko jajka i kilka kropel soku z cytryny

Gość włoszczowa088
Ja mam niby proste puszące sie , lekko falujace na wietrze/deszczu

Gość kolorekzielony
mi po waxie wlosy przestaly wypadac garsciami. co prawda jest z nim troche zachodu ale przekonalam sie ze warto:)

Gość kachaaa888333
tzn. myje wlosy co 2 dzien. jeszcze niedawno mylam 2 czy razy w tygodniu. efekt ten sam. jedne wlosy mam troche skrecone inne proste i stad efekt siana. nie sa przesuszone bo nigdy nie uzywalam suszarek itp. to ze maja z wierzchu lekki skret sprawia wrazenie wlosow sianowatych, przesuszonych. w dodatku mam wlosy pocieniowane do ramion:/ wiec ni jak je wyrownac, a do ucha bym ochydnie wygladala:)

Gość kachaaa888333
ja nie oczekuje wlosow gladkich lejacych sie bo z takimi trzeba sie urodzic i zadne kosmetyki cudow niestety nie zdzialaja. jak masz proste i puszace sie pod wplywem wilgoci to ciesz sie, ze nie masz takich jak ja:/ ja od 10 lat stososowalam cuda: waxy, rycyna pod recznikiem, kosmetyki drogeryjne, profesjonalne. efekt czasami jest ale do nastepnego umycia:/ zrobilam sobie ostatnio prostowanie qod ale g...o dalo. poprawa o 20% za ponad 100zl:/

Hej, też miałam takie siano, ale od jakiegoś miesiąca zaczęłam stosować olejek arganowy firmy Ambrozja i muszę powiedzieć że efekty są rewelacyjne. Kilka raz w tygodniu wsmarowuje go w skórę głowy, zostawiam na kilkanaście minut, potem zmywam, a raz na jakiś czas, zostawiam go na całą noc, a rano myję jak zawsze. Po takim zabiegu włosy stają się lśniące i nie puszą się. Naprawdę polecam http://ambrozja.co

Gość kjkglsjgeli
Mycie odżywką - poczytaj na wizażu, mi trochę pomoglo.

Gość garagarahaha
Ja Wam polecę Odżywkę Nawilżającą bez spłukiwania firmy Chantal z lini "PRO SALON PROFESSIONAL" MOISTURIZING CONDITIONER . To jest taka zielona z białą "pianą u góry odżywka. W mało której drogerii jest ale u fryzjera ją nabędziecie na pewno.Jest świetna. Wg polecam kosmetyki z tej lini. Odżywka bardzo nawilża jeśli nie macie bardzo suchych włosów to nie polecam bo wam się tłuse zrobią. Ale na takie siano bardzo dobra jest :)

Gość ja proponuję
ja zafarbowalam rozjasniane od lat wlosy na braz i uzywam szamponu i odzywki z jedwabiem joanna profesional w czarnch butlach i jest ogromna poprawa ale mysle ze to raczej brak rozjasniania im pomogl

Gość pap nsghgsjjd sdhjsnj
Ja rozjasniam od wielu lat i mi maski, odzywki pomagaja. Nie uzywam prostownicy, rzadko suszarki. Wlosy myje codziennie, badz czasem co drugi dzien. Uzywam: szamponu Bambi dla dzieci, na przemian z szamponem stapiz sleek i z herbal essences nawilzajacym niebieskiem. Do tego maski http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=25785,http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=32116&next=1,http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=28899&next=1. Biore tez humavit, skrzyp i pokrzywa.

Witam serdecznie, Dobrym rozwiązaniem mogą okazać się uzupełnienia włosów. Zapraszam wszystkie Panie, które zainteresowane są takim sposobem . Nowe technologie zapewniają bardzo naturalny wygląd, włosy nosi się 24/dobę, można je wysoko upinać, kręcić, czesać w każdą stronę. W razie pytań lub chęci obejrzenia naszych zdjęć i materiałów proszę pisać na adres: 1)sylvie2@onet.eu 2) secrethair4u@onet.eu 3) nr tel. 663-052-323 http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=7474 864 POZDRAWIAM